Wat te doen om te voorkomen dat schoenen nat worden? Het is makkelijk!


De herfst is een uitzonderlijk regenachtige periode. Hoewel wellingtonlaarzen op dat moment de meest verstandige optie lijken, passen ze niet altijd bij elke outfit. Om te voorkomen dat je verkouden wordt door natte schoenen, kun je je favoriete schoenen dragen zolang je een paar tips volgt. Bekijk hoe u uw schoenen kunt beschermen tegen vocht en hoe u uw voeten droog kunt houden, ongeacht de weersomstandigheden.

Waarom worden mijn schoenen nat?

Ben je in een plas gestapt? Heb je je drankje gemorst terwijl je aan het rennen was? Schoenen kunnen om verschillende redenen nat worden. De belangrijkste is om ze bloot te stellen aan extreem vocht. Wanneer water door het materiaal van het bovenwerk of de zool sijpelt, neemt je schoen het op, waardoor je voeten nat worden. 

Hierdoor kunnen uw favoriete schoenen beschadigd raken en kunt u gemakkelijk verkouden worden. Verkoudheid is echter niet het enige waarop u zich moet voorbereiden door doorweekte schoenen te dragen. Natte voeten wrijven tegen natte schoenen kan bijdragen aan pijnlijke blaren en zelfs barsten van de huid op de voeten. 

Voor mensen met diabetes is dit gevaarlijk en kan het maanden duren om te genezen en zelfs te eindigen met een onaangename infectie. Natte schoenen veroorzaken ook schimmelinfecties die zich kunnen verspreiden naar het gebied rond de nagels. 

Om dit te voorkomen, volg je onze tips om je voeten droog te houden. We hebben ze in dit artikel behandeld.

Bekijk de weersvoorspelling

Als je aan het wandelen bent en per ongeluk in een plas stapt die dieper blijkt te zijn dan je aanvankelijk dacht, kunnen je schoenen vochtig en zelfs nat worden. De eenvoudigste manier om dit scenario te vermijden, is door de huidige weersvoorspelling te bekijken en uw schoenen dienovereenkomstig aan te passen.

Als uw schoeisel niet van waterdicht materiaal is gemaakt, kunnen regen en sneeuw ervoor zorgen dat er vocht in de laars sijpelt en uw sokken doorweekt raken. Probeer ze daarom altijd aan te passen aan het heersende weer.

Kies het juiste schoeisel voor fysieke activiteit

Even problematisch is het uitvoeren van intense activiteit in ongepast schoeisel. In deze situatie genereert uw hele lichaam een ​​verhoogde hoeveelheid warmte, waardoor uw voeten kunnen zweten en uw schoenen kletsnat kunnen worden.

Om dit te voorkomen, kiest u ademende schoenen gemaakt van speciaal materiaal voor lichamelijke activiteit. Bovendien kunt u een spray of talkpoeder gebruiken om het probleem van overmatig zweten van de voeten te elimineren.

In de herfst niet alleen rubberen laarzen

Wellingtonlaarzen en regen zijn het perfecte duo. Deze schoenen zijn zo waterdicht mogelijk, maar het dragen ervan is niet helemaal goed voor je voeten. Gebrek aan goede ventilatie kan intens zweten van de voeten veroorzaken, wat niet alleen een onaangename geur veroorzaakt, maar op de lange termijn ook kan leiden tot mycose van de voeten en nagels. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat je regenlaarzen bij je pak hoeft te dragen en je schoenen droog te houden. Het enige wat u hoeft te doen is speciale anti-bevochtigingsproducten inslaan of de zelfgemaakte methode gebruiken die hieronder wordt beschreven.

Schoeiselimpregnaties en sprays

Er zijn speciale impregnaties en sprays verkrijgbaar in de winkels om te voorkomen dat je schoenen nat worden. Hun prijs is niet bijzonder hoog en ze kunnen het probleem van doorweekte schoenen effectief voorkomen.

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat voordat u het product aanbrengt, het is bestemd voor het materiaal waarvan het bovenwerk van de schoen is gemaakt. Vergeet ook niet even de tijd te nemen om je schoenen grondig schoon te maken voordat je de impregnering of spray aanbrengt. Zo weet je zeker dat het product het gewenste resultaat geeft en dat je voeten droog blijven.

Huismiddeltjes voor natte schoenen

Op internet vindt u verschillende manieren om te voorkomen dat uw stoffen schoenen nat worden. Alles wat je nodig hebt is... een kaars en een föhn. 

Wrijf het materiaal van het bovenwerk goed in met de kaars en droog de schoen even met de warme luchtstroom. Op deze manier komt de wax in alle hoeken en gaten en vormt een beschermende laag tegen vocht.

Natte schoenen? Het is geen probleem!

Je favoriete schoenen zijn helemaal doorweekt en je denkt dat ze alleen kunnen worden weggegooid? Kom tot rust! We hebben een manier. Wees geduldig en geef ze de tijd om volledig te drogen. Om dit proces te versnellen, trekt u de binnenzool aan de buitenkant van de schoen en laat u deze apart drogen.

Droog je schoenen niet met een föhn of stel ze niet bloot aan direct zonlicht. Op deze manier kunnen de schoenen uit elkaar gaan vallen en hun oorspronkelijke kleur verliezen. Als je nog steeds om tijd geeft, schuif dan de bal kranten die in je schoenen zijn gerold. Het papier neemt water op en je schoenen drogen veel sneller.

Wat te doen als mijn schoenen nat worden?

Als je je doorweekte schoenen niet uit kunt doen, ga dan naar de dichtstbijzijnde kiosk en koop een krant. Wikkel je voeten ermee en stop ze terug in je schoenen. U kunt een rubberen band gebruiken om het op zijn plaats te houden. De krant neemt het vocht op en je bereikt zo de dichtstbijzijnde bushalte gemakkelijk en gaat naar huis. Als je een lange weg te gaan hebt, moet je de krant af en toe vervangen.

Een andere manier is om plastic zakken te gebruiken. Zodra je ziet dat er een bui op komst is en je niet kunt schuilen voor de regen, wikkel je de tas om je voet en stop je hem in je schoen. Hoewel het niet ideaal is vanwege de verstoring van de luchtcirculatie, is het veel beter dan je voeten helemaal nat te laten worden.

Zie je hoe gemakkelijk het is? We zijn er zeker van dat u ons advies ook in extreme omstandigheden zult opvolgen en dat u nooit voor verrassingen zult komen te staan.