We kiezen schoenen voor senioren. Kijk waar je op moet letten


Of u nu een minder of meer actieve senior bent, goed geselecteerde schoenen vormen de basis van uw veiligheid. Bovendien maakt het dragen van de verkeerde schoenen bewegen oncomfortabel, waardoor veel senioren stoppen met wandelen dat goed is voor hun welzijn. Kijk hoe u dit kunt voorkomen en hoe u schoenen voor een oudere persoon kiest.

Actief op elke leeftijd

Regelmatig wandelen helpt de vitaliteit te behouden en het evenwicht te verbeteren. Bovendien hebben wetenschappers bewezen dat regelmatig wandelen ernstige ziekten waar senioren vaak mee kampen grotendeels kan voorkomen: diabetes, hypertensie en botzwakte.

Het dragen van de verkeerde schoenen maakt het lopen echter ongemakkelijk. Als gevolg hiervan stoppen veel ouderen met wandelen en besluiten ze hun tijd passiever door te brengen. Dit is een grote vergissing! Min of meer krachtig marcheren brengt immers veel voordelen met zich mee.

Als u niet wilt dat oncomfortabel schoeisel u ervan weerhoudt deze vorm van activiteit te doen, moet u controleren op welke kenmerken u moet letten bij het kiezen van schoenen voor senioren.

Waar moet je op letten bij het kopen van seniorenschoenen?

Er zijn verschillende aspecten waar u speciaal op moet letten bij het kopen van schoenen voor een oudere persoon. We hebben ze allemaal op één plek verzameld om uw keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Dikke zool voor maximale ondersteuning

Weefsel gaat verloren in de voeten met de leeftijd. Als gevolg hiervan kan het een sterkere druk van de hiel op de grond veroorzaken en zelfs pijnlijke aandoeningen veroorzaken, zoals hielspoor. 

Kies schoenen met een dikke (maar niet stijve) zool om de ontwikkeling van onaangename ziekten te voorkomen. Hierdoor krijgen je voeten maximale ondersteuning tijdens het bewegen en voel je je ook tijdens langere wandelingen comfortabel. 

Zorg er ook voor dat de zool van de schoenen is gemaakt van antislipmaterialen, zoals rubber, zodat u uw evenwicht en de onaangename gevolgen die daarmee gepaard gaan, kunt voorkomen.

Houd er echter rekening mee dat de zool na verloop van tijd kan slijten. Vergeet daarom niet je schoenen te vervangen door nieuwe zodra je merkt dat het rubber is afgesleten. 

Demping voor veiligheid

Een andere belangrijke factor die de moeite waard is om te zoeken in schoenen voor senioren, is demping. Stabiliserend schoeisel past zich tijdens het lopen gemakkelijk aan de beweging van uw voeten aan en beschermt ook uw enkels tegen blessures.   

Als u extra ondersteuning nodig heeft, kunt u speciale inlegzolen voor senioren in uw schoenen stoppen. Er zijn ook siliconen inlegzolen met noppen op de markt die vermoeidheid bij het lopen verminderen.

Perfecte pasvorm voor comfortabel gebruik

Het is net zo belangrijk dat schoenen voor senioren perfect passen. Het is deze factor die het meeste invloed heeft op het gebruikscomfort.

Aan het onderwerp schoenpassen hebben wij een apart artikel gewijd, dat treft u aan hier. Denk eraan om 's ochtends geen schoenen te passen. Vanwege zwelling van de voeten en enkels gedurende de dag, kunt u dit het beste in de late namiddag of avond doen. 

Zorg er ook voor dat u het nieuwe schoeisel test met alles wat u ermee wilt dragen, bijvoorbeeld orthopedische inlegzolen. 

Gemakkelijk aan en uit te trekken voor onafhankelijkheid

Senioren die moeite hebben met bukken, moeten speciale aandacht besteden aan het gemak van het aan- en uittrekken van schoenen. Om je eigen onafhankelijkheid te ondersteunen, maar ook om de veiligheid te waarborgen, kun je schoenen met veters beter vermijden.

De statistieken zijn duidelijk: een losgeraakte schoenveter is een van de meest voorkomende oorzaken van vallen! Om dit te voorkomen, trekt u schoenen met klittenband aan. Hierdoor kunt u eenvoudig de wijdte binnen de voet aanpassen en zorgen voor maximaal comfort.

Pas op voor deze modellen!

Voor hun eigen veiligheid dienen ouderen bepaalde schoenen niet te dragen. Vraagt ​​u zich af wat u moet vermijden? wij suggereren!

Hoge hakken kunnen bijdragen aan instabiliteit van de enkels en daarmee de kans op struikelen vergroten. Door het ontbreken van voldoende contact met de grond kunnen ze u onvoldoende veiligheid bieden.

Vermijd naast hoge hakken het dragen van slippers en schoenen met open tenen, die ook een negatieve invloed hebben op uw evenwicht. Een onontwikkelde hiel kan ook stabiliteitsproblemen veroorzaken. 

Pas ook op voor te strakke schoenen, waarvan het dragen veel pijnlijke aandoeningen kan veroorzaken, zoals likdoorns, likdoorns of eelt. Slecht passende schoenen, of ze nu te klein of te groot zijn, maken het moeilijk om het evenwicht te bewaren.

Onderschat het belang van een goed paar schoenen voor senioren niet!

Zoals je ziet is het belang van een goed paar schoenen voor een senior enorm. Goed geselecteerd schoeisel is immers een sleutelelement om uw veiligheid te waarborgen. Sommigen zeggen zelfs dat een goede pasvorm op dit gebied de eerste stap is om het risico op vallen te verminderen.

Gelukkig weet je al waar je precies op moet letten bij het kiezen van schoenen. Als je je afvraagt ​​waar je de beste modellen tegen een geweldige prijs kunt vinden, bekijk dan zeker de onze online winkel.