Zijn je laarzen nat geworden van de sneeuw? Wij hebben een oplossing!


U kent vast wel het gevoel wanneer bittere vorst in uw wangen knelt en uw voeten plotseling beginnen te verstarren. Met sneeuw doordrenkte laarzen betekenen dat elke stap die je zet je dichter bij een verkoudheid of zelfs een ernstigere infectie brengt. Als je je afvraagt ​​wat je moet doen als je schoenen helemaal nat zijn geworden, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een oplossing!

Beter voorkomen dan genezen

Ken je dat gevoel wanneer bittere vorst je wangen knelt en je voeten plotseling beginnen te verstarren? Hoge sneeuwbanken die kenmerkend zijn voor de winter kunnen u veel problemen bezorgen - beginnend met verkoudheid en eindigend met een ernstige infectie.

Om dit te voorkomen, moet u geen niet-waterdicht schoeisel dragen op dagen dat de wegomstandigheden erg slecht zijn. Kies daarom voor waterdicht schoeisel waarbij zelfs sneeuwbanken geen probleem zijn.

Let naast waterbestendigheid ook op thermische isolatie. Zoek naar schoenen met een speciaal membraan dat zelfs de kleinste waterdeeltjes niet doorlaat en tegelijkertijd het ademend vermogen in de schoen niet blokkeert.

Vergeet ook niet je schoenen te impregneren om ze te beschermen tegen externe factoren, zoals sneeuw. U kunt speciale impregneerproducten gebruiken of even effectieve thuismethoden gebruiken. In Dit artikel we hebben beproefde methoden verzameld waarmee u uw schoenen gemakkelijk thuis kunt verzegelen.

Wat te doen als je schoenen nat zijn geworden van de sneeuw op weg naar je werk?

Toen je naar kantoor ging, voelde je dat je schoenen helemaal doorweekt waren met sneeuw, en als je er 8 uur in werkte, kon je verkouden worden? Het is beter om het niet te riskeren!

De slimste oplossing zou zijn om reserve schoenen en sokken op de werkvloer in te slaan. De voorzichtige is immers altijd verzekerd! Hierdoor hebben je schoenen tijdens de lange dag de tijd om te drogen, zodat je veilig naar huis kunt gaan en je voeten niet bevriezen.

Hoe om te gaan met besneeuwde schoenen?

Als u echter geen extra paar schoenen op uw werkplek heeft, zijn er andere manieren om rond te komen. Trek indien mogelijk uw schoenen uit en stop ze vol met opgerolde kranten om vocht op te nemen. Kies een tijdschrift met niet al te veel foto's, want natte inkt kan doorlekken naar het bovenwerk. 

Voor het beste resultaat vervangt u het papier door nieuw papier zodra u merkt dat het nat is. Na 8 uur zouden je schoenen weer klaar moeten zijn om te dragen. Vergeet echter niet om ze thuis op dezelfde manier grondig te drogen schimmelgroei voorkomen

Gebruik in geen geval directe warmtebronnen. Als je doorweekte schoenen onder een gloeiend hete radiator laat liggen, kan het bovenwerk vervormen en kan de lijm beschadigd raken. Dit soort schade is vaak onomkeerbaar! Soortgelijke, ongewenste effecten kunnen worden veroorzaakt door het drogen van schoenen met een heteluchtdroger.

Hoe zorg je voor leren schoenen die doordrenkt zijn met sneeuw?

Als je te maken hebt met met sneeuw doordrenkte leren laarzen, zorg er dan voor dat je ze in goede staat houdt. Dankzij onze tips wordt deze taak kinderspel en je favoriete paar schoenen zullen je jarenlang van dienst zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is deze drie tips volgen:

Tip #1

Laat de schoenen drogen. Laat ze in een goed geventileerde ruimte staan. Zet je schoenen in geen geval op een balkon of terras. Vocht in het schoeisel in combinatie met negatieve temperaturen kan lelijke scheuren in het bovenwerk veroorzaken.

Gebruik voor het beste resultaat oude kranten die tot ballen zijn gerold om vocht op te nemen. Vervang ze regelmatig voor geweldige resultaten. 

Tip #2

Als je schoenen eenmaal helemaal droog zijn, rust dan niet op je lauweren. Vergeet niet dat water belangrijke voedingsstoffen van het huidoppervlak verwijdert. Bovendien zorgt het droogproces van doorweekt schoeisel ervoor dat de olie die van nature in het leer aanwezig is, samen met het vocht verdampt. 

Als gevolg hiervan kan de huid droog en broos worden, wat leidt tot de vorming van scheuren. Gebruik om dit te voorkomen een speciale conditioner voor leren schoenen of een spuitvet voor nerfleer. Hierdoor gaan je schoenen langer mee en zien ze er praktisch als nieuw uit.

Tip #3

Het is net zo belangrijk om de schoenen te impregneren om ze te beschermen tegen een herhaling van het entertainment. Vraag je je af hoe je het moet doen? Het is makkelijk! In Dit artikel vind je de meest effectieve tips om leren schoenen te impregneren met huismiddeltjes.

Wees geduldig

Zoals je kunt zien, zijn er geen kortere wegen als het gaat om met sneeuw doordrenkte laarzen. De beste oplossing voor dit probleem is een oude en goede krant. Het is niet alleen gemakkelijk verkrijgbaar, maar ook goedkoop. Als alternatief kunt u het volgende gebruiken:

- keukenpapier

- zakdoeken

- toiletpapier

- een oud, lichtgekleurd katoenen T-shirt 

Wees geduldig. Het drogen van je schoenen op deze manier duurt enkele dagen, afhankelijk van hoe nat je schoenen zijn. Om vervorming van het bovenwerk te voorkomen, kunt u bovendien een klompenrekker gebruiken.

We denken dat onze tips je hebben geholpen om je favoriete paar laarzen te redden die doorweekt zijn geraakt in de sneeuw. Veel geluk!