De 10 meest voorkomende schoenfouten. Zorg ervoor dat je ze niet begaat!


Slijten uw schoenen snel? Klagen over blaren en likdoorns? Is het je opgevallen dat er eeltknobbels op je voeten beginnen te verschijnen? U maakt waarschijnlijk de meest gemaakte schoenmakersfouten. We hebben de meest populaire van hen samengesteld en kant-en-klare oplossingen geboden die u zullen helpen bij het omgaan met vervelende problemen. Werken!

#1 Alleen schoenen kopen in een bepaalde maat

Sinds je tiener was en je voeten stopten met groeien, heb je vastgehouden aan één maat? Dit is een van de meest voorkomende schoenenfouten!

Wedden dat je maat 40 draagt, en als het erop aankomt, zit 41 als gegoten? Negeer het nummer op de doos en onthoud dat de schoenmaat per fabrikant kan verschillen.

Bovendien kan de voet met de leeftijd van maat veranderen. Allemaal dankzij de zwaartekracht, die in combinatie met het gewicht van je lichaam bijdraagt ​​aan het uitrekken van de ligamenten. Hierdoor kan je voet niet alleen verwijden, maar ook verlengen!

We kennen allemaal het gevoel van liefdesverdriet als je droompaar schoenen niet helemaal passen, maar ze koste wat het kost kopen is als vragen om problemen. Maak niet de fout te hopen dat je schoenen na verloop van tijd verslijten. 

Doe jezelf een plezier en laat ze aan een andere klant over, en je kiest schoenen in een maat die ook echt past. Zo voorkom je blaren en likdoorns en zullen je voeten je dankbaar zijn met een mooie uitstraling en een goede conditie.  

# 2 Schoenen kopen op het verkeerde moment van de dag

Ze zeggen dat elk moment een goed moment is om een ​​nieuw paar schoenen te kopen. Niets is meer mis! Het is de moeite waard om tot later in de ochtend te wachten om schoenen te passen. Afvragen waarom?

Het is makkelijk! Hoe langer u staat, hoe meer uw voeten kunnen opzwellen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam die bij bijna iedereen voorkomt. Naarmate de tijd verstrijkt gedurende de dag, kunnen uw voeten wel 8% groter worden. 

Als gevolg hiervan kunnen schoenen die 's ochtends perfect passen,' s middags ongemak veroorzaken.

Om dit te voorkomen, wacht u met het kopen van nieuwe schoenen in ieder geval tot de middag of zelfs de avond. Hierdoor weet u zeker dat u zich de hele dag comfortabel zult voelen en zullen uw voeten geen last hebben van eelt, eelt en andere, meer ernstige problemen.

# 3 Onjuiste schoenenopslag

Je stapelt schoenen op elkaar in de gang, en dan vraag je je af waarom er plotseling lelijke krassen en blauwe plekken op verschenen? Om te genieten van de goede staat van uw schoenen, moet u aandacht besteden aan de juiste opslag.

We hebben een heel artikel aan dit onderwerp gewijd, dat u kunt lezen door erop te klikken hier.

# 4 Onjuiste verwijdering van schoenen

Glijdt u haastig uw schoenen uit en laat u de teen van de ene schoen tegen de hiel van de andere rusten? Dit is een eenvoudige manier om lelijke vouwen en krassen te voorkomen.

Als je een beschadigde hiel en teen wilt voorkomen, neem dan even de tijd om je schoenen in een comfortabele houding uit te trekken. Ga zitten, maak de veters los en schuif de schoenen vrij naar beneden met je handen. 

Hierdoor gaan je schoenen veel langer mee en zien ze er gewoon beter uit!

# 5 Elke dag een paar schoenen dragen

Zijn je favoriete schoenen zo comfortabel dat je ze elke dag zou kunnen dragen? Geef ze rust en wissel af tussen minstens twee paren. Zo kunnen je schoenen vrij drogen.

Voeten zweten immers de hele dag door, waardoor vocht zich ophoopt in de schoen. Naast het voorkomen van het creëren van een bacterie- en schimmelvriendelijke omgeving, blijven je favoriete schoenen langer in goede staat.

# 6 Te smalle neuzen

Schoenen met smalle neus zien er krankzinnig uit. Ze verlengen je benen visueel en laten je er stijlvoller uitzien. Een te smalle neus kan echter het tegenovergestelde effect hebben van het gewenste effect.

Onvoldoende ruimte voor de vingers kan ertoe leiden dat ze over elkaar glijden. Als je niet om eeltknobbels geeft, draag zulke schoenen dan gewoon niet te vaak. Geloof ons, het is het niet waard!

Streef naar ruimere schoenen met een ronde neus die je tenen voldoende ruimte geven en je uit de problemen houden.

# 7 De verkeerde schoenen dragen om te oefenen

Veel beginnende sportliefhebbers stoppen met het kopen van schoenen voor specifieke fysieke activiteit. Hoewel trainen met ander schoeisel mogelijk is, kan dit leiden tot blessures.

Kies schoenen die speciaal voor elke sport zijn ontworpen. Hierdoor voorkomt u niet alleen gewrichts- en botschade, maar krijgt u ook een betere efficiëntie. Meer over de selectie van schoenen voor individuele sporten vindt u in onze artikel.

# 8 Te hoge hakken

Hoge hakken zien er geweldig uit en verlengen visueel de benen. Hoewel ze voor veel vrouwen modieus lijken hebbedingkan veel negatieve gevolgen hebben. Voetafwijkingen, eeltknobbels en zelfs rugpijn en de fixatie van een verkeerde houding zijn er maar enkele van. 

Om dit te voorkomen, beperkt u de tijd dat u hoge hakken draagt, en als u van plan bent ze te dragen, kies dan schoenen met tenen die voldoende ruimte bieden voor uw vingers. Als je thuiskomt, vraag je partner om een ​​voetmassage en draag je de volgende dag platte schoenen.

#9 Impregnatie? Het is niet voor mij!

Als u het regelmatig impregneren van schoenen vergeet, kunt u er zeker van zijn dat ze snel blijvende gebruikssporen zullen vertonen, wat een wonder zal zijn om er vanaf te komen. 

Impregnatie creëert een voor het blote oog onzichtbare laag, die het bovenmateriaal beschermt tegen beschadiging en zorgt voor een langere levensduur van de schoenen.

Vraag je je af hoe je je favoriete schoeisel kunt impregneren met thuismethoden? Aan dit onderwerp hebben we een apart topic gewijd artikel.

#10 Uitstelgedrag om schoenen te vervangen door nieuwe

Versleten schoenen zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook veel negatieve gevolgen hebben. Ook al ziet het bovenwerk er nog goed uit, hoogstwaarschijnlijk zijn de zolen van de schoen versleten.

Als gevolg hiervan kan fasciitis ontstaan, wat hevige pijn in de hiel veroorzaakt. Om dit te voorkomen, mag u in geen geval wachten met het vervangen van uw schoenen door nieuwe. Investeer in een nieuw paar zodra u tekenen van slijtage opmerkt.

De meest modieuze modellen vind je in onze online winkel. We genieten van uw winkelen!