Te strakke schoenen? Hoe leren schoenen kapot te maken of uit elkaar te halen?


Zitten de nieuwe schoenen te strak? Probeert u te lopen met pijnlijke schaafwonden en blaren? Daar hebben wij een oplossing voor! Schoenen breken is vaak de enige manier om ze probleemloos te gebruiken. In dit artikel vind je handige tips om leren schoenen uit elkaar te halen of uit elkaar te halen.

Het kopen van een nieuw paar schoenen heeft soms vervelende gevolgen in de vorm van druk op de voet. Deze situatie doet zich vooral voor bij leren schoenen, zowel die van natuurlijk als ecologisch leer. Het opmeten van schoenen in de winkel is meestal beperkt tot een activiteit van enkele minuten. Aan de andere kant, wanneer we schoenen kopen in online winkels, kunnen we ze niet passen voordat de transactie is afgerond, omdat de hele aankoopprocedure gebaseerd is op het bepalen van de juiste maat van de binnenzool. Wanneer we de schoenen thuis proberen, blijkt dat hoewel de maat goed is, de vorm van de schoen niet volledig overeenkomt met de voetstructuur, en als gevolg daarvan voelen we ons ongemakkelijk bij het dragen ervan.

Gelukkig kennen we effectieve manieren om schoenen voorzichtig te breken zodat ze de juiste maat en vorm krijgen, waardoor ze comfortabel worden en je onaangename en pijnlijke schaafwonden elimineert. Rekening, hoe leren schoenen kapot te slaan of te splitsen?!

Hoe schoenen te breken - zelfgemaakte manieren

Onder de effectieve methoden voor te strakke schoenen, vindt u zowel professionele als huishoudelijke methoden die al generaties lang met succes worden gebruikt. Bekend bij onze ouders, hebben ze het tot op de dag van vandaag overleefd en zijn ze een fundamentele reddingslijn in het geval van ongemakkelijke of te kleine schoenen.

  • Betrouwbare hamer. De eerste gedachte in vergelijkbare situaties is om de schoenen met een hamer in te slaan. Dit is een goede methode, zolang je het maar fijntjes doet, want onhandig of te heftig hameren op leren schoenen met een hamer kan op een behoorlijke ramp uitlopen. De hamer werkt alleen om te scherpe of slecht passende randen van een schoen te breken en te verzachten. Probeer deze methode in geen geval op andere delen van de schoen te gebruiken!

  • Warme luchtstroom uit de droger. Warme lucht verzacht de huid, maakt deze plastischer en past zich gemakkelijker aan de vorm van de voet aan. Nadat de schoen warm is, doet u deze op uw voet en probeert u deze uit te spreiden totdat deze is afgekoeld. Indien nodig kunt u de actie herhalen. Benadrukt moet worden dat de hete stroom alleen naar de binnenkant van de schoen mag worden geleid, nooit rechtstreeks naar de buitenste delen van het leer.

  • Laarzen uit de vriezer. Ja, dit is ook een effectieve manier om strakke schoenen te breken! Giet gewoon water in de zakken en stop ze in je schoenen. Dan moet je de schoenen in de vriezer leggen en ongeveer een dag laten staan. Bevriezend water zal het volume vergroten, en dus - de maat van je schoenen.

  • Het afscheid van de schoenen. Een van de meest populaire en tegelijkertijd meest gebruikte methoden, namelijk het traditioneel dragen van te kleine schoenen. Maak dikke sokken voorzichtig nat, trek ze aan je voeten, doe je voeten in je schoenen en loop door het huis terwijl je je dagelijkse klusjes doet. De activiteit moet worden herhaald totdat deze succesvol is, maar het is vermeldenswaard dat de effecten vrij snel moeten verschijnen.

Leren schoenen kapot slaan - professionele methoden

Naast de bovengenoemde huismiddeltjes om schoenen kapot te slaan, kennen we ook meer professionele methodes. Ze gaan aan de slag voor mensen die bang zijn om in hun eentje met te strakke schoenen te worstelen en maken liever gebruik van de kennis van specialisten.

  • Voorbereidingen voor het kapot maken van schoenen. Je vindt ze in schoenenwinkels of bij een schoenmaker. Ze hebben meestal de vorm van een spuitbus die alleen maar tegen de binnenkant van de schoen hoeft te spatten. Het middel heeft een verzachtende werking, waardoor de oncomfortabele schoen later makkelijker uit te smeren is. 

  • Reglement. Ze werken niet alleen goed als een gadget dat het opbergen van leren schoenen vergemakkelijkt, maar ook voor het vergroten van te krappe modellen. Afhankelijk van het gebruikte board kun je de schoenen verbreden of verlengen, maar doe dit wel voorzichtig. Onjuiste installatie van het bord kan de schoen beschadigen. 

  • Hulp van de schoenmaker. De laatste van de door ons genoemde methoden, maar niet de minst belangrijke. De beslissing om te strakke schoenen aan een schoenmaker te geven is soms de enige juiste beslissing. Dus als u niet het risico wilt lopen uw schoenen te beschadigen, vooral de dure schoenen, schakel dan de hulp in van een professional. Een schoenmaker zal met behulp van gereedschap effectief te strakke schoenen afbreken, waardoor het comfortabeler en comfortabeler wordt om te dragen. Belangrijk is dat de kosten van de service meestal redelijk zijn, wat bovendien in het voordeel van een specialist spreekt.

Elk van de bovengenoemde methoden zal helpen bij strakke schoenen. Onthoud echter dat wanneer u zelf leren schoenen probeert te breken, u dit zeer voorzichtig en delicaat moet doen om schade te voorkomen. Als u bang bent dat het effect niet in verhouding staat tot de hoeveelheid werk, of dat u uw schoenen per ongeluk beschadigt, is het zeker een betere beslissing om uw schoenen aan een schoenmaker te geven die weet hoe u uw schoenen kapot moet maken.