Weet je niet hoe je inlegzolen in je schoenen moet schoonmaken? Wij adviseren!


Als je goed voor je schoenen zorgt, gaan ze veel langer mee! U moet echter weten dat schoenverzorging die alleen van buitenaf wordt uitgevoerd beslist niet voldoende is. Een voet die enkele uren in de schoen zit zweet en begint een onaangename geur af te geven, waardoor de binnenkant van de schoen een ideale plek is voor de groei van alle bacteriën en schimmels. Ontdek hoe u inlegzolen van schoenen effectief kunt reinigen. Probeer onze tips.

Hoe maak ik inlegzolen schoon?

Materiaal inzetstukken

In het geval van een voering van kunstmatig materiaal, is de beste oplossing water met zeep of een delicaat wasmiddel. In het geval van gevoelig vuil is het voldoende om de spons in een oplossing van water en vloeistof te weken en vervolgens voorzichtig over het vuile oppervlak te wrijven.

Als je met hardnekkiger vuil te maken hebt, kun je proberen met een borstel schoon te maken. Het is belangrijk dat de haren van de borstel niet te hard zijn, omdat ze het delicate materiaal waaruit de inlay is genaaid, kunnen scheuren.

Leren inlegzolen

Inlegzolen van natuurlijk leer zijn veel comfortabeler en gezonder voor je voet en voorkomen ook overmatig zweten en pijnlijke schaafwonden. Regelmatig onderhoud van natuurlijke leren inlegzolen is net zo belangrijk als in het geval van stoffen inlegzolen.

Onthouden! Natuurlijk leer houdt niet van overmatig contact met vocht, dus vermijd overvloedig weken onder stromend water of onderdompeling.

U kunt vuil van leren inzetstukken verwijderen met een licht bevochtigde doek. Het enige wat je hoeft te doen is de binnenkant van de schoenen schoon te vegen en ze vervolgens op een donkere maar luchtige plek te laten drogen.

In het geval van de leren voering van de schoen zullen ook allerlei schuimen en sprays voor de verzorging van de binnenkant van de schoen, die je gemakkelijk kunt vinden in schoenenwinkels, prima werken. Het kiezen van een dergelijke oplossing zal iets duurder zijn, maar hiermee kunt u veilig en goed hardnekkig vuil verwijderen.

Wij maken schoeninlegzolen schoon - hoe zit het met onaangename geuren?

Alleen het reinigen van de voering van de schoen is wellicht niet voldoende om onaangename geurtjes aan de binnenkant van de schoen te verwijderen. Gelukkig zijn er veel huismiddeltjes om dit probleem gemakkelijk aan te pakken. Hier zijn er een paar:

  • Natriumcarbonaat - het is voldoende om een ​​kleine hoeveelheid zuiveringszout in de schoen te gieten en deze een nacht te laten staan. De frisdrank neemt de onaangename geur gemakkelijk op, waardoor je schoenen fris en klaar voor gebruik zijn. Vergeet echter niet om 's ochtends het resterende poeder grondig te verwijderen met een doek of borstel.

  • Theezakjes - Als ze een paar uur in een schoen blijven, absorberen ze niet alleen overtollig vocht en een onaangename geur, maar verfrissen ze de schoenen en laten ze een aangenaam, kruidig ​​aroma achter.

  • Voldoende opslag - Ook is het belangrijk om een ​​geschikte plek te hebben waar je dagelijks je schoenen opbergt. Het is de moeite waard om te benadrukken dat warme en vochtige plaatsen perfecte omstandigheden zijn voor de ontwikkeling van bacteriën en schimmels, dus het is belangrijk om het schoeisel regelmatig te ventileren en op een geventileerde plaats op te bergen.

Een goede verzorging van je schoenen is enorm belangrijk. Ze zien er niet alleen van buiten geweldig uit, maar worden ook veel aangenamer in het dagelijks gebruik - vooral voor je voeten!