We kiezen schoenen voor zweetvoeten


Overmatig zweten van de voeten is een veelvoorkomend probleem dat het leven van veel mensen, ongeacht geslacht, moeilijk maakt. Gelukkig zijn er tal van bewezen manieren om er effectief mee om te gaan. Een van hen draagt ​​het juiste schoeisel. Controleer waar u op moet letten bij het zoeken naar schoenen die u helpen de onaangename geur kwijt te raken.

Effectieve remedies voor zweetvoeten

Je voeten zweten overmatig en een onverwachte uitnodiging voor koffie bij vrienden bezorgt je kippenvel bij de gedachte je schoenen uit te moeten doen? Ontspannen! Er zijn tal van bewezen manieren om effectief om te gaan met het probleem van overmatig zweten van de voeten. Voor huismiddeltjes die u de beste resultaten zullen geven, zie deze gids.

Vaak zijn zelfs deze echter niet genoeg als u het verkeerde schoeisel draagt. Sommige materialen verhogen gewoon de onaangename geur, dus het is beter om ze te vermijden.

Welke schoenen moet je vermijden om onaangename geurtjes te voorkomen?

De voeten bevatten, vergeleken met de rest van het lichaam, de meeste zweetklieren per centimeter. Meer precies, er zijn er ongeveer 125.000 op elk van hen! Het is geen wonder dat dit deel van het lichaam hevig zweet, vooral wanneer u vele uren per dag vergezeld bent van slecht passend schoeisel.

Rubberen overschoenen, plastic ballerina's of sneakers van plastic zijn de perfecte omgeving voor het genereren van onaangename geuren. Als u om wat voor reden dan ook dit soort schoeisel moet dragen, zorg er dan voor dat u absorberende of geurverdrijvende inlegzolen koopt die effectief vocht afvoeren en overmatig zweten voorkomen.

Naast de juiste selectie van het materiaal waarvan het schoeisel is gemaakt, moet u ervoor zorgen dat de maat goed past en uw voeten voldoende ruimte geeft om te ademen. Schoenen die te strak zitten, oefenen druk uit op je tenen, waardoor je voeten meer gaan zweten. Met andere woorden, als uw tenen in de schoenen worden geplet, zal de luchtstroom naar deze zone merkbaar afnemen, waardoor tegelijkertijd de temperatuur stijgt. Je wilt toch geen stoomsauna in je schoenen creëren?

Welke schoenen zijn het beste voor zweetvoeten?

Nu je weet welke schoenen je het beste kunt vermijden om de verspreiding van bacteriën te voorkomen, is het tijd om uit te zoeken welke schoenen het beste zijn voor zweetvoeten.

Zorg er bij het zoeken naar een nieuw paar schoenen voor dat u ademende materialen gebruikt die de luchtcirculatie niet blokkeren. Een van de meest voor de hand liggende keuzes is natuurlijk leer, dat bovenstaande eigenschappen zeker laat zien. Andere natuurlijke materialen, zoals suède, nubuck of canvas, werken ook perfect, waardoor je ongeacht je plannen een fris gevoel krijgt. 

We zijn ons er echter van bewust dat leren of suède schoenen zeker niet zullen slagen voor het examen in de sportschool, en dit is waarschijnlijk waar u het probleem van overmatig zweten van de voeten het meest ervaart. Om dit te voorkomen, kiest u voor speciaal ontworpen membranen en meshes die zijn gemaakt volgens technologie die de temperatuur van de voeten reguleert. 

Hierdoor blijf je - of je nu aan het werk bent of aan het trainen bent - de hele dag comfortabel en fris en kun je je boodschappen doen zonder afgeleid te worden door een onaangename geur.   

Waar moet je nog meer op letten?

Om ervoor te zorgen dat je voeten niet stinken als je je schoenen uittrekt, zijn er hieronder drie dingen waar je rekening mee moet houden. 

Ten eerste sokken

Het dragen van de juiste schoenen met de verkeerde sokken kan contraproductief zijn en ervoor zorgen dat je voeten hevig zweten. Vermijd sokken van synthetische stoffen die het moeilijk of zelfs onmogelijk kunnen maken om vocht kwijt te raken. Naast natuurlijke materialen, zoals katoen of bamboe, kun je speciale sokken voor sporters kopen, die dankzij extra kleine gaatjes zorgen voor een goede ventilatie en effectief vocht afvoeren, waardoor onaangename geurtjes worden geminimaliseerd.

Een effectieve oplossing die wordt aanbevolen voor mensen die worstelen met overmatig zweten van de voeten, is om extra sokken mee te nemen. Je kunt ze in je rugzak, handtas of in een la op het werk bewaren, zodat je je voeten direct kunt verfrissen als je voelt dat ze gewoon nat zijn. 

Ten tweede, draag een verandering van schoenen

Ongeacht het seizoen, je collectie moet voor elk seizoen minimaal twee paar schoenen bevatten. Draag niet elke dag dezelfde schoenen. Neem een ​​pauze van minimaal een dag voordat je je schoenen weer aantrekt, zodat je schoenen volledig kunnen drogen. Op deze manier weet u zeker dat u geen ideale omgeving creëert voor de verspreiding van bacteriën en de vorming van onaangename geuren.

Ten derde, kies de inlegzolen dienovereenkomstig

Het laatste maar niet minder belangrijke aspect dat de frisheid van de voeten bevordert, zijn schoeninzetstukken. Kies die van natuurlijk leer of kies voor technologieën die zijn bedoeld om overmatig zweten tegen te gaan. Je leest er meer over in onze binnenzool gids.

Stank is niet alles!

Onthoud dat slechte geur niet het enige is wat je kunt verwachten van het dragen van de verkeerde schoenen. De keuze voor synthetische, niet-ademende stoffen in combinatie met een strakke maat is niet alleen de boosdoener van nare geurtjes, maar ook andere problemen zoals nagelschimmel of zogenaamde nagelschimmel. voetschimmel. Gelukkig kunt u deze onaangenaamheden voorkomen door onze tips te volgen.