Ontdek beproefde manieren om te strakke schoenen te maken


De juiste schoenenkeuze is niet alleen belangrijk voor de gelegenheid, maar ook voor uw gezondheid. Te strakke schoenen, hoe chic ze er ook uitzien, kunnen meer kwaad dan goed doen. Slecht passend schoeisel kan veel onaangename en lastige ziekten veroorzaken. Ontdek hoe u ze kunt voorkomen en wat u kunt doen om te strakke schoenen beter te laten passen.

Meer kwaad dan goed

Te strakke schoenen, zelfs de meest stijlvolle en unieke, kunnen meer kwaad dan goed doen. Lees meer over de meest voorkomende problemen die verband houden met strakke schoenen en hoe u ze kunt voorkomen. 

Een van de meest lastige problemen veroorzaakt door strakke schoenen zijn blaren. Ze ontstaan ​​doordat de voet tegen de binnenkant van de schoen wrijft. Blaren verschijnen vaak wanneer u voor het eerst een nieuw paar schoenen draagt. Vergeet daarom niet je schoenen uit elkaar te halen voordat je ze voor het eerst aan de wereld laat zien. Breng een paar dagen door met omslachtig schoeisel tijdens uw dagelijkse huishoudelijke taken. Het is het beste als je geduldig bent en ze elke dag ongeveer een uur draagt. Als je voelt dat je schoenen je hard knijpen, draag dan dikke wollen sokken. Hierdoor gaan de schoenen nog sneller uit elkaar. Vermijd ook het dragen van nieuwe schoenen voor de dag. Draag ze in plaats daarvan geleidelijk en zorg ervoor dat ze goed aansluiten op uw voet. Zo voorkom je zeker dat er blaren ontstaan.

Een ander probleem met strakke schoenen zijn ingegroeide teennagels. Bij dergelijke schoenen heeft de nagel te weinig ruimte en begint te groeien in de huid rondom het bed eromheen. Als gevolg hiervan worstel je met nagelontsteking en gevoeligheid. Om dit te voorkomen, moet u uw nagels kort houden en onze beproefde manieren volgen om te strakke schoenen te maken.

Veel vrouwen die ervoor kiezen om te strakke hakken met een smalle teen te dragen, hebben last van eeltknobbels. Deze lelijke misvorming van de voet verschijnt in het gebied van de eerste teen en kan erg pijnlijk zijn en wordt operatief behandeld. Gelukkig kennen we effectieve methoden voor strakke schoenen die u zullen helpen deze ziekte te voorkomen.

Krijg tot één maat

Voor strakke schoenen die je niet meer terug kunt brengen naar de winkel, kunnen ze je slapeloos maken. Gelukkig hoef je ze niet te veilen of aan je vriend te geven. We kennen effectieve methoden waarmee u uw schoenen tot één maat kunt oprekken. Werken!

Droog je haar in plaats van... schoenen!

Dezelfde tool die je gebruikt om je haar te drogen kan wonderen doen bij leren schoenen die te strak zitten. Trek zoveel mogelijk paar sokken aan en start de droger. Buig je voeten en wiebel met je tenen, en leid een stroom warme lucht naar de krapste ruimtes. Vergeet niet dat de droger in beweging moet worden gehouden om uw huid niet te verbranden. Trek je schoenen pas uit als ze zijn afgekoeld en geniet van echt comfort! We raden het gebruik van een schoenverzorgingsmiddel aan dat mogelijke scheuren in het oppervlak van de schoen voorkomt. Waarschuwing! Deze methode wordt niet aanbevolen voor gelijmde schoenen - de lijmverbindingen kunnen worden verzwakt.

Bevries de waterballon

Op het eerste gezicht lijkt het bevriezen van de ballon een belachelijk idee. Volgens de wet van Murphy levert het echter verbluffende resultaten op. Giet water in de ballon, knoop hem vast en schuif hem dicht bij het strakste deel van de schoen. Leg de schoen in de vriezer en wacht tot het ijskoude water uitzet en tegelijkertijd je schoen uitzet. In plaats van een ballon kun je een gewone zak met water gebruiken. Zorg er echter voor dat het niet lekt. Anders kan het schoeisel beschadigd raken. Nadat je de laarzen uit de vriezer hebt gehaald, laat je ze ongeveer 20 - 30 minuten op kamertemperatuur staan. Haal na die tijd de ballonnen weg en pas de schoenen. Herhaal het proces indien nodig.

Gebruik natte kranten

Bevochtigde kranten zijn ook handig om de schoenen op te rekken. Verpletter ze gewoon en stop zoveel mogelijk in je schoenen. Zorg er echter voor dat u het niet overdrijft, zodat het schoeisel niet vervormt. Laat de kranten drogen en pas de schoenen opnieuw aan. Op deze manier worden ze flexibeler en rekbaarder. Je kunt kranten met succes vervangen door vochtige sokken die in ballen zijn gerold.

Gebruik alcohol

Als je een probleem hebt met strakke schoenen, heb je een beetje alcohol nodig en niet om je verdriet te verdrinken ;-) Meng de alcohol met water in een verhouding van 1: 1 en wrijf het rechtstreeks in de delen van de schoen die je drukken. Zet ze snel op je voeten en draag ze totdat de alcohol droog is. Als u niet alleen bekneld raakt door afzonderlijke stukken schoeisel, maar als geheel te strak is, kunt u een paar katoenen sokken in de voorbereide oplossing bevochtigen. Denk eraan om ze goed uit te knijpen voordat je ze aantrekt. Draag sokken met strakke schoenen totdat de alcohol helemaal droog is.

Ongeacht of de schoenen in de lengte of in de breedte te smal zijn, wij zijn van mening dat onze methoden u effectief zullen helpen dit probleem op te lossen. Door de beschreven methoden te gebruiken, krijgen uw tenen en hielen extra ruimte en zullen uw voeten u in uitstekende conditie terugbetalen. Je hebt niets te verliezen!