Welke kantoorschoenen moet je kiezen? Gids voor een stijlvolle zakenvrouw


Schoenen kiezen voor op kantoor kan een hele uitdaging zijn. Lange uren op uw voeten doorbrengen kan lastig zijn, vooral als het schoeisel niet goed zit. Gelukkig kan een professionele uitstraling hand in hand gaan met comfort. We adviseren welke schoenen op kantoor zullen werken.

Straal uit met zelfvertrouwen en professionaliteit

Hoewel het uiterlijk geen afspiegeling is van een persoon, worden we in de professionele omgeving vaak door zijn prisma waargenomen. De outfit en bijpassende accessoires weerspiegelen niet alleen jouw stijl en karakter, maar zijn ook een belangrijke boodschap voor je management, collega's en klanten. Ze laten alleen maar zien dat u uw verantwoordelijkheden professioneel opneemt en serieus moet worden genomen.

Je maakt een nog betere indruk als je zelfvertrouwen uitstraalt. Het kiezen van de juiste outfit zal je hier zeker bij helpen. Onthoud echter dat een chique kokerrok en een wit overhemd niet alles zijn. Even belangrijk is de keuze van schoenen voor kantoorwerk. We adviseren waar u op moet letten en welke fouten u moet vermijden.

Zet gemak voorop

Slecht passende schoenen kunnen meer kwaad dan goed doen. Voetpijn en zeurende blaren vormen zeker een belangrijk obstakel bij het uitoefenen van professionele taken. Zelfs als u het grootste deel van uw werkdag aan uw bureau doorbrengt, wilt u zeker geen onprofessionele grimas hebben die wordt veroorzaakt door pijn in uw voeten. 

Om dit te voorkomen, stelt u gemak voorop. Zorg ervoor dat uw nieuw gekochte paar schoenen goed passen en dat de hak niet te hoog is. Een geweldige oplossing zou zijn om een ​​paar dagen vrij rond te lopen voor je nieuwe thuiskantoorschoenen. 

Naast de noodzaak dat werkschoenen comfortabel zijn, zijn er nog een paar andere aspecten waarmee we rekening moeten houden, die we in dit artikel hebben behandeld.

Denk aan de omstandigheden waaronder u werkt

Bij het kiezen van kantoorschoenen is je dagelijkse routine erg belangrijk. Bedenk hoe u het grootste deel van uw dag doorbrengt. Zit je stil achter je bureau, of haast je je door het hele kantoor met belangrijke documenten?

De eerste van deze opties is het minst lastig en de keuze aan schoenen is vrijwel onbeperkt. Zowel platte als hoge laarzen zijn geschikt voor zittend werk. Als uw kantoorwerk vereist dat u meer lichamelijk actief bent, is het beter om schoenen met platte zolen of lage hakken aan te schaffen. Zij zijn het die u in staat stellen om efficiënt te bewegen en taken efficiënt uit te voeren. Kies, afhankelijk van de werkomgeving, voor ballerina's, loafers, loafers of ... sportschoenen van het merk. Sportieve elegantie is de laatste tijd in de mode!

Let op de uitvoering van de schoenen

Zorg ervoor dat het kantoor beperkend is kledingvoorschrift en volg de geldende regels. Wat je ook doet, let vooral op de kleuren van je schoenen. Werkschoenen voor op kantoor mogen niet te opvallend, glanzend of te kleurrijk zijn.

Kies modellen in ingetogen kleuren en laat extravagante schoenen achter voor andere, minder formele omstandigheden. Neutrale kleuren, zoals klassiek zwart of zacht beige, kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met de meeste kleding die je bezit. Hierdoor vermijdt u problemen met de selectie van styling voor werk. 

Minimalistische schoenen met flexibele zolen en stabiele, niet al te hoge hakken, zoals palen of sleehakken, zijn perfect voor op kantoor. Zorg ervoor dat het materiaal waarvan ze zijn gemaakt duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Vermijd schoenen van synthetisch materiaal, waar uw voeten overmatig kunnen zweten.

Raak geïnspireerd!

Vraag je je af welke sandalen je moet kiezen voor op kantoor? Kies, afhankelijk van de bijzonderheden van je werk, smaakvol sandalen met platte zolen of een comfortabele post. Kies op koudere dagen voor leren laarzen met lage hakkenwaarin je er stijlvol uitziet en je tegelijkertijd op je gemak voelt. Gemak is ook een goede oplossing eco leren laarzen.

Een klassieke, tijdloze keuze natuurlijk zwarte hoge hakkendie bij vrijwel alles passen. Als je je benen visueel wilt verlengen en je figuur wilt verkleinen, ga dan voor suède modellen in beige tinten.

Ben je op zoek naar comfortabele kantoorschoenen? Schoenen met een platte zool zijn de beste oplossing. De keuze hierin is praktisch onbeperkt. Kies voor casual ballerina's of mocassinsof meer elegant loafers. Je kunt er met succes de hele dag in doorbrengen, zelfs op topsnelheid.

Zie er professioneel uit en voel je op je gemak

Onthoud dat acht uur stijlvolle looks zeker niet de blaren en zere voeten waard zijn waar je de komende dagen mee te maken krijgt. Gelukkig weet je al dat je door te kiezen voor comfortabele schoenen voor op kantoor, er nog steeds fenomenaal uit kunt zien en indruk kunt maken met professionaliteit. Daarnaast kunt u speciale inzetstukken gebruiken die uw comfort verhogen. Je voeten en ruggengraat zullen je zeker dankbaar zijn! 

Het is ook een goed idee om een ​​extra paar schoenen in een kluisje op het werk te bewaren. Je weet nooit wanneer je baas je zal vragen om over te werken. Na een lange dag hoge hakken te hebben gedragen, zullen uw voeten een onvergelijkbare opluchting ervaren wanneer u uw schoenen verwisselt voor comfortabele ballerina's.