Trekking - welke schoenen te kiezen?


Je zou willen zeggen dat het zeker comfortabel is, maar het zal niet veel helpen bij het kiezen van het juiste paar schoenen. Er zijn zelfs veel tips die u zullen helpen een babyuitzet te voltooien voor het verkennen van de charmante bergpaden. Vandaag willen we ze verzamelen in één zinvol artikel dat het probleem van het kiezen van schoenen voor trekking aanzienlijk zal uitleggen.

Je zou willen zeggen dat het zeker comfortabel is, maar het zal niet veel helpen bij het kiezen van het juiste paar schoenen. Er zijn zelfs veel tips die u zullen helpen een babyuitzet te voltooien voor het verkennen van de charmante bergpaden en meer. Vandaag willen we ze verzamelen in één zinvol artikel dat het probleem van het kiezen van schoenen voor trekking aanzienlijk zal uitleggen.

Daarnaast maken we steeds vaker gebruik van webwinkels, dus daar gaan we ons vooral op richten. Om schoenen goed te kiezen, moet je letten op waar de schoenen van zijn gemaakt, maar ook op de zool of de lengte van het bovenwerk. U vindt al deze informatie op de website en geniet van een snelle aankoop. Maar voordat we dat doen, kijken we eerst naar de drie belangrijkste kenmerken van goede trekkingschoenen.

Schoenen die bestand zijn tegen weersomstandigheden en ruige paden

Dit is een heel algemeen advies. Duurzame schoenen zijn in de eerste plaats gemaakt van een geschikt materiaal, meestal vochtbestendig, zelfs waterdicht. Hoewel het misschien lijkt alsof wandelen in onze bergen een fluitje van een cent is, kan het soms voorkomen dat de weg ons te boven gaat. Het begon te regenen, dus het was nodig om het te stoppen en verder klimmen op te geven of naar een rustiger gebied te gaan. In dit geval moeten de schoenen bij ons overleven, zelfs als we op drassige, doorweekte en vaak gladde grond lopen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat elk paar schoenen na verloop van tijd gewoon verslijt. U moet er echter voor zorgen zoals aanbevolen door de fabrikant. Leer, ook ecologisch leer, moet voor het eerste gebruik worden geïmpregneerd, schoenen mogen niet worden gedroogd op een open vuur, bijvoorbeeld een vuur. Laat ze natuurlijk drogen na thuiskomst of 's nachts.

Bij het kiezen van een schoen voor een moeilijke en lichtere route, moet je kijken naar hoe de schoenen zijn gebouwd. Als we naar buitenlandse toppen gaan waar de temperatuur veel lager kan zijn, is het de moeite waard om sterke en geïsoleerde schoenen te kiezen. Als we naar de Poolse Bieszczady gaan, laten we dan lichte maar hoge trekkingschoenen aantrekken.

Laag of hoog?

Laten we beginnen met de vraag - waarom is het hoogteverschil van het bovendeel zo extreem belangrijk? De reden ligt in een heel eenvoudig en praktisch ding. Als we besluiten een moeilijke, hobbelige route te volgen, zal een hoog bovenwerk onze enkel beschermen tegen draaien en andere verwondingen. Lagere laarzen ze zullen geschikt zijn voor minder hobbelig, vlakker terrein, waar geen gevaar is door bijvoorbeeld gladde stenen.

Hoge laarzen zullen zich ook bewijzen in de herfst, wanneer we besluiten om na de zomer de toppen te beklimmen. Stabiele cholera helpt ons niet alleen de enkel te stabiliseren, maar ook het middenvoetsbeentje, de hiel en het enkelgewricht in beide benen. Schoenen die op deze manier zijn geselecteerd, bepalen onze veiligheid op elk bergpad.

Waarom moet het schoeisel een maat groter zijn?

De weinige hobbyisten die sterk geïnteresseerd zijn in trekking weten van dit feit. De meeste mensen die in de bergen willen wandelen, realiseren zich niet dat ze schoenen een maat groter moeten kopen. Dit zal ons om verschillende redenen gemak bieden. Allereerst is het de moeite waard eraan te denken dat de voet opzwelt. In de winter kun je een extra sok op een goede trekkingschoen doen om je tegen de kou te beschermen. Het probleem kan echter niet alleen deze tijd van het jaar zijn - afhankelijk van de wandelroute en de hoogte waarop we klimmen, kunnen we het gewoon koud krijgen en een extra paar sokken zal een uitkomst zijn.

Goede schoenen hebben even tijd nodig om ze te vinden, maar in de online winkel kun je in één keer trekkingschoenen voor een tiener of tienerjongen kopen kind. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende resistente materialen. Schoenen voor een volwassene, in diverse sportvarianten. Het comfort en de veiligheid van het hele gezin moeten immers voorop staan.