Kunnen peuterschoenen iets te los zitten? Wij nemen twijfels weg!


Wanneer uw kind actief de wereld om hem heen begint te ontdekken, zult u veel vreugde en veel ... verantwoordelijkheid hebben. Jij bent het die hem bij elke stap nauw moet begeleiden en je kind moet beschermen tegen schade. Het is net zo belangrijk dat hij wordt vergezeld door geschikte schoenen die bij elke stap de nodige ondersteuning bieden. Benieuwd of ze misschien iets te los zitten? Deze gids neemt je twijfels weg!

Hoeveel speling moet er zijn in schoenen voor een kind?

Zacht, mollig en extreem schattig. Baby voetjes! Veel moeders kunnen er geen genoeg van krijgen. In de eerste twee jaar vormen en veranderen botten elke twee maanden met ongeveer een halve maat!

Dit is voor elke ouder een behoorlijke uitgave. Sommigen besluiten, uit angst het huishoudbudget te ondermijnen, iets te losse schoenen voor een kind te kopen. Die kleine voetjes groeien immers schrikbarend snel!

Vraagt ​​u zich af hoeveel speling er in kinderschoenen moet zitten? U bent op de juiste plek, want deze gids zal al uw twijfels wegnemen!

Wij ontkrachten mythen!

Dat kinderschoenen te los moeten zitten is MYTHE! Kruipen, rollen, springen, klimmen, lopen en zelfs rennen zijn allemaal activiteiten die ondersteuning nodig hebben.

Om ze te verzekeren, is de aanwezigheid van een zorgzame volwassene natuurlijk noodzakelijk om de ontdekkende wereld tegen schade te beschermen. Het is echter net zo belangrijk dat uw kind wordt begeleid door ... goed geselecteerd schoeisel. Het ondersteunt de juiste ontwikkeling bij elke stap.

Te grote schoenen kunnen meer kwaad dan goed doen, en hoewel uw huishoudbudget hier niet onder lijkt te lijden, kunnen de verliezen veel groter zijn, omdat het om een ​​kind gaat.

Waarom is de juiste binnenzoollengte belangrijk?

Vergeet niet dat de voeten van een jong kind voortdurend in ontwikkeling zijn. Als uw peuter lange tijd slecht passend schoeisel draagt, wees dan voorbereid op vervelende bijwerkingen en zelfs schade die hem waarschijnlijk de rest van zijn leven zal vergezellen. Dit is met name: 

 • pijn
 • blaren
 • irritatie
 • afdrukken
 • blauwe plekken
 • problemen met de bloedsomloop
 • blijvende voetafwijking 

Klinkt verschrikkelijk, toch? Gelukkig zou een goed gekozen binnenzoollengte het probleem moeten oplossen. Vergeet ook niet dat de schoenen goed ontworpen zijn. We geven details verderop in deze gids.

Hoe schoenen kiezen die de juiste ontwikkeling van kindervoeten mogelijk maken?

Er zijn verschillende aspecten waar u op moet letten als u ervoor wilt zorgen dat de schoenen van uw kind de goede ontwikkeling van hun voeten niet belemmeren. 

Ten eerste maat. Voordat u specifieke modellen en snitten gaat kiezen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste voetmaat van uw peuter kent. Houd er rekening mee dat deze kleine voetjes elke twee maanden van maat kunnen veranderen, dus controleer regelmatig of de schoenen van uw kind perfect passen. We schreven over het kiezen van de maat van kinderschoenen in Dit artikel

Ten tweede de breedte. De lengte van de binnenzool is niet alles. Het is net zo belangrijk dat kinderschoenen niet op de zijkanten van de voeten drukken. Als je peuter relatief mollige, brede voeten heeft, zoek dan naar schoenen met een brede bovenkant. Sluit geen compromissen wanneer de voeten van uw kind smal en dun zijn. Kies schoenen die niet te los zitten. Besteed speciale aandacht aan veters of klittenband. Zo kun je het schoeisel nog beter aanpassen aan de vorm van de kindervoeten.   

Ten derde, diepte. De diepte in de schoen is een andere uiterst belangrijke factor waar u op moet letten bij het kiezen van schoenen voor uw kind. Zorg ervoor dat de vingers van je kleintje voldoende ruimte hebben om vrij te bewegen. Pas wel op dat je niet te veel ruimte hebt. Schoenen die qua diepte te los zitten, kunnen ervoor zorgen dat de voet naar voren schuift.

Hoe weet je of de schoenen van een kind te los zitten?

Te grote schoenen zijn net zo schadelijk voor kindervoeten als hun tegenhangers die te klein zijn. Helaas kunnen de meeste jonge kinderen niet duidelijk aangeven dat de oorzaak van hun huilen slecht passende schoenen zijn. 

Gelukkig hoef je het koffiedik niet te lezen! We hebben een lijst samengesteld met de meest voorkomende tekenen dat de schoenen van uw kind moeten wachten tot hun voeten groeien en dat u zo snel mogelijk op zoek moet naar kleinere, beter passende modellen. Daar zijn ze: 

 • hiel die tijdens het lopen uit de schoen glijdt
 • minder activiteit van het kind
 • zichtbare blaren
 • loopstoornis
 • balans problemen
 • frequente trips en zelfs enkelverstuikingen

Schijnbare economie

Zoals u kunt zien, is het kopen van schoenen "in de uitverkoop" slechts een schijnbare besparing. Op de lange termijn kan het u veel meer kosten! Naast pijn en ongemak kan uw kind in de toekomst te maken krijgen met ernstige aandoeningen, waarvan de behandeling erg duur zal blijken te zijn.

In plaats van te besparen op de gezondheid en het comfort van uw kind, kiest u goed passend schoeisel dat de gezonde ontwikkeling van zijn voeten ondersteunt. Wij geloven dat het met ons advies kinderspel voor u wordt.