We adviseren welke schoenen je moet kiezen voor een wandeling in het bos


Het bos is het hele jaar door betoverend. Nauw contact met de natuur, frisse lucht en het rustgevende groen van de bomen zijn slechts enkele van de aspecten die ons zo enthousiast maken om door het bos te wandelen. Als u deze plek kiest, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan goed geselecteerd schoeisel. We adviseren welke schoenen geschikt zijn voor het bos en welke modellen moeten worden vermeden.

Bereid jezelf dienovereenkomstig voor

Hoewel een wandeling in het bos geen speciale voorbereidingen vereist, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan verschillende aspecten die het comfortabel maken. Denk aan comfortabele kleding, hoofdbedekking en een effectieve voorbereiding tegen teken en insecten. 

Besteed ook speciale aandacht aan de juiste schoenenkeuze. Zij zijn het die u comfort en veiligheid zullen bieden tijdens het wandelen in het bos. Evalueer het gebied waar u van plan bent te wandelen en houd rekening met de weersomstandigheden. Wij adviseren welke schoenen het beste zullen werken.

Match de schoenen met het terrein

Ga je een eenvoudige boswandeling maken? Kies voor lichtgewicht multifunctionele schoenen zoals sneakers of sneakers. Onthoud echter dat hoe ongelijker het terrein, hoe harder de zool zou moeten zijn. Met dit in gedachten, zal je bij het kiezen van schoenen voor het bos zeker zorgen voor je comfort en veiligheid. 

Wil je je voeten meer comfort en bescherming bieden tegen ongunstige weersomstandigheden, dan zijn wandelschoenen een betere keuze. Het is een onbetwist compromis tussen lichtgewicht schoeisel en zwaardere trekkingschoenen. In vergelijking met multifunctioneel schoeisel onderscheiden wandelschoenen zich door een stevigere, hardere zool en betere zijdelingse ondersteuning. Hierdoor vermijd je het verdraaien van de enkel, zelfs op oneffen terrein.

Trekkingschoenen zijn de beste keuze voor wandelingen op moeilijk terrein. Dankzij een speciale, stijvere structuur zorgen ze voor voldoende grip op de grond en maximale bescherming tegen mogelijke vallen en verwondingen.

Je kunt de kleur kiezen...

Forest schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies degene die het beste bij uw unieke stijl past. Besteed ook speciale aandacht aan het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Leer en ademende synthetische materialen zijn absoluut onze favorieten. Ze slagen voor het examen bij zowel goed als slecht weer, en je voeten zullen er niet overmatig in zweten.

Als je wilt, ga dan voor schoenen met een waterdicht membraan. Dankzij dit blijven je voeten droog, zelfs als je wordt overvallen door hevige regen, en je favoriete bosschoenen zullen je vele jaren van dienst zijn.

Op koude dagen zijn laarzen met winterbinnenzolen perfect om je voeten warm te houden, zelfs bij de laagste temperaturen. Zet in op die gemaakt van natuurlijke materialen, die bovendien onaangename geuren zullen voorkomen.

In de zomer zullen schoenen met een hoge mate van ventilatie een schot in de roos zijn. In dergelijke schoenen zal zelfs de heetste hitte geen probleem voor je zijn! Als het erg warm is, kies dan sandalen met dikke zolen die je stabiliteit en grip op de grond geven. We raden vooral modellen met klittenband aan, waardoor je de schoenen perfect aan de voet kunt aanpassen.

Bovenal gemak!

Hoewel de keuze aan schoenen voor het bos praktisch onbeperkt is, staat comfort voorop. Je wilt zeker geen pijnlijke blaren krijgen na je wandeling. Om dit te voorkomen, let er dan op dat je de maat van je schoenen goed aanpast. Zowel te grote als te kleine schoenen zullen over je hielen wrijven, waardoor likdoorns ontstaan. 

Kies de juiste maat en trek de schoenen goed aan zodat ze perfect bij je voeten passen. Vergeet niet om wat ruimte over te laten voor de vingers. Deze ruimte moet ongeveer de breedte van uw duim zijn.

Let naast het goed afstellen van de schoenen op het bos in het gebied van de tenen, op de ondersteuning van de hiel en enkels. Zo voorkom je mogelijke valpartijen en blessures.

Vermijd deze modellen

Schoenen met open tenen zijn het laatste redmiddel als je gaat wandelen in het bos. Pas vooral op voor teenslippers en teenslippers waarbij u gemakkelijk uw enkel kunt verstuiken of uw teen kunt breken door over een afgesneden stam te struikelen.

Ballerina's of loafers op een dunne zool zijn ook geen goed idee. In dergelijke schoenen voel je elke oneffenheid en een wandeling in het bos verliest zijn charme.

Wees voorzichtig met witte en lichtgekleurde schoenen. Dergelijke schoenen worden veel sneller vuil en zijn moeilijker te onderhouden. Als u wilt dat uw bosschoenen u jarenlang van dienst zijn, denk dan aan regelmatig onderhoud. Verwijder na elke boswandeling het vuil met een vochtige doek of een speciale schoenenborstel. Houd er rekening mee dat het vuil dat achterblijft het materiaal uitdroogt, waardoor er lelijke scheuren in het schoeisel kunnen ontstaan.

Zoals u kunt zien, is de keuze van schoeisel voor het bos niet bijzonder ingewikkeld. Goed passende schoenen bieden u stabiele ondersteuning en uitstekende hechting aan de grond. Dankzij een behoorlijk harde zool beschermen ze je tegen voetpijn en maken ze een wandeling in het bos tot een puur plezier. Vergeet niet om een ​​nieuw paar schoenen aan te trekken voor je eerste boswandeling. Zo voorkom je schuren en blaren en voel je je heerlijk comfortabel tijdens de wandeling.