Hoe natte schoenen te redden?


Ben je in een plas gestapt? een drankje gemorst? Heb je je schoenen in de wasmachine gewassen? Ongeacht waarom je schoenen nat zijn geworden, je wilt er zeker geen afstand van doen. Op zoek naar tips om je doorweekte suède laarzen te redden? Of misschien wil je weten hoe je leren schoenen snel droogt? wij suggereren!

Doorweekte schoenen zijn niet het einde van de wereld!

Een enorme plas op de weg die u absoluut niet is opgevallen? Een dienblad met drankjes dat ineens uit de handen van de ober op je schoenen viel? Een lange wandeling in te dikke sokken en schoenen die niet geschikt zijn voor het zonnige weer?

Het maakt niet uit waarom je schoenen nat zijn geworden, je hoeft er geen afstand van te doen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar simpele tips volgen, geduld hebben en binnenkort kun je weer genieten van je favoriete paar schoenen. We onthullen de meest effectieve trucs waarmee u uw doorweekte schoenen kunt redden. Werken!

Hoe natte schoenen te redden?

Of je natte schoenen nu suède, leer of stof zijn, er zijn een paar regels die je moet volgen bij het drogen om ze er goed uit te laten zien.

Trek eerst je schoenen zo snel mogelijk uit. Op deze manier voorkomt u niet alleen verkoudheid, maar zorgt u er ook voor dat uw schoenen niet meer worden blootgesteld aan vocht. Als je onverwachts in hevige regen bent beland, is het een goed idee om tassen aan je schoenen te doen. Zo voorkom je eventuele schade voordat je thuiskomt.

Ten tweede, vul de binnenkant van de schoen. Hiervoor kunt u oude kranten opgerold, een papieren handdoek of katoenen sokken of handschoenen gebruiken. Hierdoor weet je zeker dat je schoenen na het drogen hun oorspronkelijke vorm niet verliezen en dat hun bovenwerk geen lelijke buigingen of zelfs scheuren vertoont.

Ten derde, vermijd directe warmtebronnen. Ze kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten tussen het bovenwerk en de zool uit elkaar vallen en bijdragen aan de vervorming van de vorm van de schoen. In plaats van jezelf te ondersteunen met een föhn, is het beter om geduldig te zijn en de beproefde methoden te gebruiken die we in dit artikel hebben besproken.

Hoe schoenen drogen?

Om je schoenen voor te bereiden op het drogen, verwijder je de veters en inlegzolen. Dit zal het hele proces aanzienlijk versnellen. Voordat je je schoenen gaat drogen, is het de moeite waard om ze grondig te ontdoen van al het vuil.

Je hebt ook oude kranten nodig om de binnenkant van de schoenen op te vullen om vervorming te voorkomen. Pas echter op voor plaatsen met kleurrijke prints die sporen kunnen achterlaten op delicaat schoeisel. Als je schoenen erg doorweekt zijn, zullen kranten waarschijnlijk meerdere keren moeten worden vervangen.

In plaats van kranten kunt u ... ongekookte rijst gebruiken, die vocht absorbeert en onaangename geuren absorbeert.

Zet de geprepareerde schoenen op een droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plaats die u kiest goed geventileerd is.

De meest voorkomende fouten

Om je te helpen je natte schoenen te redden, hebben we een aantal van de meest gemaakte fouten op een rij gezet. Dit moet absoluut vermeden worden! 

Schoenen drogen in een wasdroger dit is meestal een heel slecht idee. Schoenen kunnen kneuzen en breken, en hitte kan veranderingen in de vorm van het bovenwerk veroorzaken. Als u om een ​​perfecte pasvorm geeft, riskeer het dan niet! Wil je het echter zelf uitzoeken, en de fabrikant zorgt ervoor dat je wasdroger deze mogelijkheid biedt, kies dan voor een kort programma en vul de droogtrommel met handdoeken die het stoten van schoenen beperken.

Het is even ongunstig schoenen drogen met een föhn. Op deze manier kan de lijm oplossen en de schoenen vervormen. Mocht je besluiten dit toch te doen, zorg dan dat de luchtstroom koel is en houd de wasdroger op een veilige afstand om geen brand te veroorzaken! 

In geen geval gebruik geen oven of magnetron. Op internet kun je echt rare ideeën vinden om natte schoenen te drogen. Hitte kan je schoenen beschadigen en bacteriën die zich op hun zolen en bovenwerk hebben opgehoopt, kunnen gemakkelijk de plek bereiken waar je eten bereidt. Schokkend!

Doorweekte suède laarzen. Wat is het volgende?

Het is geen geheim dat suède schoenen speciale zorg nodig hebben. Regelmatig reinigen en impregneren is nog steeds niet voldoende als u buiten onverwachts door een flinke plensbui wordt overvallen. Zijn je suède laarzen doorweekt? Kom tot rust! We weten hoe we het moeten repareren. 

Ga zo snel mogelijk naar huis en doe ze uit. Vul de binnenkant van de schoenen met kranten die tot ballen zijn gerold, dit voorkomt de vorming van lelijke kneuzingen en plooien op de bovenkant en versnelt tegelijkertijd het droogproces. Borstel ze vervolgens voorzichtig in één richting om het doorweekte materiaal er weer mooi uit te laten zien en onzuiverheden te verwijderen. Aandacht! Houd uw schoenen uit de buurt van directe warmtebronnen.

Zodra de laarzen helemaal droog zijn, sluit je ze opnieuw af met een suède sealer. Klaar! Je kunt de weg op!

Leer van je fouten

De mens leert het beste van fouten. Check bij het plannen van een wandeling zeker het weerbericht. Als er regen wordt voorspeld, vervang suède laarzen dan door regenlaarzen. Impregneer je schoenen regelmatig, zo verklein je de kans op beschadigingen als het plotseling gaat regenen. 

Probeer daarnaast overmatig zweten te voorkomen. Zorg ervoor dat de inzetstukken in de schoen gemaakt zijn van natuurlijke, ademende materialen. Gebruik ook speciale anti-transpiranten voor de voeten om ze droog te houden.