Wil je mooie, gezonde voeten? Vermijd deze schoenen!


Voeten zijn een uiterst belangrijk onderdeel van het lichaam. Zij zijn degenen die je door het leven leiden en ervoor zorgen dat je bij elke stap je plannen en dromen realiseert. Na verloop van tijd kunnen uw voeten er echter steeds slechter uitzien door slecht passend schoeisel, en erger nog: ze kunnen beginnen te weigeren u te gehoorzamen. Wil je het vermijden? Bekijk welke modellen je beter kunt vermijden en waarmee je ze kunt vervangen.

Voetgezondheid staat voorop!

26 botten. 33 vijvers. Meer dan 100 spieren, pezen en ligamenten. Voeten zijn (letterlijk en figuurlijk) de basis van je lichaam! Hun goede conditie is essentieel om te leven zoals jij dat wilt - of je nu houdt van extreem bergbeklimmen of ontspannen wandelingen langs de kust. 

Het zijn de voeten die ondersteuning en balans bieden bij het bewegen, verantwoordelijk zijn voor uw houding en uw welzijn beïnvloeden. Gezonde voeten zijn immers de basis van een gezond lichaam! We weten allemaal dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit!

Gezondheidsproblemen? Nee bedankt!

Rug- en kniepijn, evenwichtsstoornissen, problemen met de juiste lichaamshouding, platvoeten of misschien eeltknobbels? We zijn er zeker mee bezig!

Niet iedereen weet echter dat voetproblemen aanhoudende gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken die op de lange termijn uw leven zuur maken en ervoor zorgen dat u de wens om het huis te verlaten verliest.

Gelukkig is het voorkomen van de ontwikkeling van ernstige ziekten relatief eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is beginnen bij de basis, d.w.z. bij het veranderen van de schoenen die u elke dag draagt. Er zijn modellen die je beter kunt vermijden als je om de onberispelijke conditie van je voeten geeft. 

Vraagt ​​u zich af welke schoenen u moet vermijden? U bent bij ons aan het juiste adres! In dit artikel leer je er alles over. Laten we beginnen!

Hoge hakken? Alleen vanaf kerst!

Als je tot de groep vrouwen behoort die elke dag trots op torenhoge hakken loopt, is het tijd om er een eind aan te maken. Hoge hakken zijn een van de gevaarlijkste schoenen voor je voeten!

De onnatuurlijke verhoging in de vorm van een speld zorgt voor extra druk op je rug, benen en zelfs heupen. Als gevolg hiervan wordt de achillespees pijnlijk uitgerekt en verkort en begint u onaangename pijn te voelen.

Bovendien loopt de wreef van uw voet ook aanzienlijk risico! Regelmatig dragen van hoge pumps zorgt ervoor dat de "pads" op de wreef dunner worden, wat zorgt voor merkbaar minder demping tijdens het lopen. Het resultaat hiervan kan niet alleen een droge huid van de voeten zijn, maar ook lelijke eeltplekken en likdoorns.

Om dit te voorkomen, draag alleen op feestdagen hoge hakken en kies elke dag voor platte schoenen. Wil je er toch elegant en vrouwelijk uitzien? Zorg ervoor dat je uitcheckt Dit artikelwaarin we de meest comfortabele en fenomenale platte schoenen hebben verzameld.

Ruil slippers in voor modieuze sandalen

Een ander problematisch schoenenmodel zijn teenslippers, die, hoewel ze er krankzinnig uitzien, geen enkele steun aan je voeten bieden. Als gevolg hiervan kunt u een pijnlijke ontsteking van de fascia plantaris of de achillespees ontwikkelen. Het komt allemaal doordat je voeten de schoen te veel vastgrijpen om de schoen op zijn plaats te houden. 

Dat is echter niet alles waarop u zich moet voorbereiden door regelmatig slippers te dragen. Het gebrek aan voldoende demping in combinatie met de hiel die de grond raakt, zorgt ervoor dat je voet de meeste druk opneemt. Dit kan resulteren in ondraaglijke hielpijn.

Draag slippers met mate en vervang ze bij voorkeur door modieuze sandalen. Hoewel deze schoenen niet zo snel aan te trekken zijn, zijn de extra seconden die ze besteden aan het vastmaken zeker een spel dat de kaars waard is! Je zult zien dat je voeten je dankbaar zullen zijn. Lees meer over damessandalen in Dit artikel.

Ronde neuzen in plaats van spitse

Puntige tenen in schoenen zijn een echte nachtmerrie voor voeten! Verpletterde vingers kunnen niet vrij bewegen, waardoor ze krimpen. Als gevolg hiervan merk je misschien dat je vingers beginnen op te krullen.

In deze situatie heb je te maken met de zgn hamer vinger. Deze misvorming kan bijdragen aan de vorming van likdoorns en blaren, en ook een ingegroeide teennagel veroorzaken. Als u niet naar een specialist gaat, kunt u na verloop van tijd gezamenlijke ontwrichting en zelfs degeneratieve veranderingen verwachten.  

Schoenen met spitse tenen kunnen ook bijdragen aan de vorming van eeltknobbels. Ben je op zoek naar stijlvolle schoenen die bij deze aandoening passen? Kijk zeker eens hier.

Een voet voor het leven

Onthoud dat slechts één voet je de rest van je leven zal vergezellen. Zorg er daarom voor dat je ze goed verzorgt! Doe versleten schoenen weg die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Het is het beste om verschillende paren afwisselend te dragen om overmatig gebruik van individuele spier- of gewrichtsgroepen te beperken. 

Vergeet niet dat alles voor mensen is. Het is echter de moeite waard om gematigd te blijven en niet blindelings de laatste trends te volgen. Het opofferen van je voeten voor een ogenschijnlijk goede look is het gezondheidsrisico dat je uiteindelijk neemt niet waard.

We zijn er zeker van dat onze tips u zullen helpen om voor de goede conditie van uw voeten te zorgen. Succes!