Wij kiezen de beste winterlaarzen. Kijk waar je op moet letten bij het kopen ervan


De tweede helft van het jaar is het perfecte moment om op zoek te gaan naar winterschoenen. Als je niet van plan bent om deze ijzige tijden in warme landen te overwinteren, zorg dan dat je het juiste paar winterlaarzen aanschaft. We adviseren welke factoren de moeite waard zijn om op te letten bij het kopen van winterlaarzen en welke modellen het beste werken voor verschillende gelegenheden.

De beste winterlaarzen, welke zijn wat?

De winter is een zeer veeleisende tijd van het jaar. Ijzige oppervlakken, modder, sneeuwverstuivingen en andere ongunstige omstandigheden vereisen goed passende schoenen. Gelukkig kennen we een paar tips, waardoor de keuze van schoeisel voor deze ijzige tijd gemakkelijker zal zijn dan je in eerste instantie zou denken. 

Om de beste winterlaarzen te kiezen, moet u enkele uiterst belangrijke factoren in overweging nemen. Naast degenen die voor de hand liggend lijken, d.w.z. grootte en stijl, is het ook de moeite waard om je te concentreren op het beoogde doel. De hoogte van het bovenwerk, de waterdichtheid en de voering van de schoen zijn even belangrijk. Laten we beginnen!

Overweeg het eindgebruik van schoenen voor de winter

Allereerst moet je serieus nadenken waar je je winterlaarzen voor wilt gebruiken. Draag je ze gewoon elke dag - naar je werk, winkelen en afspreken met vrienden? Of ben je van plan te gaan wandelen in de besneeuwde bergen en andere winteractiviteiten te ondernemen? 

Het is duidelijk dat klassieke laarzen niet geschikt zijn voor bergwandelingen. Trekkingschoenen kunnen er echter een beetje vreemd uitzien in combinatie met een elegante styling voor op kantoor. Zoek de gulden middenweg en kies een of twee paar winterlaarzen die bij uw individuele behoeften passen.

Kies de juiste bovenhoogte

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste winterlaarzen is de hoogte van het bovenwerk. Onthoud dat hoe hoger de laarzen, hoe beter de bescherming tegen sneeuw. Bovendien biedt het hoge bovenwerk voldoende ondersteuning aan je enkels voor het geval je per ongeluk op de ijzige stoep uitglijdt. 

Lage schoenen daarentegen zijn veel sneller aan en uit te trekken. Bovendien kunnen uw voeten in dergelijk schoeisel profiteren van een groter bewegingsbereik.

Idealiter moeten laarzen die bedoeld zijn voor de winter minimaal één centimeter boven de enkel eindigen. Zo voorkom je dat er sneeuw in de schoen komt.

 

Voorzie je voeten van bescherming tegen vocht en hechting aan de grond

Wil je je voeten extra beschermen tegen water, kies dan voor waterdichte of waterdichte schoenen. Ze zijn gemaakt van speciale vochtondoorlatende materialen. Hierdoor kunnen ze zelfs het meest veeleisende winterweer aan.

U moet er ook aan denken om dergelijk schoeisel regelmatig te impregneren, zodat de waterdichte coating zijn eigenschappen niet verliest. Zo weet je zeker dat je voeten droog blijven, hoeveel tijd je ook in de sneeuw doorbrengt. 

Een goede hechting op de ondergrond is even belangrijk. Je wilt zeker niet op ijzige trottoirs glijden en een gevaarlijke val riskeren! Kies daarom winterlaarzen met een geschikte antislipzool om dit te voorkomen. Alle soorten nokken en uitsparingen op het loopvlak zijn zeker welkom. 

Bovendien, hoe hoger de zool, hoe beter de bescherming tegen de kou. Overdrijf echter niet uw lengte om een ​​stabiel looppatroon te behouden en vallen te voorkomen. Schoenen met rubberen of rubberen zolen zorgen ook voor een betere hechting aan de grond en een effectieve isolatie.

Zorg voor de warmte

Als je een ijzig persoon bent en de winter wordt bitter ijzig, zorg dan voor een extra portie aangename warmte. Dikke sokken van synthetisch materiaal, waarin je voeten overmatig kunnen gaan zweten, heb je niet nodig.

Het enige wat u hoeft te doen is winterlaarzen met de juiste voering te kiezen. Een warme voering van natuurlijk bont zorgt effectief voor uw thermisch comfort. Ga voor lamsvacht of schapenwol. Beide materialen zullen niet alleen uw koude voeten opwarmen, maar zullen u ook verrassen met hun eigenschappen, zoals het neutraliseren van onaangename geuren.

Geef de esthetiek niet op

Gelukkig hoef je bij het kiezen van de juiste functionaliteit van schoenen voor de winter geen concessies te doen aan esthetiek. Wij adviseren welke modellen het waard zijn om op te letten bij het kopen van de beste winterlaarzen.

Ze zijn elke dag perfect voor modieuze vrouwen klassieke laarzen van natuurlijk leer geconfronteerd. Dankzij de geïsoleerde binnenzool heb je het zelfs op ijzige dagen niet koud en de zwarte tint van de schoen past gemakkelijk bij elke styling. Warme zal ook een geweldige oplossing zijn snowboots van natuurlijk zeemleer. De zool met inzetstukken zorgt voor een perfecte hechting op de grond en de charmante franjes zullen zelfs de eenvoudigste outfit diversifiëren.

We raden het echter aan voor mannen modieuze laarzen van natuurlijk leer. Deze schoenen geven zeker een twist aan elke outfit. Als je op zoek bent naar iets klassiekers, ga dan voor elegante Chelsea-laarzen met een licht verhoogd bovenwerk. Aan de andere kant zijn ze perfect voor bergtochten trekkingschoenen met een zelfreinigende buitenzool.