Schimmel in schoenen zeggen we resoluut "NEE!"


Sneeuwbanken, diepe plassen, intens zweten... Schoenen worden blootgesteld aan vele factoren die hun conditie negatief beïnvloeden en zelfs schimmel kunnen veroorzaken. Als je ze met de komst van een nieuw seizoen uit de kast haalt, en je ziet een onaangename verrassing, dan heb je echt met een probleem te maken. Als je wilt weten hoe je schimmel in schoenen kunt voorkomen en hoe je er vanaf kunt komen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Schimmel in schoenen en hoe nu verder?

In tegenstelling tot wat het lijkt, wanneer je met de komst van een nieuw seizoen je favoriete schoenen uit de kast haalt en je een onaangename verrassing ziet - schimmel, hoef je geen afstand te doen van een bepaald paar schoenen. Er zijn huismiddeltjes waarmee je gemakkelijk van de vijand af kunt komen.

Ook adviseren wij hoe u schimmelvorming in schoenen kunt voorkomen. Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp, bent u bij ons aan het juiste adres. We laten je graag zien hoe je een resoluut "NEE" tegen haar kunt zeggen en voor eens en altijd afscheid kunt nemen van schimmel. Werken!

Kan schimmel op schoenen gevaarlijk zijn?

Veel mensen vragen zich af wat het resultaat kan zijn van het dragen van beschimmelde schoenen. Dergelijk schoeisel ziet er niet alleen walgelijk uit en trekt de aandacht van andere voorbijgangers, maar brengt ook een ernstig gevaar met zich mee.

Het leefgebied van bacteriën en schimmels kan zich naar uw voeten verplaatsen wanneer u dergelijke schoenen draagt. Bovendien kan schimmel zich verspreiden door de kast waar je je schoenen opbergt en zelfs door de rest van je huis. Wil je dit voorkomen, dan zit je hier goed.

Vind de oorzaak van het probleem

Voordat we u uitleggen hoe u schimmel effectief van schoenen kunt verwijderen, is het de moeite waard om de oorsprong ervan te lokaliseren. Hierdoor begrijpt u waarom het ontstaat en kunt u handelen volgens het principe "voorkomen is beter dan genezen".

Over het algemeen wordt schimmel bevorderd door vocht en onjuiste opslag. Bij het zoeken naar de oorzaak van het probleem, is het de moeite waard om je te concentreren op de omstandigheden waarin je je schoenen bewaart.

Misschien verstop je de schoenen die je zojuist in een enorme plas in de kleerkast hebt gezet? Of bewaar je je schoenen in een vochtige kelder? Vandaar de eenvoudige manier om een ​​witte, grijsachtige en zelfs groene coating te vormen, waarvan de geur lijkt op schimmel, d.w.z. schimmel.

Hoe schimmelvorming voorkomen?

Als de oorzaak van het probleem vocht is dat zich heeft opgehoopt op de plek waar de schoenen zijn opgeborgen, kunt u dit eenvoudig verhelpen door een vochtvanger aan te schaffen. Zuiveringszout in een kom zal op dezelfde manier werken. Vergeet echter niet om het regelmatig te vervangen om teleurstelling te voorkomen. Doe dit zodra je merkt dat de frisdrank begint te klonteren.

Verberg in geen geval natte of vochtige schoenen in de kledingkast. Dit geldt voor schoenen die in een plas of sneeuwjacht zijn beland, maar ook voor schoenen die intens hebben gezweet. Droog je schoenen echter niet op een radiator, dit kan vervorming veroorzaken.

Als de schoenen erg nat zijn, laat ze dan op een goed geventileerde plaats staan ​​en gebruik speciale schoenspanners voor binnen. Je kunt ze vervangen door kranten die tot een bal zijn gerold. We schreven over de juiste opslag van schoenen in Dit artikel.

Doe het zelf! Verwijder schimmel op schoenen thuis

Schimmel in je favoriete schoenen? Gelukkig hoef je niet voor eens en voor altijd afstand van ze te doen. Als je schimmel op je schoenen wilt verwijderen, slechts een paar simpele stappen en je bent klaar!

Je zal nodig hebben:

- wegwerphandschoenen

- een kleine borstel

- azijn

- water

- een doek

- oude kranten

- nieuwe inlegzolen 

Stap 1. Maak schoenen klaar voor het verwijderen van schimmel

Als je met schimmel te maken hebt, laat je schoenen dan buiten staan ​​en laat ze volledig drogen. Als ze helemaal droog zijn, verwijder je de inlegzolen. Vergeet geen wegwerphandschoenen te dragen!

Stap 2. Verwijder zichtbare schimmel

Om zichtbare schimmel te verwijderen, gebruikt u een kleine borstel die u gemakkelijk in de schoen kunt manoeuvreren. Wrijf met stevige bewegingen, maar probeer het zo voorzichtig mogelijk te doen. Op deze manier voorkomt u dat er schimmel in de schoenen binnendringt.

Stap 3. Verwijder schimmelresten

Als je er zeker van wilt zijn dat je de mal volledig hebt verwijderd, bereid dan een 1:1 oplossing van water en azijn. Gebruik een doek of een vochtige doek om de binnenkant van de schoen schoon te vegen. Op een eenvoudige, ecologische manier bereikt u het beoogde effect.

Stap 4. Laat de schoenen drogen en vervang de inlegzolen

Wil je dat het probleem van schimmel in je schoenen nooit meer terugkomt? Vergeet het belangrijkste niet! Je schoeisel moet helemaal droog zijn voordat je het weer aantrekt of in de kast opbergt. Hiervoor heb je oude kranten nodig die tot ballen zijn gerold. Plaats ze in de schoen en wees geduldig. Vergeet niet om natte schoenen op te bergen in een goed geventileerde ruimte. Als de schoenen helemaal droog zijn, kun je de inlegzolen vervangen door nieuwe.

Zeg voor eens en altijd vaarwel tegen schimmel

Of je nu te maken hebt met gemerkte, extravagante designer-stiletto's die een fortuin kosten; veel goedkopere sneakers uit de winkelketen, of versleten pantoffels die je al jaren vergezellen, er kan schimmel op verschijnen als je ze niet van de juiste voorwaarden voorziet.

Wij zijn van mening dat onze tips u in de eerste plaats zullen helpen de oorzaak van het probleem te identificeren en vervolgens te voorkomen. Als u nog steeds met dit probleem worstelt, zou het gepresenteerde huismiddeltje de verwachte resultaten moeten opleveren. Veel geluk!