4 beproefde methoden om strooizoutvlekken uit schoenen te verwijderen


De eerste sneeuwval is achter de rug! De besneeuwde stad ziet er magisch uit en je kunt geen genoeg krijgen van dit betoverende uitzicht? De magie breekt echter wanneer je lelijke strooizoutvlekken op je favoriete schoenen ziet... Gelukkig weten we hoe je ze effectief kunt verwijderen. Onze huismiddeltjes kunnen wonderen verrichten!

Forewarned altijd verzekerd, of een paar woorden over het voorkomen van strooizoutvlekken

Vraag je je af waarom er in de winter lelijke vlekken op je schoenen verschijnen? Strooizout, dat op de oppervlakken wordt gestrooid, wordt door het bovenwerk van de schoen opgenomen. Als het vocht verdampt, verschijnt er een niet aaneengesloten witte vlek voor je ogen. 

Om dit te voorkomen, moet u uw schoenen impregneren voordat u ze voor het eerst gebruikt. Hierdoor creëer je een waterafstotende laag en voorkom je dat zout het bovenwerk van de schoen binnendringt. Zo weet u zeker dat uw nieuwe aankoop veel minder wordt blootgesteld aan de negatieve effecten van externe factoren en u veel langer van dienst zult zijn!

Vergeet niet een waterdicht en vlekbestendig preparaat te gebruiken. Op deze manier bespaart u tijd die u moet besteden aan het verwijderen van zoutvlekken en zullen uw schoenen de komende seizoenen genieten van hun geweldige uiterlijk.

Hoe maak je schoenen klaar voor het schoonmaken?

Bent u het impregneren vergeten en zijn er lelijke strooizoutvlekken op uw schoenen verschenen? Kop op! Wij weten hoe we hiermee om moeten gaan en delen deze kennis graag!

Veeg echter, voordat u verder gaat, de zoutresten zo veel mogelijk weg. Gebruik hiervoor een vochtige doek met een relatief zachte structuur. Het beste is om warm water te gebruiken. Als je je schoenen liever chemisch reinigt, gebruik dan een zachte borstel om het zout te verwijderen.

Tijd is je bondgenoot!

Vergeet niet dat tijd ertoe doet! Strooizout is rijk aan een verscheidenheid aan chemicaliën en vlekken die hierdoor worden veroorzaakt, kunnen schadelijk zijn voor uw schoenen en permanente verkleuring veroorzaken. Dit geldt in het bijzonder voor zacht bovenmateriaal van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld fijn kalfsleer.

Handel zo snel mogelijk en laat in geen geval gezouten schoenen achter voor later, want het zal veel moeilijker zijn om met dit probleem om te gaan. Volg daarna de bewezen huismiddeltjes die we in deze gids hebben behandeld.

Keukenhulpjes in de strijd tegen zoutvlekken

Als water alleen niet heeft geholpen, heb je de hulp van keukenhulpen nodig. Azijn en afwasmiddel zijn producten die je zeker in huis hebt!

Mengen azijn met water in gelijke verhoudingen en met een witte doek de nauwelijks zichtbare plek aan de bovenkant afvegen. Als er geen verkleuring is verschenen, kunt u doorgaan met actie. Wrijf krachtig over de zoutvlekken tot ze helemaal verdwenen zijn. U kunt uzelf ondersteunen met een zachte borstel, die het effect van de azijn zal versterken. Gebruik vervolgens een vochtige doek om de azijnresten gemakkelijk te verwijderen. 

Aandacht! De combinatie van zout en azijn kan ervoor zorgen dat leer verbleekt en zelfs barst. Om dit te voorkomen hoef je na dit proces alleen maar een speciaal voor dit materiaal bestemde conditioner aan te brengen, die je zal helpen de elasticiteit te behouden en de kleur naar voren te laten komen, en je schoenen zullen er als nieuw uitzien.

De azijnmethode werkt echter niet voor suède schoenen. In dit geval raden we aan om azijn te vervangen afwasmiddel. Doe hetzelfde voor verbluffende resultaten.

Om het droogproces van het bovenwerk te versnellen en de schoenen in perfecte staat te houden, vul je ze met oude kranten. Laat je schoenen in geen geval in de buurt van de verwarming liggen. De effecten kunnen het tegenovergestelde zijn van wat u bedoelde!

 

Schoolmateriaal als laatste redmiddel

Om strooizoutvlekken uit schoenen te verwijderen, heb je iets nodig dat in de etui van elke student zit - Gom. Dit product zal u effectief helpen het probleem aan te pakken wanneer er witte vlekken op uw suède schoenen verschenen. Veeg gewoon de zoute plekken af ​​en schud de gumresten eraf. Zie je hoe eenvoudig het is? 

Om je suède schoenen er zo goed als altijd uit te laten zien, poets je ze grondig met een speciale suèdeborstel. U kunt ook een oude tandenborstel gebruiken.=

Als het u niet is gelukt om hardnekkige strooizoutvlekken te verwijderen, hoeft u geen afstand te doen van uw favoriete paar schoenen. Het enige wat je nodig hebt is markeerstift. Als je te maken hebt met zwart leren schoenen, zullen de effecten sensationeel zijn! 

Om de vroegere zwartheid te herstellen, schildert u met een viltstift over de resten van strooizout. Zorg ervoor dat je een waterdicht product gebruikt voor blijvende resultaten. Herhaal dit proces indien nodig!

Bijwerking van de magische winter

Strooizoutvlekken op je schoenen zijn een onaangenaam neveneffect van de magische winter. Hoewel het sproeien op wegen en trottoirs je effectief beschermt tegen vallen, werkt het zeker op je zenuwen. Gelukkig hoeft het niet zo te zijn! Als u de beproefde trucs kent, kunt u gemakkelijk lelijke witte vlekken van uw favoriete schoenen verwijderen. Veel geluk!