Zuiveringszout voor schoenen. Schoenen schoonmaken met zuiveringszout


Zuiveringszout is een product dat waarschijnlijk in elk huis te vinden is. Weinig mensen weten dat het naast het veelzijdige gebruik in de keuken ook als effectieve schoenreiniger kan worden gebruikt! Hier zijn enkele geweldige tips over hoe je zuiveringszout kunt aanbrengen om je schoenen sprankelend schoon te houden.

Zuiveringszout heeft een aantal eigenschappen die niet alleen goed van pas komen tijdens culinaire experimenten, maar ook goed van pas komen, bijvoorbeeld in de strijd tegen lelijke viezigheid op je schoenen! Maar dat is niet alles, want het naturaliseert ook zuren, reguleert de pH en absorbeert ook onaangename geuren, wat vooral handig is als het gaat om het handhaven van schoenhygiëne. Het verdere voordeel is de prijs - veel lager dan de professionele schoonmaakmiddelen die je in winkels kunt vinden.

Zuiveringszout voor schoenen - toepassing

Frisdrank is geweldig voor het schoonmaken van schoenen, vooral die van stof. In het geval van witte schoenen helpt het niet alleen om vuil te verwijderen, maar ook om de kleur op te frissen en de gele tint effectief van de bovenste en witte zool te verwijderen! Bekijk hoe je zuiveringszout kunt gebruiken om je favoriete schoenen schoon te maken.

1. Zuiveringszout met water

Dit is verreweg de eenvoudigste oplossing die u snel thuis kunt maken. Het is voldoende om ongeveer 3 eetlepels zuiveringszout met een beetje water te mengen en vervolgens met een katoenen doek de schoenen met het preparaat af te vegen. Voor ernstigere vlekken kunt u de oplossing aanbrengen met een zachte borstel en vervolgens voorzichtig over de vlek wrijven totdat deze is verdwenen. Na de behandeling is het voldoende om de schoen af ​​te vegen met een in water gedrenkte doek om de overtollige soda te verwijderen. En het is klaar! U kunt weer genieten van uw favoriete paar schoenen.

2. Zuiveringszout en azijn

Azijn ondersteunt dankzij zijn reinigende en desinfecterende eigenschappen bovendien de werking van zuiveringszout. De stoffen moeten worden gemengd in de verhouding 1: 1, en vervolgens met een borstel het middel op de schoen aanbrengen en krachtig over het vuil wrijven. Veeg tot slot je schoenen af ​​met alleen water. Probeer deze methode zeker uit, vooral als er hardnekkig vuil op de schoenen komt. Eventuele vlekken zouden zonder grote problemen moeten verdwijnen.

3. Zuiveringszout met een slechte geur

De inlegzolen in onze schoenen moeten grondig en regelmatig worden schoongemaakt, omdat het een plek is waar zweet en veel vuil zich ophopen. Het negeren van systematische verzorgingsbehandelingen zal ervoor zorgen dat de inlegzolen een onaangename geur afgeven en ook een plaats worden voor de ontwikkeling van bacteriën en schimmels.

De stoffen inlegzolen kunnen veilig worden gewassen in een oplossing van water, afwasmiddel en een beetje zuiveringszout. Na het grondig drogen en het terugplaatsen van de inlegzolen in de schoen, giet je een theelepel bakpoeder erin, verdeel je het poeder grondig over het hele oppervlak en laat je het een nacht staan. De baking soda absorbeert onaangename geurtjes en je blijft plezier beleven aan het dragen van je favoriete paar schoenen.

Je kunt zuiveringszout alleen gebruiken, in combinatie met water of om er een dikke pasta van te maken - de keuze van de methode laten we aan jou over. Niettemin is het een eenvoudige manier om tegen lage kosten een uiterst effectief reinigingsmiddel te verkrijgen dat in staat zal zijn om professionele equivalenten die in winkels verkrijgbaar zijn met succes te vervangen.