7 huismiddeltjes om onaangename geuren van schoenen effectief te verwijderen


De onaangename geur van schoenen kan erg hinderlijk zijn - niet alleen voor jou, maar ook voor mensen om je heen. Gelukkig zijn er veel huismiddeltjes die het gemakkelijk maken om voor eens en altijd van onaangename geuren af ​​te komen. Laten we beginnen!

Vind de oorzaak van de slechte geur

Schaam je je om je schoenen uit te doen in het bijzijn van anderen? De onaangename geur die van binnenuit komt, is eigenlijk hinderlijk. Gelukkig hoef je er niet voor eens en voor altijd afstand van te doen en geld uit te geven aan een nieuw paar. Er zijn veel effectieve huismiddeltjes die je kunnen helpen om in een mum van tijd van slechte geuren af ​​te komen. 

Maak er allereerst een prioriteit van om de oorzaak van de geur te vinden. Misschien worstelt u met een ernstiger aandoening, bijvoorbeeld mycose, waarvoor overleg met een arts en uitvoering van de behandeling nodig is. Zodra u de oorzaak van de geur heeft geïdentificeerd, kunt u actie ondernemen.

# 1 Vervang inzetstukken

Een van de meest effectieve manieren om je schoenen op te frissen, is door de inlegzolen te vervangen. Het is een relatief goedkope oplossing waarmee u in de meeste gevallen dit vervelende probleem binnen de kortste keren oplost.

Als je je oordopjes onlangs hebt vervangen, maak je ze gewoon grondig schoon met warm zeepsop en een borstel of spons. Vergeet niet om ze volledig te laten drogen voordat je ze weer in je schoenen doet. Anders creëer je de perfecte omgeving voor bacteriën en zelfs schimmels om te gedijen.

#2 Lucht je schoenen

Als je schoenen stinken, kan het voldoende zijn om ze te luchten.

Voor dit doel kunt u ze enkele of meerdere uren met het raam open plaatsen. Een langdurige frisse lucht zorgt ervoor dat uw schoeisel geen onaangename geurtjes verspreidt en u kunt weer genieten van de frisheid en het perfecte uiterlijk.

#3 Gebruik een ontsmettingsspray

Om je schoenen op te frissen, is het een goed idee om ze te desinfecteren. In het tijdperk van het coronavirus zijn er in de winkels veel producten verkrijgbaar voor het desinfecteren van het lichaam en verschillende soorten oppervlakken.

Als je wilt, kun je zo'n voorbereiding zelf bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de spirit te mengen met aloë vera-gel in een verhouding van 7:3 en het is klaar. 

Spuit vervolgens de binnenkant van de schoenen in met de spray en laat ze drogen - bij voorkeur in de frisse lucht - voordat je ze weer aantrekt.

#4 Was je schoenen

Schoenen wassen is een van de meest gebruikte methoden om ze op te frissen. Vooraf het wassen door de veters en inlegzolen aan de binnenkant van de schoen te verwijderen. Schrob de inlegzolen met de hand met warm zeepsop en bleek de witte veters met bleekmiddel.

Denk eraan om de laagst mogelijke temperatuur op de wasmachine en een lange was- en spoelcyclus in te stellen. Door de extreme hitte kunnen de schoenen één maat krimpen of de lijm beschadigen.

Droog de gewassen schoenen in de frisse lucht. Laat ze echter niet in direct zonlicht staan. Om vervorming te voorkomen en bovendien het drogen te versnellen, kunt u een paar pagina's kranten opgerold in ballen in de schoenen steken. Zo wordt het vocht veel sneller opgenomen. 

Houd er echter rekening mee dat niet alle schoenen in de machine kunnen worden gewassen. In de meeste gevallen werkt deze methode goed voor schoenen van materiaal, canvas en plastic, zoals sneakers of slippers. Voordat u met dit proces begint, is het de moeite waard om kennis te maken met de aanbevelingen van de fabrikant.

#5 Droog je schoenen goed af

Als de binnenkant van je schoenen nat is, moet je ze volledig drogen voordat je ze weer aantrekt. Of het vocht dat u presenteert wordt veroorzaakt door zweet, regen of wasgoed, het verwijderen ervan is cruciaal om de vorming van onaangename geuren te stoppen. 

Om het droogproces te versnellen, vult u uw schoenen met droge handdoeken of een gekreukt krantenpapier. Hierdoor wordt het vocht sneller opgenomen.

#6 Gebruik zuiveringszout

Zuiveringszout is een product dat in vrijwel elk huis te vinden is. Het helpt niet alleen om hogere baksnelheden te verkrijgen of het wasgoed zachter te maken, maar het verwijdert ook perfect slechte geurtjes uit schoenen. 

Doe minimaal 1 eetlepel zuiveringszout in de schoen. Kantel vervolgens de schoen voorzichtig heen en weer zodat de frisdrank alle kanten op gaat en het hele voetbed bedekt. 

Onthoud dat baking soda tijd nodig heeft om effectief te zijn. Om deze reden kan dit proces het beste 's nachts worden gedaan. Gedurende deze tijd zal de frisdrank onaangename geuren absorberen en zelfs bacteriën neutraliseren.

Schud 's ochtends voorzichtig de sodaresten van je schoen en klaar! Wil je er extra zeker van zijn dat je na het uittrekken van je schoenen geen witte vlekken op de vloer achterlaat, dan kun je een stofzuiger gebruiken om productresten te verwijderen.

#7 Maak gebruik van de vriezer

Warme, donkere plekken zijn ideale omstandigheden voor de groei van bacteriën. Als je ze wilt doden en tegelijkertijd wilt voorkomen dat ze zich verder voortplanten, behandel de bacteriën dan met een thermische schok en... gebruik de vriezer! 

Doe de schoenen in een plastic zak en laat ze een nacht in de vriezer liggen. Als je schoenen bevroren en helemaal droog zijn, kun je ze weer op je voeten zetten en weer genieten van frisse schoenen.

Als je bang bent dat je schoenen beschadigd raken als gevolg van dit proces, vries dan de inlegzolen zelf in. Op deze manier zullen ze u lang van dienst zijn.

Zoals u kunt zien, is het verwijderen van onaangename geurtjes uit schoenen kinderspel en vereist het geen speciale financiële uitgaven. Om deze reden is het de moeite waard om dit proces regelmatig uit te voeren, zodat u zich nooit zult schamen om uw schoenen uit te doen wanneer iemand u onverwachts bij u thuis uitnodigt.