Verwaarloos uw voeten niet in het winterseizoen! Beproefde methoden en tips


Het is gemakkelijk om uw voeten te vergeten wanneer warme sokken en dikke laarzen ze bedekken. Als u ze echter in het winterseizoen verwaarloost, zult u zich niet eens realiseren wanneer u er spijt van krijgt. Je zult zeker niet lachen als het ineens zomer wordt en je je schaamt om sandalen of slippers aan te trekken om te profiteren van het mooie weer.

Winterbedreigingen voor uw voeten

De winter is ongetwijfeld een zeer veeleisende tijd voor uw voeten. Gelukkig is dat met onze tips niet zo moeilijk!

Ten eerste neemt door de alomtegenwoordige sneeuw en verborgen ijs het risico op voetblessures toe. Om dit te voorkomen, kiest u schoenen met antislipzolen waarmee u uw evenwicht kunt bewaren op ijzige oppervlakken.

Ten tweede, als je laarzen nat worden in de sneeuw, zorg er dan voor dat je ze volledig droogt voordat je ze weer gebruikt. Gebruik hiervoor oude kranten die tot balletjes zijn gerold en die je in de schoen stopt. Hierdoor wordt vocht verwijderd dat kan leiden tot bacteriële en schimmelinfecties en een onaangename geur kan veroorzaken. 

Ten derde, zorg voor je huid. Onaangename vorst zorgt ervoor dat de radiatoren in bijna elk huis gloeiend heet worden, waardoor de lucht uitdroogt en er pijnlijke scheurtjes in uw voeten ontstaan.

Een andere winterdreiging waar je voeten mee te maken hebben, zijn extreem lage temperaturen. Als u er te veel aan wordt blootgesteld, kunnen uw voeten verrassend snel bevriezen. Dit is erg gevaarlijk, vooral als u aan diabetes lijdt! 

Wees ook voorzichtig bij het dragen van waterdicht schoeisel. Naast het feit dat een speciaal membraan voorkomt dat sneeuw en water in je schoenen komen, stopt het effectief het proces van zweetverdamping. Vanaf hier is er een eenvoudige manier om onaangename geur, blaren en mycose te voorkomen!

Hoe verzorg je je voeten in de winter?

Vraagt ​​u zich af hoe u uw voeten moet verzorgen in de winter? We hebben een handvol bewezen tips opgesteld die u zullen helpen de beste resultaten te behalen.

Neem een ​​pauze van nagellak

Probeer je in de zomer en lente je teennagels te laten matchen met de kleur van je schoenen? De winter is de perfecte tijd om een ​​pauze te nemen van nagellak. Het kan blijken dat de nagelplaat beschadigd is onder de constant bijgevulde laag hybride. 

Onthoud echter dat een pauze van het lakken van je nagels niet betekent dat je niet voor je nagels hoeft te zorgen. Kort ze regelmatig in om een ​​esthetisch uiterlijk te behouden, om ingroei en zelfs schimmel te voorkomen. 

Gebruik regelmatig theeboomolie om je nagels te versterken en hun vroegere glans te herstellen. Als u de mooie uitstraling en onberispelijke conditie van uw voeten voor de zomer wilt terugkrijgen, is dit een goed moment om een ​​afspraak te maken met een podotherapeut.

Houd je voeten droog

Geïsoleerde schoenen en dikke sokken bieden je voeten niet alleen thermisch comfort, maar kunnen ook bijdragen aan overmatig zweten. Vocht in de schoen kan ervoor zorgen dat je het sneller koud krijgt en je voeten worden vatbaarder voor verschillende soorten infecties. 

Gebruik om dit te voorkomen regelmatig een speciaal voetpoeder. Vergeet ook niet om de gebieden tussen je tenen na elk bad af te drogen. Hierdoor voorkomt u de vorming van pijnlijke scheuren op deze plaatsen. Zorg ervoor dat je voeten helemaal droog zijn voordat je sokken aantrekt.

Zorg voor een goede hydratatie

Droge lucht kan uw huid vatbaarder maken voor uitdroging, barsten en zelfs infecties. In deze speciale tijd heeft het gewoon speciale hydratatie nodig om goed te kunnen functioneren. 

Investeer in een goede kwaliteit moisturizer om je huid elastisch en gevoed te maken. In plaats van room kunt u keukenolijfolie gebruiken, die het verloren vocht aanvult. Bevochtig je voeten minstens één keer per dag. Het is het beste om het direct na het baden te doen om een ​​betere opname van actieve ingrediënten mogelijk te maken. Vergeet ook niet voldoende water te drinken.

Scrub je huid regelmatig

Afschilfering is een geweldige manier om de oude huid te ontspannen en te exfoliëren. U kunt hiervoor ook een voetvijl gebruiken. Vergeet echter niet om het in één richting te verplaatsen en het na elk gebruik grondig te reinigen en te desinfecteren.

Verander schoenen op het werk

Overwin je enorme sneeuwbanken op weg naar je werk? Met geïsoleerde, waterdichte schoenen kunt u uw bestemming bereiken zonder uw gezondheid te schaden. 8 uur in een verwarmd kantoor doorbrengen kan echter desastreuze gevolgen hebben. 

Je voeten zullen intensief zweten en het zal ongemakkelijk worden om erin te blijven. Om dit te voorkomen, zorg je voor een extra paar lichte en comfortabele schoenen op je werkplek. Ook zijn ze een echte uitkomst als je schoenen helemaal nat worden op weg naar je werk.

Vergeet niet dat goed verzorgde voeten gelukkige voeten zijn.

Beschouw de winter niet als een moment waarop je eindelijk je voeten voor de hele wereld kunt verbergen. Het feit dat je dikke sokken en warme laarzen draagt, ontslaat je niet van de zorgplicht. 

Integendeel! Extreem koude temperaturen kunnen uw voeten nog veeleisender maken. Onthoud dat goed verzorgde voeten blije voeten zijn, en de moeite die je erin steekt, zal zeker zijn vruchten afwerpen!