Wat te doen als de zolen van schoenen piepen? Het is makkelijk!


Piepende zolen kunnen u effectief ontmoedigen om een ​​bepaald paar schoenen te dragen. Gelukkig weten we hoe we ze effectief het zwijgen kunnen opleggen. We hebben een lijst samengesteld met eenvoudige manieren om te voorkomen dat je schoenen die irritante geluiden maken en niet meer de behoefte voelen om ze te vervangen. Laten we beginnen!

Piepende zolen in schoenen? Wij hebben een oplossing!

Het nieuwe, droompaar schoenen piept vreselijk? Of misschien beginnen je favoriete leren schoenen ondraaglijk te kraken sinds je in een plas stapt? Sommige schoenen maken rare geluiden. Daarom wil je ze onderaan de kast verstoppen en voor eens en voor altijd afscheid van ze nemen...

Lees voordat je zo'n drastische beslissing neemt eerst onze gids. We zullen bewijzen dat vervelend gepiep je niet bij elke stap hoeft te vergezellen. Ontdek onze meest effectieve manieren om met dit probleem om te gaan.

Identificeer de oorzaak van het probleem

Eerst moet u de oorzaak van het piepen identificeren. Als dat vervelende geluid uit de zolen van je nieuwe schoenen komt, kan dit te wijten zijn aan een fabricagefout. Neem contact op met het winkelpersoneel om de details van de klacht te bespreken en klaar. 

Soms kunnen er andere oorzaken zijn voor uw piepende schoenen. Probeer het specifieke deel van de schoen te identificeren waar het geluid vandaan komt. Om dit te doen, sta stil en beweeg je voet heen en weer en heen en weer totdat je een piep hoort. Hulp van een dierbare kan ook nuttig zijn.

Oorzaak: Vocht in de schoen

Als je eenmaal weet waar dat vervelende geluid vandaan komt, ben je een stap dichter bij de confrontatie. De oorzaak van het geknetter kan vocht zijn dat tijdens gebruik de binnenkant van de schoen is binnengedrongen, wanneer uw voeten hebben gezweet. Om dit probleem aan te pakken, hoef je alleen maar het vocht te verwijderen. Vraag je je af hoe je het moet doen? Wij leggen het uit!

Bestrooi het piepgedeelte van de schoen met een product dat vocht opneemt en zo kraken voorkomt. Hiervoor heb je nodig:

  • maïszetmeel
  • baby poeder
  • bakpoeder
  • natriumcarbonaat 

Giet een kleine hoeveelheid van het geselecteerde product onder de pad en laat het een nacht staan. Op deze manier wordt overtollig vocht opgenomen en zullen uw zolen eindelijk stoppen met kraken! 

Bijwerkingen: Bovendien raak je de onaangename geur uit de binnenkant van de schoenen kwijt.

Oorzaak: speling in de schoen

Kraken tijdens het lopen kan ook worden veroorzaakt door een losse schoen. Misschien sluit de hiel niet goed aan op de onderkant van de schoen of is de zool losgeraakt van de bovenkant. Gebruik schoenlijm om dit probleem zelf op te lossen.

U kunt ook ... een siliconenpreparaat gebruiken. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt voor reparaties, is het perfect bestand tegen het afdichten van speling in uw schoenen. Knijp het product voorzichtig uit de tube en vul de openingen in de zool op. Wacht een paar uur, bij voorkeur de hele nacht, en je bent klaar! Je kunt de weg op.

Oorzaak: te gladde zool

Soms kan de reden dat je schoenen vervelende geluiden maken, zijn dat de zool te glad is. Dit komt relatief vaak voor bij nieuwe schoenen, die beginnen te piepen bij contact met een gladde ondergrond.

Om dit te voorkomen hoef je alleen maar zachtjes over de zolen te wrijven. Gebruik hiervoor fijn schuurpapier.

Oorzaak: Vocht na het wassen of in een plas stappen

Maken uw schoenen sinds het wassen vervelende geluiden? Of begon het geluid direct nadat je in een plas stapte? Je hebt je waarschijnlijk gehaast om je schoenen weer aan te trekken zonder ze de kans te geven volledig te drogen.

Een effectieve manier om vocht uit je schoenen te verwijderen, is door je schoenen grondig te drogen. Oude kranten zullen helpen. Haal de inlegzolen eruit en rol de kranten in ballen en plaats ze in de schoenen. Laat ze in een goed geventileerde ruimte staan ​​tot ze helemaal droog zijn. Aandacht! Laat uw schoenen niet in de directe nabijheid van warmtebronnen liggen. Op deze manier kunt u de zaak verergeren en de verbindingen tussen de zool en het bovenwerk losmaken.

Oorzaak: materiaalwrijving

In het geval van leren schoenen kan het piepen worden veroorzaakt door wrijving van het materiaal. Gebruik een conditioner speciaal voor de huid om het probleem op te lossen. Doe het op een wattenbolletje of doekje en wrijf over de plek waar het vervelende geluid vandaan komt. U kunt de gespecialiseerde conditioner vervangen door vaseline.

Als huismiddeltjes niet werken, zoek dan professionele hulp

Heb je alle methoden geprobeerd en knetteren je favoriete schoenen nog steeds? Ga naar een professionele schoenmaker die gemakkelijk de plaats van het probleem kan identificeren en het in een oogwenk kan oplossen.

Niet zo eng!

Wij geloven dat onze huismiddeltjes ervoor zorgen dat u niet langer overweegt afscheid te nemen van uw favoriete paar schoenen, die u irriteren met luid gepiep bij elke stap. Gelukkig zijn er veel oplossingen om te voorkomen dat je schoenen piepen en vermijd je ze. Veel geluk!