De perfecte schoenmaat bestaat niet...


Denk je dat de perfecte schoenmaat niet bestaat? Je vergist je enorm! Wij weten waar u op moet letten bij het kopen van schoenen, zodat u kunt genieten van maximaal gebruikscomfort. In onze gids vind je tips die je helpen bij het kiezen van de juiste maat schoenen, zowel in een kantoorwinkel als in een online winkel.

Welke schoenmaat moet ik kiezen?

Onder de honderden beschikbare paar schoenen, viel deze je op en is praktisch van jou. Kies gewoon de juiste maat en klaar! Eindelijk kunt u uw nieuwe aanwinst aan de hele wereld laten zien.

Precies ... Op dit punt wordt de zaak een beetje ingewikkelder. Welke schoenmaat moet ik kiezen? Beter een kleinere nemen, in de hoop dat ze uit elkaar gaan lopen, of juist voor een iets grotere kiezen en de resterende ruimte vullen met een dikke sok?

Wees blij als je voor een soortgelijk dilemma staat! Wij weten waar je op moet letten bij het kopen van schoenen, zodat je kunt genieten van maximaal gebruikscomfort zonder te hoeven combineren. Met onze tips kun je gemakkelijk de perfecte schoenmaat kiezen, of je nu in een stationaire winkel of online winkelt. Laten we beginnen!

Hoe vind ik de juiste schoenmaat?

Schoenen kopen is een waar genoegen. Naast functionaliteit en een goed uiterlijk is echter de juiste pasvorm uiterst belangrijk. Zo voorkom je dat een bepaald paar schoenen op de bodem van de kast terechtkomt en krijg je geen pijnlijke blaren en blaren. Weet je niet hoe je ermee om moet gaan? We hebben een manier!

Onthoud allereerst dat de vorm van de voeten voortdurend verandert. Zorg er daarom voor dat u elke keer dat u besluit een nieuwe schoen te kopen, de juiste maat kiest. Het is heel gemakkelijk in een fysieke winkel. Het enige wat u hoeft te doen is het gewenste paar schoenen over uw voeten te doen en op verschillende aspecten te letten.   

Ten eerste, vermijd het kopen van schoenen in de eerste helft van de dag. Houd er rekening mee dat de bloedcirculatie ervoor kan zorgen dat uw voeten opzwellen. Als gevolg hiervan kan de stoom die 's ochtends ongelooflijk comfortabel lijkt, 's avonds bijdragen aan de vorming van blaren. Ga daarom indien mogelijk 's middags winkelen.

Ten tweede, let op sokken. Als u gaat winkelen, draag dan een paar sokken die het beste bij uw dagelijkse kleding passen. Ga niet voor een dik, wollen model of een mistdun nylon kledingstuk als je normaal gesproken klassieke katoenen sokken draagt.

Ten derde, meet beide schoenen. Veel mensen kopen schoenen nadat ze er maar één hebben opgemeten. Als u er echter zeker van wilt zijn dat beide perfect passen, probeer dan geen tijd te besparen bij het passen. Vaak is het verschil tussen de afmetingen van de voeten met het blote oog niet waarneembaar, maar tijdens het gebruik wel voelbaar. Probeer beide schoenen en pas de maat aan aan de grotere voet.

Haast is geen goede adviseur

Onthoud dat haast geen goede raadgever is. Als je denkt dat het paar schoenen de juiste maat heeft, loop er dan zeker mee door de winkel. Druk uw duim voorzichtig in de teen van de schoen om ervoor te zorgen dat uw voeten voldoende ruimte hebben. Beweeg ook met uw vingers en zorg ervoor dat u ze voldoende ruimte geeft als u loopt.

Loop in je schoenen en beantwoord de volgende vragen:

  1. Hebben de vingers voldoende ruimte?
  2. Steekt de hiel uit de schoenen?
  3. Ervaar je ongemak tijdens het lopen?
  4. Passen de schoenen in de breedte bij jou? 

Als je denkt dat de schoenen echt comfortabel zitten, kun je de aankoop succesvol afronden en genieten van je nieuwe aankoop. Als u enig ongemak ervaart, sluit geen compromissen en blijf zoeken. Slecht passende schoenen kopen is nooit een goed idee.

Hoe schoenen online kiezen?

Schoenen online kopen lijkt een wat moeilijkere taak. Er kan niets meer mis zijn! Het enige wat je nodig hebt is een stuk papier, iets om op te schrijven, een liniaal en je zult met succes de perfecte maat kiezen.

Vraag je je af hoe je je schoenmaat opmeet? Het is makkelijk! Zet gewoon je voet op het papier. Dit kunt u het beste 's middags doen, rekening houdend met het feit dat uw voeten overdag kunnen opzwellen. Teken vervolgens de omtrek van de voet op een stuk papier. Maak twee loodrechte lijnen die de twee verste punten van je voeten verbinden en meet de afstand ertussen met een liniaal. 

Herhaal hetzelfde met de andere voet. Als de resultaten verschillend zijn, mag u in geen geval het gemiddelde van de twee resultaten nemen. Neem de grotere als de juiste en vind deze in de maattabel die in de online winkel is geplaatst. Zie je hoe gemakkelijk het is?

Onthoud dat de maat er niet toe doet

Voeten veranderen met de leeftijd. Ze worden vaak langer of breder. Elke keer dat je een nieuwe schoen koopt, houd daar dan rekening mee en kies niet uit gewoonte één maat.

Houd er ook rekening mee dat de maten van individuele merken aanzienlijk kunnen variëren. Koop in geen geval blindelings schoenen. Soms komt maat 38 voor de ene fabrikant overeen met maat 37 van een ander merk. Als gevolg hiervan kunt u worden blootgesteld aan pijnlijke likdoorns of onnodig kosten maken voor het vervangen van schoenen.

Daarom is het cruciaal om je schoenen op te meten voordat je ze koopt, wanneer je de kans hebt. Als je daarentegen online winkelt, lees dan zeker de maattabel en vergelijk deze met de afmetingen van je voeten.