Wat te doen om te voorkomen dat de schoenen je voeten schuren? Bekijk onze manieren


Schuurschoenen zijn een vrij veel voorkomend probleem, vooral bij een nieuw paar. We denken dat bijna iedereen wel eens het onaangename en pijnlijke gevoel van geschuurde hielen heeft ervaren. Zijn er magische oplossingen voor dit probleem? Natuurlijk, hoewel ze weinig met magie te maken hebben! Zomaar een paar effectieve tips over wat te doen om schuren van de schoenen te voorkomen en de meest voorkomende oorzaken van kwalen.

Waarom schuren mijn schoenen?

Er zijn in ieder geval verschillende redenen voor het optreden van pijnlijke schaafwonden aan de voeten. De meest voorkomende is natuurlijk dat de schoenen nieuw zijn en dus nog geen tijd hebben gehad om zich aan te passen aan de vorm van je voeten. Dit is echter niet de enige reden. Waarom schuren mijn schoenen?

  • De schoenen zijn verkeerd gekozen. Het is vermeldenswaard dat de voeten zowel te kleine als te grote schoenen kunnen wrijven. Meestal geven we te strakke schoenen de schuld van vervelende schaafwonden aan de hielen, enkels of tenen. Dit is natuurlijk waar, maar schoenen die te los zitten en geen stabiele voetsteun hebben, zijn ook een probleem. Dit kan schuren tot gevolg hebben, maar ook ernstiger letsel. Op hun beurt dragen te strakke schoenen, naast schaafwonden en pijnlijke blaren, bij aan meer voetzweten, vervorming of schade aan de nagelplaat. Onderschat het probleem niet en kies je schoenmaat altijd zorgvuldig, want het blijkt dat een bekraste hiel, hoewel pijnlijk, een van de kleinere problemen is. 

  • Materiaal van slechte kwaliteit. Het probleem van geschuurde hakken komt het vaakst voor bij schoenen gemaakt van materialen van inferieure kwaliteit, bijvoorbeeld ecologisch leer. Doorslaggevend in dit geval is een veel lagere prijs, zodat u zich meerdere paar kunt veroorloven in plaats van één van echt leer. Aan de andere kant zijn schoenen gemaakt van natuurlijk leer veel duurder, maar ze worden gekenmerkt door meer luchtigheid en plasticiteit, waardoor de voet niet zweet en de schoen zelf zich sneller aan zijn vorm aanpast. Aan dit probleem moet vooral aandacht worden besteed door mensen met gevoelige voeten, die vatbaar zijn voor blaren, schaafwonden en zeurende pijn.

Schaafwonden aan de voeten, hoewel ze vrij onschuldig beginnen, kunnen leiden tot ernstige problemen, en in extreme gevallen - een ontstoken infectie waarvoor de tussenkomst van een arts nodig is. Onderschat het probleem niet en handel voordat de onopvallende roodheid van uw hiel eindigt met pijnlijke, barstende blaren en bloedende wonden.

Wat te doen om te voorkomen dat de schoenen gaan schuren?

Schuren op de hielen is een onaangenaam en vaak pijnlijk probleem. Ontdek enkele beproefde manieren om je schoenen te wrijven en ze met plezier te dragen!

  • Probeer de schoenen voorzichtig uit te rekken. Een licht vochtige, dikke sok zal goed werken. Een wandeling van enkele minuten zou het probleem van te strak schoeisel moeten oplossen. Indien nodig kunt u de activiteit meerdere dagen herhalen. Zie ook ons ​​artikel, waarin we andere oplossingen voorstellen om te kleine schoenen af ​​te breken. 

  • Borstel je schoenen met een vettige crème. De cosmetica verzacht het materiaal, zodat het de huid van de voeten niet irriteert. Bovendien zorgt de crème voor een glijding, waardoor de voet vrijer in de schoen kan werken. Deze methode is ook geweldig voor sandalen. 

  • Talkpoeder of babypoeder. Het product minimaliseert effectief overmatig zweten van de voeten, wat een frequente oorzaak is van daaropvolgende schaafwonden of schuren. Talk neemt vocht op, waardoor de kans op beschadiging van de opperhuid kleiner wordt. 

  • Gel-inserts. Het is het beste om ze direct nadat je ze hebt gekocht in je schoenen te doen om te voorkomen dat er een probleem ontstaat. Gel-inlegzolen, verkrijgbaar in schoenenwinkels, zijn een uitstekende methode voor schurende schoenen, omdat ze het wegglijden van de voet in de schoen minimaliseren en de hiel en middenvoet beschermen. Ze zullen ook werken in het geval van sandalen, hoge hakken en modellen met sleehakken. 

  • Hiellipjes voor schoenen. Je kunt ze kopen in schoenenwinkels, en een goede hechting van het product in de schoenen garandeert een effectieve bescherming tegen schaafwonden.

  • Schakel de hulp in van een schoenmaker. Een goede manier is om een ​​lastig paar schoenen in te leveren bij een schoenmaker die met behulp van professioneel gereedschap de oorzaak van de schaafwonden wegneemt.

Een goede voorbereiding van nieuwe schoenen is cruciaal, dus het is de moeite waard om dit probleem op te lossen voordat u ze voor het eerst aantrekt. Als u echter al last heeft van roodheid of schaafwonden waardoor u niet comfortabel kunt lopen, is een goede voetverzorging nodig om de zeurende pijn te verminderen. Een warm bad zal verlichting brengen aan uw voeten, wat kwalen zal verzachten. U moet er ook aan denken om de huid te beschermen tegen verdere verergering van het probleem - gebruik hiervoor beschermende pleisters, verander schoenen naar een ander model en verlaat de wond zo vaak mogelijk zonder verband, wat de genezing zal versnellen.