We kiezen schoenen voor de tuin. Kijk wat de moeite waard is om op te letten


De lente komt eraan en je bent steeds meer bereid om de frisse lucht in te gaan? Kan je niet wachten om de bloeiende bloemen eindelijk te zien genieten van het oog nadat je naar de tuin bent geweest? Wij kennen dit gevoel perfect! Om de tijd die u in de tuin doorbrengt zo aangenaam mogelijk te maken, is het de moeite waard om het juiste schoeisel aan te schaffen. We raden u aan waar u op moet letten bij het kopen van tuinschoenen.

Lente oh jij bent het!

Alle tekenen in de lucht geven aan dat de lente eraan komt! U zult eindelijk tijd kunnen besteden zoals u dat het liefste doet: ontspannen in de tuin. Ongeacht of uw favoriete bezigheid het planten van bloemen of het lezen van boeken in de natuur om u heen is, u geeft zeker om maximaal comfort. 

Om de tijd die u in de tuin doorbrengt nog aangenamer te maken, is het de moeite waard om de juiste schoenen aan te schaffen. Vraag je je af waar je op moet letten bij het kopen van tuinschoeisel? U bent bij ons aan het juiste adres! In onze gids vind je bewezen tips. Werken!

Welke schoenen zijn geschikt om in de tuin te werken?

Voor veel mensen is tuinieren een hobby die zorgt voor maximale ontspanning. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat werken in de tuin fysiek behoorlijk veeleisend is. Urenlang bukken, knielen en staan ​​kan ervoor zorgen dat je lichaam je uiteindelijk weigert te gehoorzamen, en de droom van een sprookjesachtige tuin vol kleurrijke bloemen zal als een zeepbel uiteenspatten. 

Als u niet wilt dat ondraaglijke voetpijn u vergezelt, zorg er dan voor dat uw schoeisel voor de tuin zo comfortabel mogelijk is. Lees verder om erachter te komen hoe u voor uw comfort kunt zorgen.

De juiste maat is essentieel

Als u wilt dat de tijd die u in de tuin doorbrengt zo aangenaam mogelijk is, draag dan comfortabele schoenen. Zorg ervoor dat de maat perfect past. Sluit geen compromissen bij het kiezen van schoenen voor de tuin! Zowel te strakke als te losse schoenen krijgen het al snel moeilijk en belanden onderaan de kleerkast. 

Om geldverspilling te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de pasvorm zowel in de lengte als in de breedte perfect is. Kies schoeisel voor de tuin waar je tenen voldoende ruimte hebben en je hielen niet uitsteken. Alle beproefde tips voor het kiezen van schoenen qua maat vind je in Dit artikel.

Voetbescherming is de sleutel tot succes

Als je eenmaal weet welke maat tuinschoenen je moet kiezen, zorg er dan voor dat de buitenste coating die ze bedekt duurzaam genoeg is. Hierdoor zijn uw voeten niet alleen voldoende beschermd tegen de elementen, maar ook tegen het mogelijk wegglijden van tuingereedschap uit uw handen. 

Let naast de bescherming van buitenaf ook op de eigenschappen van de binnenkant van de schoen. De binnenzool moet gemaakt zijn van een zacht materiaal dat je voeten zal dempen tijdens het werken in de tuin. En over de binnenzool gesproken, vergeet niet dat deze gemaakt moet zijn van natuurlijke materialen. Hiermee kunt u het probleem van overmatig zweten van de voeten voorkomen.

De enige zaken

Hoewel het lijkt alsof de zolen van tuinschoenen er niet zoveel toe doen, laten we je ongelijk bewijzen. Bij het werken in natte of zelfs modderige omstandigheden neemt de kans op uitglijden aanzienlijk toe. 

Als u om uw veiligheid geeft, kiest u zolen van antislipmateriaal, bijvoorbeeld rubber. Hierdoor wordt uw grip op de grond vergroot en voorkomt u pijnlijke valpartijen.

Makkelijk te onderhouden

Een ander kenmerk waar tuinschoenen aan moeten voldoen, is onderhoudsgemak. Kies schoeisel gemaakt van materialen die snel kunnen worden afgeveegd of gewassen met een tuinslang wanneer er vuil op verschijnt. Vermijd felgekleurd textiel op het bovenwerk, dat snel vies wordt, en het schoonmaken ervan zal een wonder zijn. 

Idealiter hebben je tuinschoenen uitneembare inlegzolen. Hierdoor kun je ze na een lange dag "vies" werken in de tuin gemakkelijk opfrissen.

Snel aan en uit te trekken

Het is ook de moeite waard om ervoor te zorgen dat het aan- en uittrekken van schoenen voor de tuin niet tijdrovend is. Veterschoenen zijn waarschijnlijk niet je bondgenoot. Kies in plaats daarvan voor instappers die je snel uittrekt als je door het raam merkt dat de aardappelen die voor het avondeten koken plotseling beginnen te koken.

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van tuinschoenen?

Na hevige regenval of het besproeien van bloemen of gras, eindigt het naar de tuin gaan vaak met doorweekte sokken. Kies om dit te voorkomen schoenen van waterdichte materialen.

Sommige tuinders gebruiken speciale chemicaliën om van ongedierte af te komen. Zorg er in dit geval voor dat uw voeten maximaal beschermd zijn tegen de impact ervan. Allerlei gaten in de zool of het bovenwerk kunnen desastreus zijn. Zorg er daarom voor dat u, zodra u dit soort schade opmerkt, uw tuinschoenen vervangt door nieuwe.

Zie je hoe gemakkelijk het is?

Of je nu een fervent tuinier bent of gewoon geniet van de natuur om je heen, een paar comfortabele tuinschoenen is ontzettend belangrijk. Wij geloven dat onze tips u zullen helpen bij het maken van de juiste keuze.