Schoenen wassen in de wasmachine - hoe schoenen te wassen om ze niet te beschadigen


Uw schoenen zijn hun frisheid verloren en zijn bedekt met lelijke vlekken die moeilijk te verwijderen zijn? Vraag je je af of het een goed idee is om je schoenen in de wasmachine te wassen? Het hangt er vanaf. Zowel op het type schoenen als het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Welke schoenen kunnen in de wasmachine en welke met de hand?

Welke schoenen kun je in de wasmachine wassen?

Hoewel het idee om je schoenen in een wasmachine te wassen in het begin misschien belachelijk lijkt, is het de moeite waard om erop te wijzen dat sommige soorten schoenen deze test ongeschonden zullen overleven. Bovendien laten de producenten deze mogelijkheid toe door de relevante informatie op de tag te plaatsen. Daarom, om er zeker van te zijn dat het wassen van uw schoenen in de wasmachine uw favoriete paar niet beschadigt, vergeet dan niet om de aanbevelingen te lezen van het bedrijf dat de schoenen heeft genaaid.

In het geheel wassen in de machine werkt goed met stoffen schoenen zoals sneakers of sneakers. Voorwaarde is dat het schoeisel genaaid is. U kunt ook de mening tegenkomen dat deze methode ook bij sportschoenen kan worden gebruikt, maar in dit geval moet u extra voorzichtig zijn.

U zult zeker geïnteresseerd zijn in het feit dat sommige populaire fabrikanten van sportschoenen hun schoenen streng in de wasmachine verbieden. Als je het risico neemt, is de kans groot dat wanneer de schoenen beschadigd raken tijdens het wassen, de fabrikant de klacht niet accepteert.

In aanvulling, categorisch we raden af ​​om in de wasmachine te wassen zoals: espadrilles, modellen gemaakt van nerfleer en suède leer, evenals hoge hakken, zware laarzen en alle modellen zijn gelijmd. Te lang en intensief contact met water zou zeker bijdragen aan hun vernietiging, wat in het geval van modellen van natuurlijk leer financiële gevolgen zou hebben. Aan de andere kant, in het geval van espadrilles, is het element dat het wassen in een automatische wasmachine niet zal overleven, de karakteristieke strozool.

Stap voor stap schoenen wassen in de wasmachine

Je weet al welk type schoeisel je in de wasmachine kunt wassen en welke zeker niet in de wasmachine. Maar voordat je je favoriete schoenen vrolijk in de trommel van de wasmachine gooit, bekijk eerst onze tips over hoe je je schoenen veilig kunt wassen zonder ze te beschadigen.

  • Maak de schoenen schoon van grof vuil zoals modder en zand, dat de trommel, slangen of filters van de wasmachine zou kunnen beschadigen.

  • Verwijder de veters, omdat het strakke weefsel voorkomt dat het vuil precies wordt bijgesneden. Het is het beste om ze met de hand of in een klein zakje te wassen. Indien mogelijk adviseren wij u ook de inlay te verwijderen. 

  • Gooi je schoenen niet direct in de trommel! Gebruik een canvas tas die is ontworpen voor het wassen van schoenen. Een alternatief is bijvoorbeeld een kussensloop of 2-3 handdoeken die de impact van schoenen tegen de trommel opvangen. 

  • Gebruik een kleine hoeveelheid mild wasmiddel om je schoenen te wassen. Het wordt aanbevolen om wasverzachter niet volledig te gebruiken. 

  • Hoeveel graden worden schoenen gewassen? De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 40ºC. 

  • Kies de kortst mogelijke wascyclus, zonder centrifugeren. In moderne modellen wasmachines vindt u zeker een programma dat is ontworpen voor het wassen van schoenen.

Droog de schoenen na het wassen goed af. Denk eraan om uw schoenen niet in direct zonlicht of in de een kleine afstanden tot een verwarming of kachel waarvan de werking kan vervormen of verkleuren schoenen. Om het gewenste te behoudeny vorm schoenen, vul ze met kranten terwijl je ze droogt.

Opsommen, schoenen wassen in de wasmachine is alleen veilig voor bepaalde modellen schoeisel. Lees altijd de aanwijzingen op of op de schoenenverpakking voordat u een definitieve beslissing neemt tag in de schoen. Automatisch wassen modellen leer, evenals zeer verontreinigd leer, kan schade aan het schoeisel of de wasmachine veroorzaken. Kies zoveel mogelijk voor handwas, gebruik makend van producten die verkrijgbaar zijn in schoenenwinkels of met behulp van huismiddeltjes zoals zuiveringszout of een mild wasmiddel.

Als je schoenen niet gewassen hoeven te worden, is een zachte verfrissing met een zachte doek of spons voldoende. Op zijn beurt kan de onaangename geur, die de meest voorkomende reden is om schoenen te wassen, effectief worden verminderd met een speciaal desinfectiemiddel. Op onze blog vind je een artikel over methoden om nare geurtjes uit schoenen te verwijderen en de witte zool te reinigen. We raden u aan de tips te lezen die zeker van pas zullen komen bij de dagelijkse schoenverzorging.