Trouwschoenen kiezen is makkelijker dan je denkt


Bruiloftsvoorbereidingen kunnen vermoeiend zijn. Het kiezen van de mooiste trouwjurk en een perfect passend pak is niet de enige taak die speciale aandacht vereist. De selectie van trouwschoenen is even belangrijk. Hier dans je de hele nacht door na een van de belangrijkste dagen van je leven. Ontdek welke fouten u moet vermijden en waar u op moet letten.

Waarom zijn trouwschoenen zo belangrijk?

Trouwschoenen zijn - direct na de jurk en het pak - het belangrijkste onderdeel van de garderobe van het pasgetrouwde stel. Het is in hen dat de bruid haar uitverkorene van haar hart zal benaderen om een ​​van de belangrijkste "ja" in haar leven te zeggen. Het is in de trouwschoenen dat de bruidegom zijn geliefde voor het eerst ten dans zal vragen. Het is dit paar schoenen waarmee ze de hele nacht samen kunnen dansen en plezier hebben tot het ochtendgloren.

We realiseren ons dat het kopen van een trouwjurk of een pak en schoenen in één winkel bijna een wonder is. Daarom is het de moeite waard om erop te letten dat de trouwschoenen die je kiest in praktisch elk opzicht een harmonieuze aanvulling zijn op je outfit. Stijl, kleur en decoratie zijn het enige dat telt.

Bij het kiezen van trouwschoenen moet je op een aantal belangrijke aspecten letten. Ten eerste moeten ze echt comfortabel zijn en nooit over je voeten wrijven. Ten tweede moeten ze passen bij de rest van de outfit of een uniek accessoire zijn dat je karakteristieke stijl weerspiegelt. Ontdek waar u nog meer op moet letten bij het kiezen van uw trouwschoenen.

Bepaal je stijl

Begin met de voorbereidingen voor het maken van een bruiloftsstyling door het thema te definiëren. Houd je meer van rustieke oplossingen in de boho-stijl, of ligt exclusieve glamour je nauw aan het hart? Probeer op basis van uw voorkeuren het geheel echt doordacht en harmonieus te maken.  

Een lange, kanten jurk in een rustieke stijl is perfect voor klassiek, bruine hoge hakken gemaakt van leer. Voor mannen raden we echter aan: donkerbruine leren schoenen met trendy retro decoraties.

Op hun beurt, voor een bruiloft in glamourstijl, zullen ze perfect bij elkaar passen pumps op hoge hak in champagne, rosé gouden kleur. Hun perfecte aanvulling zal ingetogen zijn, zwarte herenschoenen gemaakt van ademend natuurlijk leer.

Wees niet bang om buiten de doos te gaan

Veel mensen associëren een bruiloft met wit, ivoortinten, poederroze of lichtblauw. Maar wie zei dat trouwschoenen noodzakelijkerwijs in ingetogen kleuren moeten zijn?

Hoewel een jong stel dat traditie hoog in het vaandel heeft staan, zeker zal kiezen voor klassieke tinten, als je het leuk vindt om elke dag met mode te spelen, wees dan niet bang om een ​​risico te nemen op deze speciale dag. Behandel de schaduw van schoenen als een accessoire dat uw styling zal diversifiëren. Qua kleur kan het overeenkomen met het thema van uw keuze, een reactie zijn op een verwijzing naar traditie ("iets blauws") of de aandacht trekken van alle gasten en schitteren met metallic tinten.

Een iets minder populaire oplossing is om een ​​minder voor de hand liggende keuze te maken. Wat dacht je van bijpassende sneakers in dezelfde kleur voor het bruidspaar? Op deze manier zult u zeker nog lang herinnerd worden door alle gasten.

Maak van gemak een prioriteit

Welke stijl u ook verkiest, onthoud dat comfort de sleutel is. Trouwschoenen spelen een uiterst belangrijke rol en zullen je ongeveer 15 van de belangrijkste uren van je leven vergezellen.

Als u trouwschoenen in een online winkel koopt, doe dit dan van tevoren. Op deze manier kun je ze inwisselen voor andere. Zorg er ook voor dat u ze grondig test. Loop er enkele uren in op een schoon tapijt en breng veel tijd door met staan. Hierdoor weet je zeker dat het paar schoenen dat je kiest een van de belangrijkste dagen van je leven niet zal verpesten.

Let op de hoogte van de hak

De hoogte van de hak is net zo belangrijk als het uiterlijk van de schoen. Als u niet dagelijks exorbitant hoge hakken draagt, moet u er rekening mee houden dat deze oplossing op deze speciale dag waarschijnlijk niet uw bondgenoot zal zijn. U wilt zeker mank lopen of een raar, onnatuurlijk looppatroon vermijden.

Besteed speciale aandacht aan waar de ceremonie zal plaatsvinden. Zo voorkom je ongelukken, zoals hoge hakken, waarbij je je moeilijk kunt bewegen op het strand of gras. Organiseert u een feest in een afgesloten feestzaal, dan is uw keuze praktisch onbeperkt. Als u echter een buitenfeest plant, zet dan uw comfort op de eerste plaats.

Tip: Kortere mannen kunnen zichzelf optisch langer maken door te kiezen schoenen met een verborgen hak. Formele schoenen met een onzichtbare, ingebouwde hak van ongeveer 4 cm hoog en een extra externe hak kunnen u bijna 7 cm lang maken.

Wacht niet tot het laatste moment

Uw trouwschoenen zijn een uiterst belangrijk accessoire dat glans zal geven aan de gehele styling. Als je je mooi en comfortabel wilt voelen op deze speciale dag, wacht dan niet tot het laatste moment om ze te kopen.

Een uiterst praktische oplossing is wanneer u de schoenen van uw keuze meeneemt om een ​​jurk of een pak te passen. Zo zorg je ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit en een harmonieus eindresultaat ontstaat.