We kiezen de perfecte schoenen om in de bergen te wandelen


Schoenen om te wandelen in de bergen moeten aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Ten eerste moeten ze stabiel zijn en de voeten voldoende ondersteuning bieden. Ten tweede moeten ze zeer comfortabel zijn om u comfortabel de hellingen op te laten lopen. Behalve functionaliteit moeten ze er ook gewoon goed uitzien. Wij adviseren u waar u op moet letten bij het kiezen van winterschoenen voor wandelingen in de bergen.

Houd je aan een paar regels en krijg tops

Iedereen die net begint aan zijn avontuur met bergwandelen, zal misschien verrast zijn door de enorme verscheidenheid aan vallenzetters. Je weet zeker dat wandelen in de bergen stevige schoenen vereist. Maar als je je afvraagt ​​waar je precies op moet letten bij winterse uitstapjes, dan ben je hier aan het juiste adres.

Als je niets wilt dat je ervan weerhoudt de toppen te bereiken, zorg dan dat je het juiste paar schoenen koopt voor winteractiviteiten in moeilijkere omstandigheden. Wij adviseren welke aspecten het belangrijkst zijn.

Ten eerste, functionaliteit

Winterschoenen moeten allereerst functioneel zijn. Ze moeten de voet voldoende ondersteunen om verstuikingen en breuken te voorkomen. Let op de hoogte van het bovendeel van de trappers. Hoe hoger het uiteinde van de schoenen, hoe beter je enkelsteun. Bovendien voorkomt het dat er sneeuw in de schoen komt. Vergeet niet dat uw schoenen ten minste de beenuiteinden moeten reiken voor volledige bescherming.

De zool van de schoen is net zo belangrijk. Het moet stabiel genoeg zijn om uitglijden tijdens het wandelen in de bergen te voorkomen. Diepe lipjes zorgen voor extra grip, ongeacht de oneffenheden van het terrein, en het juiste materiaal voorkomt dat er water in de schoen komt. 

In de winter is het erg belangrijk om je voeten warm te houden. Warme, geïsoleerde voering van natuurlijke materialen, zoals wol, houdt je zelfs bij extreem lage temperaturen warm en - belangrijker nog - voorkomt onaangename geurtjes. Een extra rand beschermt je voeten tegen de kou. 

Snowboots voor de bergen moeten ook waterdicht zijn. Hierdoor voorkom je dat je voeten nat worden, en dus - verkoudheid. Let ook op de extra versteviging van de naden tegen vocht.

Ten tweede, gemak

Koop in geen geval schoenen die te klein zijn om in de bergen te wandelen. Ze veroorzaken niet alleen blaren en likdoorns, maar ze voorkomen ook dat je bij lage temperaturen een extra paar sokken aantrekt. Te grote wandelschoenen vormen op hun beurt een risico op uitglijden, wat zeker niet nodig is bij ongunstig winterweer. Stel de winterlaarzen zo af dat u uw wijsvinger gemakkelijk om de hiel kunt laten glijden. 

Let ook op de manier waarop je je schoenen aantrekt. Er zijn slip-on, veter- en klittenbandsluitingen beschikbaar. Hoewel de eerste veel sneller aan te trekken is, past de tweede beter bij de enkel, wat ongetwijfeld een belangrijk voordeel is ten opzichte van instapschoenen. Zorg er ook voor dat je wandelschoenen goed zijn geregen, zodat er geen sneeuw naar binnen kan sijpelen. Als je op zoek bent naar de gulden middenweg, ga dan voor schoenen met klittenband. Je kunt de sluiting eenvoudig aanpassen aan de breedte van je voet, en het aantrekken is niet bijzonder tijdrovend.

Houd er rekening mee dat wandelschoenen over het algemeen zwaarder zijn dan klassiek schoeisel. Te zware, massieve wandelschoenen maken de wandeling tot een echte uitdaging voor u.

Voordat u in de bergen gaat wandelen, moet u ervoor zorgen dat uw nieuwe paar trappers comfortabel is en niet schuurt. Draag ze ongeveer een uur in huis voordat je besluit ze aan de wereld te laten zien. Hierdoor zal de reis in de bergen zeker succesvol en bevredigend zijn.

Ten derde, stijl

Hoewel je wandelschoenen stevig, duurzaam en goed ontworpen moeten zijn, is hun uiterlijk niet onbelangrijk. Je wilt er natuurlijk goed uitzien tijdens het wandelen in de besneeuwde bergen of op de piste.

Let op de kleur en het materiaal van de mountain snowboots. Hoe zit het met glinsterende witte snowboots met een speciaal geprofileerd loopvlak om vallen te voorkomen? Of misschien heb je liever merk, warme laarzen met bont? Als je trends wilt volgen, zelfs in de bergen, zul je ze zeker leuk vinden beige wandelschoenen voor dames met stropdassen

U kunt het zelf zien, de keuze aan schoenen om op sneeuw te lopen is praktisch eindeloos. U zult zeker iets vinden dat uw unieke stijl en karakter weerspiegelt.

Waar moet je nog meer op letten bij een winterwandeling in de bergen?

Nu u weet welke wandelschoenen u moet kiezen, moet u eraan denken om ze voor te bereiden op de weg voordat u ze voor de eerste keer gebruikt. Gebruik speciale impregnaties die speciaal zijn afgestemd op het materiaal waarvan uw wandelschoenen zijn gemaakt. Dankzij de regelmatige impregnering van mountain snowboots, zullen de laarzen je vele jaren van dienst zijn en zul je genieten van een stijlvolle look en droge voeten, ongeacht de omstandigheden. 

Onthoud echter dat geen enkele wandelschoen kan garanderen dat je niet uitglijdt op ijzig terrein. Voor extreme expedities, koop stijgijzers of anti-slip pads. Hierdoor krijgt u nog meer grip en zorgt u voor uw veiligheid. 

We zijn er zeker van dat u door ons advies op te volgen uw voeten warm, droog en stabiel zult houden, en dat zelfs de besneeuwde bergen geen onoverkomelijk obstakel voor u zullen zijn.