Welke schoenen passen goed bij een zomerjurkje? Wij adviseren!


Door de temperatuurstijging en de lange, zonnige dagen ruilen we dikke truien en jeans graag in voor luchtige, comfortabele zomerjurken. Dankzij hen kunnen we gemakkelijk de waarden van ons figuur weergeven en genieten van de lichtheid en het buitengewone comfort. Welke schoenen moet ik kiezen voor een zomerjurk? Bekijk onze inspiraties.

De kleur van schoenen voor een zomerjurk - een neutrale tint of contrast

Denk bij het kiezen van de kleur van je schoenen aan een belangrijke regel: combineer geen warme en koude kleuren.

Vleeskleuren, d.w.z. naakt of beigedie het dichtst bij uw huidskleur liggen. Lichte schoenen zijn perfect als aanvulling op mini- en midi-jurken, omdat hun delicate uiterlijk niet alleen perfect past bij de styling, maar ook je benen slank en optisch langer maakt

Een andere universele kleur die je zeker voor elke gelegenheid kunt dragen, is kleur zwartdie stijl en elegantie zal toevoegen aan zelfs de meest verfijnde en flitsende stileringen. Zwarte hoge hakken of sandalen zullen er zeker prachtig uitzien wanneer ze worden gedragen met een maxi- of boho-stijl jurk.

Ben je niet bang voor risico en hou je van niet voor de hand liggende combinaties, kies dan voor een contrast. Wees niet bang om gewaagde kleuren zoals rood en groen of geel en indigo te combineren! Je moet echter onthouden dat intense tinten niet bij elke styling passen, dus het is zeker geen goed idee als het gaat om het kiezen van alledaagse schoenen.

Maximaal gemak

Als je waarde hecht aan comfort, op zoek bent naar een comfortabele combinatie, geschikt voor lange wandelingen of een luie middag buiten, dan kun je je favoriete sneakers dragen bij je zomerjurk.

Sneakers voor zomerjurken is een trend die steeds meer fans krijgt. Sportschoenen zorgen voor een comfortabele look in een casual stijl, maar kunnen ook de geldende regels overtreden, waardoor een niet voor de hand liggende combinatie ontstaat met een elegante, romantische jurk. Fijne, stoffen sneakers zijn zeker een uitstekende keuze, zowel voor getailleerd en wijd uitlopend, lang en kort, maar ook voor veelkleurige jurken. In dit geval wordt u alleen beperkt door uw verbeeldingskracht!

Ze kunnen ook een interessante combinatie zijn sneakers. Deze vrij massieve schoenen op een aanzienlijke hoogte passen goed bij jurken met een losse, luchtige snit met ruches. Deze combinatie geeft buitengewone lichtheid en frisheid. U kunt kiezen voor zowel lichte tinten schoenen, maar ook lichte pasteltinten die gemakkelijk bij uw styling passen.

Sandalen voor een zomerjurk

Je kunt sandalen, maar ook klassieke ballerina's of espadrilles goed combineren met luchtige zomerjurken, zowel korte als uitlopende, maar ook langere jurken.

Voor maxi-jurken is het de moeite waard om romanes te kiezen met een iets hogere zool. Een lange jurk met een fijne split zal het interessante strikken van je schoenen prachtig benadrukken.

Het is ook de moeite waard om sandalen met hoge hakken te overwegen, die perfect zijn voor zowel dagelijkse uitstapjes als meer formele uitstapjes. Hoge hakken in combinatie met een zomerjurkje zullen je figuur perfect slank maken en je benen veel langer laten lijken. Je kunt ze zowel dragen met gebloemde modellen in de boho-stijl, kort en getailleerd mini, maar ook met lange modellen die tot de grond reiken.

Hoge hakken voor een zomerjurkje

Het is absoluut de meest klassieke vorm van schoeisel die bij elke styling past. Hoge hakken worden speciaal aanbevolen voor midi- en ¾-jurken, die de meest veeleisende en problematische zijn. Deze snit, verkeerd aangepast aan het figuur of gecombineerd met ongepast schoeisel, kan de benen visueel aanzienlijk verkorten, waardoor het silhouet er minder gunstig uitziet. De hoge hakken balanceren perfect tussen de proporties en geven de styling gratie en lichtheid.

Cowboylaarzen voor een zomerjurkje? Natuurlijk!

Cowboylaarzen gecombineerd met een zomerjurkje zijn de laatste seizoenen steeds populairder geworden. Massief schoeisel wordt interessant aangevuld met gebloemde, luchtige jurken met veel franje. Schoenen met een V-vormig bovenwerk laten je benen slanker lijken.

De combinatie van een lossere, delicate jurk met sterk geaccentueerde en zichtbare schoenen is een voorstel voor mensen die graag opvallen en niet bang zijn voor de mening van anderen. Zo'n styling zal zeker niet onopgemerkt blijven!

De zomer is een tijd van experimenten, verschillende patronen, intense kleuren en ongebruikelijke combinaties. Ongeacht de gelegenheid waarvoor u uw stilering voorbereidt, moet u de juiste accessoires kiezen die zullen helpen een harmonieus geheel te creëren. Schoenen zijn een bijzonder belangrijk accessoire - ze moeten niet alleen comfortabel zijn. Een goed passend model zal je zomeroutfit zeker verrijken en je een enorm zelfverzekerd gevoel geven! Onze gids zal u zeker helpen om de juiste beslissing te nemen.