Welke schoenen zijn goed om te drummen? Krijg antwoord op de meest gestelde vragen


Begin je je avontuur met drummen en vraag je je af welke schoenen de beste keuze zijn? Of misschien heb je tot nu toe alleen op sokken gespeeld, maar ben je van plan concerten te geven en heb je schoenen nodig die je niet in de steek laten? Of je nu een beginner of een gevorderde drummer bent, het juiste paar schoenen komt zeker van pas.

Op blote voeten of in schoenen?

Drummers zijn verdeeld - terwijl sommigen liever op blote voeten spelen, kunnen anderen zich niet voorstellen dat ze spelen zonder schoenen aan hun voeten. Elk van deze opties heeft zijn voor- en nadelen.

Door op blote voeten te drummen, heb je een beter gevoel voor de pedalen en kun je ze dus beter bedienen. Bovendien word je veel langzamer moe, omdat je niet gepaard gaat met extra gewicht in de vorm van schoenen. Als u echter niet voorzichtig genoeg bent, kunnen uw voeten gewond raken en kan de wrijving tussen uw voeten en de pedalen pijnlijke blaren veroorzaken.

Om dit te voorkomen kiezen veel drummers ervoor om op schoenen te spelen. Bovendien zorgt het dragen van schoenen tijdens het drummen voor meer slagkracht en meer comfort, mits je de juiste schoenen kiest.

Vraag je je af waar je op moet letten om je zo comfortabel mogelijk te voelen? U bent bij ons aan het juiste adres! In onze gids hebben we alle belangrijke aspecten van drumschoenen verzameld, waardoor je de juiste keuze maakt. Laten we beginnen!

Waar moet je op letten bij het kiezen van drumschoenen?

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden als u niet wilt dat schoeisel u beperkt tijdens trainingen, repetities of optredens. 

Zorg er eerst voor dat je drumschoenen licht genoeg zijn. Op deze manier wordt zelfs een vermoeiende, lange training geen zware belasting voor uw voeten en kunt u precies spelen tot het laatste stuk.

Kies ten tweede schoenen die zijn gemaakt van lichte en ademende materialen. Hierdoor zweten je voeten niet intensief en voel je geen ongemak.

Ten derde, zoek naar schoenen die contact maken met het pedaal zoals blote voeten dat zouden doen. Alle hakken en verhogingen zijn niet welkom. Kies een platte zool die het beste bij deze activiteit past.

Welke zool moeten drumschoenen hebben?

Schoenen voor het bespelen van drums moeten in de eerste plaats worden gekenmerkt door een flexibele zool. Om dit te testen kun je proberen de schoen doormidden te buigen terwijl je hem in je hand houdt. Hierdoor kun je verschillende bewegingen uitvoeren zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. 

De grip van je schoenen beïnvloedt de kracht van je pedaalslagen. Het is de moeite waard eraan te denken dat dit aspect grotendeels afhangt van de zool, met name het loopvlak en de specificiteit ervan. Pas echter op dat u het niet overdrijft. Overmatige tractie kan het voor uw voet moeilijk maken om over het pedaaloppervlak te bewegen.

Als je snel op het pedaal wilt trappen, trek dan een relatief gladde zool aan. Als je de voorkeur geeft aan langzamere, maar sterkere slagen, kies dan schoenen met een gripzool die extra demping biedt voor je voeten, spieren en gewrichten, en tegelijkertijd beter bestand is tegen schuren.

Van welk materiaal moeten drummerschoenen gemaakt zijn?

Hoewel het lijkt alsof het materiaal slechts een onbeduidende toevoeging is, is er in het geval van drummen niets meer aan de hand! Stel je voor dat je de hele repetitie moet doorbrengen in een getailleerd shirt dat je bewegingsvrijheid beperkt. Niets leuks, zelfs niet in het geval van schoenen! 

Elk stijf, inflexibel materiaal zal beslist een slechte keuze zijn voor drummers. Kies in plaats daarvan voor dunne, lichtgewicht materialen die zich gemakkelijk aanpassen aan de specifieke kenmerken van uw voet. Schoentextiel, dun natuurlijk leer of suède zijn perfect.

Moeten drumschoenen comfortabel zijn?

Sommige drummers in de dop vragen zich af of drumschoenen comfortabel moeten zijn. Inderdaad! Het gebrek aan comfort kan de muzikant immers afleiden en het drummen veel moeilijker maken.

Vergeet niet dat het comfort van schoeisel van veel factoren afhangt. Gewicht en ademend vermogen zijn erg belangrijk, maar dat geldt ook voor de perfecte pasvorm. U mag in geen geval besluiten schoenen te dragen die te strak zitten in de hoop dat ze kapot gaan. Pas ook op voor te grote modellen, waarvan de hiel tijdens het spel kan uitsteken.

Kies schoeisel waarvan de aanwezigheid aan uw voeten praktisch onmerkbaar is.

Welke schoenen kiezen om te drummen?

Nu je weet met welke factoren je rekening moet houden bij het kopen van drumschoenen, vraag je je waarschijnlijk af welke modellen het beste zullen werken. 

Zet in op klassieke sneakers of laarzen aantrekken. Schoenen die zijn ontworpen om te basketballen of tennissen, die worden gekenmerkt door een hoge flexibiliteit, een laag gewicht en een platte zool met goede grip, zullen ook in de smaak vallen.

Zoals je kunt zien, is de keuze van schoenen voor een drummer niet bijzonder ingewikkeld. Wij zijn ervan overtuigd dat deze taak met onze tips en trucs kinderspel voor u wordt. Veel geluk!