Schoenen voor werk in het ziekenhuis en op kantoor. Maak kennis met de beste modellen


Of je nu in een ziekenhuis, tandartspraktijk of schoonheidssalon werkt, je bent bijna altijd onderweg. Een lange dag op de been kan ongelooflijk vermoeiend zijn als je geen comfortabele schoenen draagt. Bekijk welke modellen het beste zijn voor schoonheidsspecialisten, verpleegkundigen en tandartsassistenten.

Welke schoenen voor een schoonheidsspecialiste en een verpleegster?

Vraagt ​​u zich af welke schoenen geschikt zijn voor een verpleegster? Weet je niet welke schoenen je moet kiezen om in een tandartspraktijk te werken? Of misschien ben je op zoek naar het perfecte model voor een schoonheidsspecialiste? U bent bij ons aan het juiste adres! Met jou in gedachten hebben we een lijst opgesteld met de meest comfortabele schoenen voor vrouwen die constant in beweging zijn. 

Voordat we tot de kern van de zaak komen, leggen we uit waarom het juiste schoeisel zo belangrijk is als u in een ziekenhuis of kantoor werkt.

Allereerst, of je nu schoonheidsspecialiste, verpleegkundige of tandartsassistente bent, je staat bijna de hele dag op de been. Als gevolg hiervan kunnen uw voeten opzwellen en te strak, slecht gevormd schoeisel zal een echte kwelling zijn.

Ten tweede wordt het werken in dit soort beroep vaak geassocieerd met de aanwezigheid van gevaarlijke voorwerpen, zoals naalden of ander scherp gereedschap. Schoenen van te dunne materialen kunnen voor veel problemen zorgen als zo'n item per ongeluk uit je handen valt.

Ten derde wordt tijd doorbrengen in een ziekenhuis of kantoor vaak geassocieerd met moeilijk te verwijderen vlekken. Als je er professioneel uit wilt zien, kies dan voor gemakkelijk te onderhouden schoenen. Witte, stoffen sneakers zullen niet jouw bondgenoot zijn.

Waar moet je op letten bij het kiezen van schoenen voor werk in het ziekenhuis en op kantoor?

Nu je weet waarom goed passende schoenen cruciaal zijn voor vrouwen die in een ziekenhuis of kantoor werken, vraag je je waarschijnlijk af waar je op moet letten zodat de investering in nieuw schoeisel geen vergissing blijkt te zijn.

Om je keuze makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste aspecten verzameld die schoenen voor schoonheidsspecialisten, verpleegkundigen en tandartsassistenten moeten hebben.

Antislipzool

Gemorste vloeistoffen of substanties zijn niet ongewoon op ziekenhuisvloeren. Mensen die in een tandartspraktijk of zelfs een cosmetisch kantoor werken, kunnen met soortgelijke problemen worden geconfronteerd. Maak van uw veiligheid een prioriteit en zorg ervoor dat de schoenen die u op het werk draagt ​​antislipzolen hebben. 

Ademende, duurzame materialen

Ploegendiensten van enkele of zelfs meerdere uren op het werk kunnen het probleem van overmatig zweten van de voeten veroorzaken. Als je geen vervelende kwaaltjes wilt krijgen, zoals voet- en nagelschimmel, trek dan schoenen aan die gemaakt zijn van ademende materialen.

En als we het hebben over de materialen die worden gebruikt bij de productie van schoenen, let dan vooral op hun duurzaamheid. Hierdoor gaat uw schoeisel langer mee, en het allerbelangrijkste: het biedt u maximale veiligheid en bescherming tegen scherpe voorwerpen, zoals naalden.

Gemak van onderhoud

Zoals we eerder vermeldden, kan werken in een ziekenhuis en op kantoor het uiterlijk van moeilijk te verwijderen vlekken en verkleuring van schoenen bevorderen. Om te voorkomen dat uw schoenen er lelijk uitzien, moet u ervoor zorgen dat de schoenen die u op het werk draagt, gemakkelijk te onderhouden zijn. Vermijd suède en felgekleurd textiel en vervang ze door natuurlijk leer of synthetische, maar ademende materialen.

Maximaal comfort en pasvorm

Urenlang staan ​​en professionele zaken op de vlucht afhandelen, vereist absoluut maximaal comfort. Kies schoeisel dat uw voeten voldoende schokabsorptie en ondersteuning biedt. Zorg dat je schoenen goed passen. Losstaand van het kiezen van de juiste maat let op aspecten als de breedte van uw voeten of eventuele bijbehorende aandoeningen (bijv. eeltknobbels). 

Naleving van het toepasselijke beleid

Sommige faciliteiten hebben specifieke richtlijnen met betrekking tot het schoeisel dat door het personeel wordt gedragen. Hoewel sommige plaatsen specifieke regels hebben met betrekking tot de kleur of beschermende eigenschappen van de schoen, richten andere zich op de noodzaak om de tenen te bedekken. Lees voordat je gaat shoppen in onze webwinkel de geldende regels op de standplaats.

De beste modellen schoenen voor verpleegkundigen, schoonheidsspecialisten en tandartsassistenten

Nu u weet welke factoren u zouden moeten leiden bij het kiezen van schoenen voor werk in uw beroep, is het tijd om u te inspireren! Speciaal voor jou hebben we een lijst opgesteld met onze favoriete modellen die goed zullen werken voor verpleegkundigen, tandartsassistenten en schoonheidsspecialisten. Werken! 

Marineblauwe schoenen van New Balance

Deze schoenen zijn niet alleen stijlvol, maar ook uiterst functioneel. Dikke, comfortabele zolen bieden u de hele werkdag maximaal comfort en helpen u zelfs de meest veeleisende uitdagingen aan te gaan. Hun enige nadeel is het gebrek aan waterbestendigheid, maar het zijn zeker gemakkelijk te onderhouden schoenen. 

Waterdichte sportschoenen

Als u echter prioriteit geeft aan waterbestendigheid, zet dan in op hardloopschoenen voor dames met een speciaal schokabsorberend systeem. Dankzij de binnensok met gelaste naden blijven je voeten droog. Bijzonder opmerkelijk is de binnenzool van schuim, die u een onvergelijkbare demping biedt en bovendien antibacteriële en schimmelwerende functies vervult. 

Inblu dames maandverband pantoffels

Bent u op zoek naar een klassieke oplossing? Kies voor onvervangbare teenslippers van de gerenommeerde fabrikant Inblu. De geprofileerde binnenzool van natuurlijk leer in combinatie met een comfortabele hielband zorgen voor comfort gedurende de dag.