Welke schoenen droegen de belangrijkste popcultuuriconen? Raak geïnspireerd!


Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elvis Presley, Michael Jackson… Dit zijn namen die iedereen kent. Hoewel al deze personages erg van elkaar verschilden, werden ze symbolen van alle tijden, en de herinnering aan hen leeft nog steeds voort. Dus waarom zou u zich niet een beetje laten inspireren door te kijken naar de schoenen die worden gedragen door de belangrijkste popcultuuriconen?

Iconen van de popcultuur en ... stijl

Hoewel ze bekend stonden om hun geweldige vocale vaardigheden en veelgeprezen acteervaardigheden, viel hun opvallende uiterlijk op en maakte het moeilijk om ze weg te rukken. Zij waren degenen die de trends bepaalden en hun stijlen inspireerden de hele wereld.

Popcultuuriconen, omdat we het over hen hebben, zijn voor altijd herinnerd door oudere en jongere generaties. Zeker, namen als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elvis Presley of Michael Jackson komen je bekend voor. Naast hun indrukwekkende artistieke prestaties, werden deze sterren verenigd door een passie om er geweldig uit te zien. We hebben besloten om de schoenen die ze droegen onder de loep te nemen en je te inspireren om je eigen looks te creëren. Laten we beginnen!

"Geef een meisje de juiste schoenen en ze zal de wereld veroveren." - Marilyn Monroe

Marilyn Monroe is de belichaming van vrouwelijkheid, een onbetwist icoon van popcultuur en mode. Platinablond haar, rode lippenstift en perfecte rondingen. Deze vrouw wist absoluut wat ze moest dragen om haar charmes te accentueren, of ze er nu liever chic uitzag in een satijnen jurk of meer casual in een spijkerbroek en een overhemd met knopen.

Haar moed bij het aankleden werd een inspiratie voor miljoenen vrouwen over de hele wereld. Geen wonder! Wat ze ook droeg, ze zag er altijd prachtig uit. Marilyn Monroe wist gewoon hoe ze een enorme dosis chic moest injecteren in zelfs de eenvoudigste creaties.

Ze werden meestal aangevuld met opgebouwde pumps met lage hakken. Een van haar favoriete paren waren hakken van de Italiaanse modeontwerper - Salvatore Ferragamo, die, met haar comfort in het achterhoofd, een speciale stalen en houten hak patenteerde voor Marilyn Monroe. De ster werd het vaakst gezien in beige of rode, glanzende pumps van deze ontwerper. 

Marilyn hield ook van schoenen die haar tenen openden en een zorgvuldig vervaardigde pedicure onthulden (meestal in rood). Ze droeg ze meestal met wijd uitlopende jurken met een V-halslijn en combineerde haar broek vaak met cowboylaarzen of slippers met dikke hakken.

"Elegantie is de enige schoonheid die nooit vervaagt." - Audrey Hepburn

Een andere vrouw die voor altijd de popcultuur is binnengegaan en de harten van miljoenen fans over de hele wereld heeft gestolen, is Audrey Hepburn. De Britse actrice, een icoon van mode en stijl, richtte zich vooral op elegantie en comfort in haar stileringen. Audrey wist precies waarmee ze haar mooiste creaties moest dragen, zodat haar voeten er niet onder zouden lijden.

De ster maakte ballerina's populair met spitse en ronde neuzen, teenslippers met lage hakken en klassieke instappers geïnspireerd op herenmode. Audrey schuwde ook hakken niet. Ze koos echter elegante laarzen en pumps die laag genoeg waren om haar comfort niet in de weg te staan.

Je zag haar vaak in platte ballerina's, die ze niet alleen casual aantrok, maar ook elegante styling voor grote evenementen. Elke keer zag ze er elegant, chique en uiterst vrouwelijk uit.

"Je kunt alles, maar blijf uit de buurt van mijn blauwe suède schoenen." - Elvis Presley

Onder de iconen van de popcultuur trokken niet alleen schoenen die door vrouwen werden gedragen, maar ook door mannen de aandacht. Een van hen is Elvis Presley, die bekend staat om zijn unieke muziekstijl en iconische styling.

De legendarische koning van de rock 'n' roll trok graag de aandacht met glinsterende pakken, die hij combineerde met zwarte, zorgvuldig gepoetste formele schoenen. Hij brak vaak de monochrome Look, met witte contrasterende sokken.

"Als iets in de mode verboden is, dan doe ik het zeker." - Michael Jackson

De combinatie van witte sokken en zwarte schoenen werd echter het handelsmerk van Michael Jackson. In plaats van klassieke nette schoenen koos de Amerikaanse zanger voor loafers waarin hij karakteristieke dansbewegingen uitvoerde. Hij combineerde ze met outfits die leken op extravagante toneelkostuums, vol glitters, pailletten en glimmende elementen. 

In zijn stileringen combineerde hij gedurfde en flitsende kledingstukken met klassiek schoeisel, waardoor hij een onbetwiste erfenis achterliet, niet alleen in de muziek, maar ook in de mode.

Laat je inspireren door iconen uit de popcultuur

De stijl van iconen uit de popcultuur is onmiskenbaar op de pagina's van de modegeschiedenis terechtgekomen. Laat je inspireren door hun keuzes en creëer een originele styling. Hier zijn enkele schoenenvoorstellen die op je wachten in onze online winkel.

Naar een feestje gaan? Maak indruk op iedereen die je ziet met een op Marilyn Monroe geïnspireerde jurk. Beige pumps op een lage blokhak, combineer met een wijd uitlopende jurk met V-hals, rode lippenstift en een brede glimlach niet! Lange werkdag voor de boeg? Zet in op comfort en elegantie in de stijl van Audrey! Een set zwarte 7/8 cigarillo's met een zwarte blouse met boothals. Voor dit elegante broodje, zwarte ballerina's en klaar!