Hoe schoenen met hoge hakken dragen? Leer 6 bewezen trucs


Studs zijn een perfecte aanvulling op elke styling. De benen lijken langer en slanker in deze schoenen. Als u zich niet op uw gemak voelt bij het dragen van hoge schoenen, hoeft u dat helemaal niet te riskeren. Het enige wat je hoeft te doen is een paar beproefde trucs gebruiken, en met gratie lopen zal heel gemakkelijk voor je zijn. Laten we beginnen!

Op hoge hakken lopen is makkelijker dan je zou denken

Voor veel vrouwen is lopen op hoge hakken een echte nachtmerrie. Er zijn echter gelegenheden die u direct vragen om deze schoenen te dragen. Hoge hakken verlengen de benen optisch, waardoor het hele silhouet er meer proportioneel uitziet.

Wandelen op hoge hakken is een kunst, maar het is beheersbaar zolang u zich aan een paar eenvoudige richtlijnen houdt. Werken!

#1 Vermijd haasten

Hardlopen op schoenen met hoge hakken kan er niet alleen komisch uitzien, het kan ook bijdragen aan een pijnlijke val en zelfs een blessure. Snel lopen in dergelijk schoeisel kan er ook voor zorgen dat uw lichaam op een ongecontroleerde manier een onnatuurlijke houding aanneemt, en u zult op een sluipende dinosaurus lijken.

Als je op hoge hakken loopt, neem dan kleinere stappen. Zo voorkom je niet alleen een verzwikking van je enkel, maar kun je ook makkelijker je evenwicht bewaren. Bovendien krijg je door relatief langzaam te lopen extra zelfvertrouwen.

#2 Hiel - Tenen voor een elegante manier van lopen

Waarschijnlijk heb je meer dan eens vrouwen gezien wier lopen op hoge hakken er niet elegant uitzag. Dit werd waarschijnlijk veroorzaakt door de hele voet op de grond te plaatsen op dezelfde manier als schoenen met platte zolen, zoals ballerina's of sneakers.

Als je wilt dat je gang er natuurlijk uitziet, zet dan eerst je hiel en dan je tenen. Maar vergeet niet om je evenwicht te bewaren en niet te hard te drukken. Dit kan overmatige druk op de hiel veroorzaken en de schoenen beschadigen of zelfs de schoenen verwonden.

#3 Zorg voor een goede lichaamshouding

Let vooral op je lichaamshouding. Houd voor een sierlijke gang uw rug recht, knijp uw schouderbladen samen en trek uw buik voorzichtig naar binnen. Een extra manier om het evenwicht te bewaren is… sporten. Schrijf je in voor Pilates lessen en versterk je houding. Het 'schrijven' van de letters van het alfabet in de lucht met je voeten is ook een goede oefening. Dit doe je bijvoorbeeld terwijl je naar je favoriete serie kijkt.

Een veelgemaakte fout is om naar uw eigen schoenen te kijken om er zeker van te zijn dat u recht loopt. Kijk in plaats daarvan naar de bestemming waar je naartoe gaat. Als je er zeker van wilt zijn dat je deze route probleemloos in een rechte lijn kunt volgen, stel je deze lijn dan eens voor. Zie je hoe gemakkelijk het is?

De natuurlijke neiging van veel vrouwen is om hun romp naar voren te duwen als ze op hakken lopen. Als je merkt dat je er een probleem mee hebt, leun dan iets achterover om je evenwicht te bewaren.

#4 Zorg ervoor dat je hakken de juiste maat en de juiste hoogte hebben

Door al deze tips op te volgen, kun je het nog steeds moeilijk vinden om gracieus te bewegen op schoenen met hoge hakken. De reden hiervoor kan een niet-overeenkomende maat zijn. Schoenen die te klein of te groot zijn, zullen het u zeker moeilijk maken om een ​​natuurlijk, elegant looppatroon te krijgen.

Je kunt speciale hakken op te grote hakken plakken. Inlegzolen die aan de achterkant van de schoen zijn gemonteerd, zorgen voor een stabielere stap en voorkomen dat u struikelt en mogelijk valt. In het geval van te kleine schoenen is de zaak iets gecompliceerder, maar we kennen de effectieve methoden die we in onze gids hebben besproken. Je vindt het door te klikken op hier.

Even belangrijk is dat je schoenen hoog genoeg zijn. Niet elke vrouw kan torenhoge hakken aan, zeker niet als dit haar eerste paar is. Als je er niet komisch uit wilt zien, ruil dan met je vriend(in) voor een paar schoenen met iets lagere hakken.

#5 Dikte is belangrijk

Bij hakken is de dikte van belang. Als je je avontuur met dergelijk schoeisel begint, begin dan met sleehakken, dan comfortabele palen en ga uiteindelijk naar een smalle hak. Hoewel dit proces een beetje tijdrovend kan zijn, is het zeker de moeite waard. 

Als je je evenwicht kunt bewaren tijdens het lopen op de palen, zullen de dunne hakken na verloop van tijd geen bijzondere uitdaging voor je zijn.

#6 Oefening baart kunst

Onthoud dat oefening kunst baart. Om deze reden is het de moeite waard om te trainen op schoenen met hoge hakken door het huis te lopen. Als je je zorgen maakt over klagen van je huisgenoten of buren beneden, loop dan gewoon op je tenen. Zo bereid je je kuiten voor en kom je weer in balans. 

Ga je naar een belangrijke gelegenheid? Zorg dat je in het openbaar kunt optreden op deze torenhoge hakken die zo perfect bij je droomjurk passen. Je kunt ze bijvoorbeeld aandoen tijdens het huishouden. Op deze manier weet u niet alleen zeker dat u de uitdaging van een bepaalde tijd in dergelijke schoenen aankunt, maar zorgt u er ook voor dat ze comfortabel zijn en geen likdoorns en blaren veroorzaken.

Door onze tips op te volgen, zult u zeker een elegante, vrouwelijke gang vol gratie bereiken. Als je voor het eerst hoge hakken draagt, stop dan een extra paar platte schoenen in je tas. Je hebt ook pleisters en een desinfecterende spray nodig. Zo voorbereid, kun je op pad!