5 bewezen trucs om je schoenen er lang als nieuw uit te laten zien


Of het nu de goedkope sneakers zijn die je draagt ​​om je hond uit te laten of de high-end hakken die een fortuin kosten, elke schoen verdient een speciale behandeling. Als je wilt dat je favoriete schoenen lang indruk maken met hun perfecte look, dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben verschillende beproefde methoden voorbereid om uw schoenen er lang als nieuw uit te laten zien.

# 1 Schone schoenen regelmatig

Als je wilt dat je schoenen er lang goed uitzien, stel het schoonmaken dan niet uit tot later. Je kunt je schoenen het beste na elk gebruik afnemen met een vochtige doek.

Als je te maken hebt met schoenen van suède, hoef je alleen maar het bovenwerk grondig te borstelen met een zachte borstel. Beweeg het met bepaalde bewegingen in één richting zodat de haren gelijkmatig worden verdeeld. Hierdoor zien je schoenen eruit alsof ze net uit de doos komen. 

Zijn er lelijke vlekken op uw lichtgekleurde stoffen schoenen verschenen? Wij weten hoe we het moeten oplossen! Gebruik een oude tandenborstel en een mengsel van zuiveringszout, water en waterstofperoxide. Wrijf krachtig over het vuil en zeg het voor eens en altijd vaarwel!

Aandacht! Vergeet bij het schoonmaken van schoenen de details niet. Was je veters regelmatig of vervang ze door nieuwe. Een gum is ideaal om de rubberen delen van de schoen schoon te maken (bijvoorbeeld de zijkanten van de zool). Denk er ook aan om vuil van de inlegzolen in de schoenen te verwijderen.

# 2 Vergeet niet om te regenereren

Bij ongunstige weersomstandigheden is regelmatige schoenpoets mogelijk niet voldoende. Strooizout, sneeuwbanken, langdurige blootstelling aan zonnestralen of diepe plassen kunnen een destructief effect hebben op uw favoriete schoeisel. 

Om deze reden is het na elke blootstelling van schoenen aan dergelijke factoren noodzakelijk om voor een goede regeneratie te zorgen. Als u door de zon vervaagde vlekken op het bovenwerk opmerkt, gebruik dan speciale conditioners met een kleurstof voor het leer.

Vraagt ​​u zich af hoe u lelijke strooizoutvlekken moet aanpakken? Het is makkelijk! IN Dit artikel we hebben enkele van de meest effectieve methoden verzameld waarmee u er in een mum van tijd mee om kunt gaan. 

Wil je je doorweekte schoenen redden? Zorg ervoor dat je uitcheckt deze gids.

# 3 Draag niet elke dag één paar schoenen

Over herstel gesproken, we vertellen je graag nog een trucje. Het zal je misschien verbazen dat niets je schoenen er beter uit laat zien dan... ze niet elke dag te dragen. Om precies te zijn raden we absoluut niet aan om een ​​specifiek paar onderaan de kleerkast te verstoppen en vanaf de grote bel aan te trekken.

Het is echter voldoende dat je voor elk seizoen minstens twee paar schoenen hebt om elke dag te dragen, die je afwisselend aantrekt. Hierdoor vertraag je het slijtageproces en kan het zweet dat ontstaat als je lang op je voeten staat vrijuit verdampen.

Als u een probleem heeft met het verwijderen van onaangename geuren, controleer dan deze gids. Vergeet niet om te beginnen met het identificeren van de oorzaak van de geur en ga dan aan de slag. Het zal je verbazen hoe gemakkelijk het is!

# 4 Zorg ervoor dat je je schoenen goed opbergt

Om lang van het onberispelijke uiterlijk van schoeisel te kunnen genieten, is een goede verzorging niet voldoende. Een goede schoenenopslag is net zo belangrijk. Dit geldt zowel voor de opslag tussen de seizoenen als voor de dagelijkse opslag. 

Denk eraan om in geen geval stapels schoenen in de hal te creëren. Schoenen die achteloos op elkaar zijn gestapeld, verliezen hun vorm en zien er geweldig uit. Als gevolg hiervan kunnen er lelijke buigingen op verschijnen, en zelfs scheuren en blauwe plekken die moeilijk te verwijderen zijn. 

Om dit te voorkomen, houdt u alledaagse schoenen naast elkaar en bergt u schoenen die u minder vaak draagt ​​op in dozen. Gebruik speciale schoenspanners om vervormingen in het bovenwerk te voorkomen. In de budgetversie kun je ze met succes vervangen door oude kranten die tot ballen zijn gerold. 

Wil je weten hoe je schoenen op de juiste manier opbergt zodat je er jarenlang plezier van hebt? Of misschien vraag je je af wat de beste manier is om je schoenen binnen te houden om schade te voorkomen? Op deze en andere vragen hebben wij antwoord gegeven in ons artikel over schoenenopbergers.

#5 Poets regelmatig leren schoenen

In het geval van leren schoeisel is regelmatig poetsen uiterst belangrijk. Hierdoor glanzen je schoenen fenomenaal en wordt het veel gemakkelijker om ze in onberispelijke staat te houden. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt een goede kwaliteit schoensmeer je krassen en blauwe plekken effectief te verbergen. 

Alle belangrijke informatie over het poetsen van leren schoenen vindt u in deze gids. Zorg ervoor dat u het bekijkt als u wilt weten hoe vaak u leren schoenen moet poetsen, en ook hoe u dit moet doen om elke keer de beste resultaten te krijgen.

Zie je hoe gemakkelijk het is?

U kunt zelf zien dat het verzorgen van uw schoenen heel eenvoudig is en geen speciale financiële uitgaven vereist. Het enige wat je hoeft te doen is onze beproefde trucs toe te passen en je favoriete schoeisel zal er lang als nieuw uitzien. Succes!