Loop zelfverzekerd en comfortabel, zelfs met eeltknobbels


Ongeveer een kwart van de volwassenen heeft last van eeltknobbels. Als je tot deze groep behoort, weet je zeker hoe vervelend dit probleem is, vooral als het gaat om het kiezen van schoenen. We adviseren waar je op moet letten bij het winkelen en welke modellen schoenen het beste zijn voor verschillende gelegenheden.

Wat zijn eeltknobbels en is het mogelijk om er vanaf te komen?

Hallux valgus, ook bekend als hallux valgus, is een veel voorkomende aandoening die voorkomt bij één op de vier volwassenen, voornamelijk vrouwen. Dit zijn niets anders dan de benige uitsteeksels die zich aan de zijkant van de voeten bij de grote teen vormen. Een veel voorkomend symptoom is de beweging van de grote vinger naar binnen naar de andere vingers.

De exacte oorzaak van de bunion is niet bekend. Dit kan deels genetisch zijn en deels veroorzaakt door het dragen van slecht passende schoenen. Te strakke schoenen, evenals torenhoge hakken, kunnen het risico op eeltknobbels vergroten.

Helaas is het alleen mogelijk om ze kwijt te raken door middel van een operatie. Een verscheidenheid aan oefeningen en gespecialiseerde overlays kunnen de ontwikkeling van deze misvorming alleen maar stoppen.

Eeltknobbels zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook pijn en veel moeite veroorzaken bij het lopen en ... schoenen kiezen. Gelukkig bieden steeds meer fabrikanten patiëntvriendelijke schoenen aan die zowel comfortabel als mooi zijn.

Bunions en comfort kunnen hand in hand gaan

Gevorderde misvorming kan bijdragen aan het gevoel van pijn in het gebied van de grote teen, die bovendien gepaard kan gaan met zwelling. De kwalen worden verergerd door de druk die wordt veroorzaakt door het dragen van slecht passende schoenen. 

Daarom moet u bij het kiezen van schoenen letten op een aantal uiterst belangrijke aspecten. Kies allereerst het juiste schoeisel, zowel in de lengte als in de breedte. Vermijd ook synthetische materialen en smalle tenen. Ontdek waar u nog meer op moet letten voor maximaal comfort tijdens het lopen.

Probeer het totdat het klaar is

Zorg ervoor dat je schoenen de juiste maat hebben, vooral als het om de breedte gaat. Hallux valgus neemt een extra plaats in. Als u deze niet verstrekt, kunt u tijdens het lopen ongemak en zelfs pijn ervaren.

Wees bij het kopen van schoenen geduldig en pas ze tot het einde toe. Eeltknobbels gaan vaak gepaard met pijn, en schoenen kopen die het erger maken, is zeker het laatste wat je wilt.

Kies lichtgewicht schoenen die minder druk uitoefenen op je eeltknobbels. U kunt dergelijke schoenen enkele uren zonder ongemak dragen.

Vermijd synthetische materialen en smalle neuzen

Als u eeltknobbels heeft, moet u synthetische materialen vermijden. In het geval van deze aandoening zullen natuurlijke, flexibele materialen die je voeten voldoende ruimte geven, zich aanpassen aan hun vorm, veel beter zijn. 

Het zachte materiaal van het bovenwerk van het schoeisel voorkomt schuren en vermindert zo de pijn bij het lopen. Het is het beste als u besluit schoenen van suède of leer te kopen. Dergelijke schoenen zullen niet alleen het pijngevoel tijdens het lopen voorkomen, maar zullen u ook vele jaren van dienst zijn, op voorwaarde dat u ze goed verzorgt.

De neus van de schoenen is net zo belangrijk als het materiaal waarvan de schoenen zijn gemaakt. Vermijd te smalle tenen waar de ruimte voor de tenen ernstig beperkt is en waar ze elkaar overlappen. Bredere, ronde of vierkante neuzen geven ze voldoende ruimte om comfortabel te kunnen bewegen.

Comfortabele schoenen voor verschillende gelegenheden

Comfort is een prioriteit in het geval van eeltknobbels, en geen enkele andere schoen zal je zoveel comfort bieden als klassieke schoenen sneakers. Flexibele, passend gevormde constructie is een garantie voor vrije beweging zonder druk en ondersteuning, zelfs met eeltknobbels.

Ze zijn perfect voor op kantoor ballerina's. Kies die van leer of nubuck en blijf de hele dag comfortabel. Denk eraan om ze niet blootsvoets te dragen. Op deze manier kun je de misvormingen verder irriteren, waardoor pijnlijke blaren ontstaan.

Beslis in de zomer over sandalenwaarin uw voeten vrij kunnen ademen zonder het probleem van hun zijdelen te wrijven.

Ga je voor een grotere exit? Hoewel platte schoenen een veel betere keuze zijn voor een dagelijkse hallux valgus, hoef je elegante schoenen gelukkig niet op te geven! Vrouwen die worstelen met eeltknobbels kunnen van tijd tot tijd opdoen hogere laarzen. Zorg er echter voor dat de hak niet te hoog is en de tenen niet te smal.

Wedges zijn een geweldige oplossing, die perfect harmoniëren met langere en kortere jurken. Hoe zit het met suède espadrilles op een laag platform? Ze bieden u niet alleen comfort, maar strekken ook optisch uw benen. Denk er echter aan om uw hakken niet te vaak te dragen. Het dragen van hoge hakken kan deze misvorming verergeren. Veel paar schoenen met hoge hakken hebben strakke, smalle tenen en de onnatuurlijke hellingshoek zorgt voor veel belasting van de tenen.

Als je de voorkeur geeft aan platte, elegante schoenen, ga dan voor ballerina's van nubuckleer met originele gesp. Dankzij het comfortabele inzetstuk zijn ze zelfs perfect voor urenlange uitstapjes.

Je hoeft niet te kiezen tussen comfort en stijl

Als je last hebt van eeltknobbels, hoef je gelukkig niet te kiezen tussen comfort en stijl.

We zijn er zeker van dat je door onze tips op te volgen, genoeg schoenen zult vinden die je met veel plezier zult dragen.