Wanneer koop je de eerste schoenen van je kind?


Het is meer en meer bereid om vast te houden aan meubels en langere afstanden te reizen? Ouders vinden het ontzettend spannend om te leren lopen met hun baby.

De peuter leert vanaf het begin een nieuwe vaardigheid waarmee hij zelfstandiger in de wereld kan functioneren. De ouder kijkt zonder te storen vanaf de zijkant toe - en dit is de meest waardevolle hulp van zijn kant. Het kind zet kleine stapjes om zijn zwakheden te overwinnen en zijn omgeving te verkennen. Wanneer is het tijd om te wandelen? Wanneer is het tijd om wandelschoenen te kopen?

Leren lopen - welke schoenen te kiezen

Haast je niet om ze te kopen. Pas wanneer het kind zelfstandig begint te bewegen, kan het proberen geschikt schoeisel te dragen. Onthoud dat voor kleine voetjes de eerste schoenen een geheel nieuwe en onbekende ervaring zijn, dus laten we ervoor zorgen dat we het natuurlijke proces van leren lopen niet verstoren.

De peuter verkent het terrein met zijn voeten, lettend op oneffenheden en gevarieerde texturen. Het is voor hem een ​​zeer inspirerende reeks van verschillende indrukken. Schoeisel mag daarom niet te stijf zijn en het vrije verkeer beperken.

De eerste schoenen voor een kind - waar moet je op letten?

Allereerst gewicht en vakmanschap. Schoenen die te zwaar zijn, zullen kleine voeten vermoeien. Dit maakt het moeilijk voor de peuter om te bewegen en wordt een bron van negatieve associaties. En toch moet de nieuw verworven vaardigheid leuk zijn!

Wandelschoenen mogen niet stijf zijn. Te harde bovendelen en ruggen en een dikke en zware zool binden het been van het kind. De eerste maanden van leren lopen zijn een tijd om te struikelen, je vaardigheden te testen, te leren balanceren en efficiënt op te staan ​​na een val. In zo'n periode besteedt het kind veel concentratie en inzet om van punt A naar punt B te komen. Door zijn zwakheden te overwinnen, legt hij veel inzet in het hele opvoedingsproces. Schoeisel zou op dit moment zijn grootste bondgenoot moeten zijn.

Laten we eens kijken hoe de schoenen worden gemaakt. Zijn ze buigzaam en buigen ze 1/3 van hun lengte? Het is belangrijk dat ze een goed geprofileerde binnenzool hebben en een zachte zool die vanaf de eerste dagen van gebruik met de voet zal samenwerken tijdens zijn natuurlijke werk. Laten we eens kijken waar de kinderschoenen van gemaakt zijn. Natuurlijk leer en een ademende binnenzool zullen geweldig werken. Laten we, afhankelijk van het seizoen, de vorm en het mogelijke type isolatie aanpassen. Laten we de voeten van de baby zorgvuldig meten. Losse schoenen zorgen ervoor dat de peuter steeds weer valt.

Zelfstandig lopen en de eerste schoenen

De eerste schoenen mogen alleen in de kledingkast van de peuter liggen als hij zelfverzekerd en bewust begint te bewegen. Rondhangen met meubels is nog niet het moment om schattige sandalen of mocassins te passen. Tijdens het lopen wordt de voet voortdurend intensief getraind. Laat haar het zonder obstakels doen, op blote voeten.

Bij de beslissing om de eerste schoenen te kopen, moeten we rekening houden met het stadium van ons kind. Als hij zelfverzekerder marcheert en het zonder back-up doet, kunnen we denken aan een debuutpaar. Laten we eens kijken of het kind zelfverzekerd met de schoenen beweegt. Gooi uw voeten niet zijwaarts, alsof u gewicht of ander ongemak voelt. Te strakke schoenen zullen schaafwonden veroorzaken, en te losse schoenen zullen bijdragen aan onvoorzichtig lopen, struikelen en schuifelen - ze kunnen ook bijdragen aan blessures.

Het natuurlijke proces van leren lopen

Ooit geloofde men dat een kind geholpen moest worden als het leerde zitten en zijn eerste stapjes zette. Er werden rollators gebruikt en kussens ondersteund. Soortgelijke praktijken werden gebruikt bij de selectie van schoeisel. Orthopedische schoenen werden gezien als bescherming tegen vervorming, het verstijven van de voet zodat deze niet buigt en tegelijkertijd een garantie voor een zeker looppatroon. Ondertussen moet de voet zelf "trainen", en te hoge bovendelen en stijve zolen helpen niet. Tenzij de arts (in uitzonderlijke gevallen!) een dergelijke oplossing aanraadt, kunt u uw babyschoeisel niet zonder reden kopen.

Bij het analyseren wanneer we wandelschoenen voor een kind moeten kopen, kunnen we geen kant-en-klare formule gebruiken. Kinderen van verschillende leeftijden beginnen te kruipen, kruipen en gaan dan rechtop zitten en lopen. Tot de leeftijd van 18 maanden heeft een peuter de tijd om rustig, in zijn eigen tempo, stappen te leren zetten. Laten we hem hierop niet aansporen. Voortijdig schoenen kopen zal hem niet helpen. Geduld zal hier uw beste raadgever blijken te zijn. Laten we naar de baby kijken. Als het de wereld van onafhankelijkheid betreedt, verhuizen zonder onze hulp, laten we een model zoeken en gaan winkelen!