Welke schoenen zijn geschikt om te sporten?


Beoefen je een sport? Of het nu basketbal, voetbal of skateboarden is, je weet hoe belangrijk het is om het juiste schoeisel te hebben. Goed passende sportschoenen verbeteren niet alleen je comfort en prestaties, maar kunnen vooral pijnlijke blessures voorkomen. Kijk waar je op moet letten als je ze koopt.

In een gezond lichaam, gezonde geest

Sporten heeft veel voordelen. Het verbetert het uithoudingsvermogen van je spieren en de flexibiliteit van je gewrichten, waardoor je lichaam meer kan doen. Sport helpt ook om het gewicht onder controle te houden en vermindert tegelijkertijd het risico op veel ziekten en ernstige kwalen. Bovendien versterkt het het immuunsysteem, verhoogt het de kwaliteit van de slaap en geeft het je meer energie om te leven. 

Als je aan sport doet, weet je zeker hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Je hebt een comfortabele outfit die je bewegingsbereik niet beperkt en je bereidt je lichaam goed voor op de inspanning door de nodige warming-up uit te voeren. Dit is echter niet alles wat u kunt doen om uw comfort te vergroten en blessures te voorkomen. Goed geselecteerde schoenen zijn net zo belangrijk.

Kies wat je nodig hebt

Of je training nu bestaat uit hardlopen, een bal trappen of spannende skateboardtrucs uitvoeren, een degelijke sportschoen is: hebbeding elke atleet. 

Om daarin te investeren, hoef je niet professioneel met sport om te gaan. Het enige wat u hoeft te doen is de sport minimaal twee of drie keer per week te beoefenen.

Voor elk type oefening zijn er verschillende soorten sportschoenen op de markt. Aerobe schoenen onderscheiden zich door hun lichtheid en voldoende schokabsorptie, en de hardloopschoenen worden gekenmerkt door schokabsorptie en speciale profilering om een ​​verkeerde lichaamshouding te voorkomen.

Onthoud dat niet alle sporten gelijk zijn gemaakt. Bovendien is het de moeite waard om te overwegen of je binnen of buiten sport. Asfalt verschilt aanzienlijk van zacht kreupelhout, waarvoor schoeisel met totaal andere eigenschappen nodig is.

hardloopschoenen

Kies bij het kiezen van je hardloopschoenen voor een lichtgewicht en flexibel model dat je voeten de ondersteuning geeft die ze nodig hebben. Kies, afhankelijk van de specifieke kenmerken van het oppervlak waarop u wilt rennen, zolen met meer of minder grip op de grond. 

Voor trailrunning, gok op schoenen met speciale inzet in de zool. Als je van plan bent om op een harde ondergrond te trainen, bijvoorbeeld asfalt, beslis dan: schoenen met een gladde zool.

Basketbal schoenen

Let in het geval van basketbalschoenen op een relatief platte, maar voldoende brede zool om je te helpen een maximaal evenwicht te bewaren. Speciaal ontworpen patroon op de zool schoenen zorgt ervoor dat je nog meer grip op de grond krijgt en voorkomt dat je uitglijdt op het veld.

Voetbalschoenen

Afhankelijk van of je van plan bent om op natuur- of kunstgras of indoor te spelen, kies je een zool met de juiste grip. In het eerste geval zullen ze perfect zijn traditionele kurkenterwijl in de tweede - klassieke halo's. Let ook op de verstevigingen in het gebied van de vingers die ze zullen beschermen tijdens balpassages.

Volleybalschoenen

visueel volleybal schoenen Ze lijken misschien bedrieglijk op basketbalschoenen, maar qua constructie verschillen ze radicaal van hen. De rubberen zool moet ontworpen zijn om u een uitstekende wendbaarheid en perfecte grip op de grond te bieden en tegelijkertijd mogelijk uitglijden te voorkomen.

Zwemschoenen

Als je op zoek bent naar zwemschoenen, kies dan een model dat het water snel afvoert en zorgt voor een effectieve luchtcirculatie. Ze zullen een uitstekende oplossing blijken te zijn neopreen laarzendie je beschermt tegen uitglijden en tegelijkertijd perfect past bij de vorm van je voet.

Waarop letten bij het kopen van sportschoenen?

Welke sport je ook beoefent, het is de moeite waard om een ​​paar eenvoudige tips te volgen die ervoor zorgen dat je sportschoenen goed afgesteld zijn.

Probeer eerst je schoenen niet 's ochtends aan te doen. Dan zijn je voeten het meest uitgerust, en dus het minst gezwollen. Onthoud dat elke training een echte indruk is voor uw voeten. Kies voor de beste pasvorm om ze 's middags of 's avonds te passen.

Ten tweede, zorg ervoor dat u de maat op de juiste manier matcht. Kies in geen geval te kleine of te grote schoenen. Als je voelt dat je voet wegglijdt of je voeten niet genoeg ruimte hebben, kies dan een andere maat. De beste oplossing is als je een ruimte van ongeveer een halve centimeter tussen de grote teen en het uiteinde van de schoen laat. 

Ten derde, zorg ervoor dat de schoen niet te flexibel of te stijf is. Anders biedt het mogelijk onvoldoende ondersteuning voor uw voeten. Probeer het gewoon doormidden te buigen. Als je schoen in een mum van tijd ijzersterk is, ga dan verder met zoeken naar het perfecte paar.

Zoals u kunt zien, is het kiezen van de juiste sportschoeisel niet bijzonder ingewikkeld, en het kan u beschermen tegen veel blessures en uw prestaties aanzienlijk verbeteren. We zijn er zeker van dat met onze tips deze taak kinderspel voor u wordt.