Schoenen dragen in huis - ja of nee? Voors en tegens van deze oplossing


Vraagt ​​u zich af of het onbeleefd is om gasten te vragen hun schoenen uit te doen als ze uw huis binnenkomen? Of misschien draag je zelf alledaagse schoenen, zit je tussen vier muren en weet je niet zeker of deze oplossing de juiste is? We hebben de voor- en nadelen verzameld die uw twijfels zullen wegnemen. Werken!

Een gast in huis (...), hoe zit het met schoenen?

In de Verenigde Staten is het dragen van schoenen in huis de norm. Veel mensen maken zich geen zorgen over het dragen van pantoffels of pantoffels die bedoeld zijn om tijd binnenshuis door te brengen.

Aan de andere kant wordt een dergelijke oplossing in andere culturen (bijvoorbeeld in Japan) als absoluut onaanvaardbaar beschouwd, en het niet uittrekken van je schoenen bij een bezoek aan familie of vrienden is een duidelijk teken van gebrek aan respect.

In het geval van Polen is er niet één algemeen aanvaarde norm. Wel volgens de regels Savoir vivre, dient de gast gehoor te geven aan de wensen van de gastheer.

Wat zijn de voordelen van het dragen van schoenen in huis?

Het dragen van schoenen in je eigen huis lijkt een minder problematisch probleem te zijn. Eindelijk "Tomeks vrijheid in zijn huis"! Vraag je je af wat de voordelen zijn van het dragen van schoenen thuis?

Een daarvan is tijdwinst. Als je weet dat je een drukke dag tegemoet gaat met verschillende taken, wil je geen minuut verspillen. Om deze reden lijkt deze oplossing redelijk, vooral als je niet achter de hond aan rent in de modder en de vloeren regelmatig wast.

De andere kant van de medaille

Het is echter de moeite waard eraan te denken dat, net zoals elke stok twee uiteinden heeft, het dragen van schoenen in huis, afgezien van de voor de hand liggende voordelen, ook nadelen heeft. Een daarvan zijn de bacteriën die erop zitten. Sommigen geloven dat ieder van ons overdag veel viezere dingen aanraakt (bijvoorbeeld geld) en deze kwestie mild behandelt. 

Het wordt ingewikkeld als er een klein kind in huis woont. Nieuwsgierigheid naar de wereld en deze ontdekken door te kruipen en alles in de mond te stoppen, kan gepaard gaan met ernstige gezondheidsproblemen wanneer leden van het huishouden hun schoenen niet uittrekken nadat ze de drempel van het appartement zijn overgestoken.

Naast modder, vuil en bacteriën is het oppervlak van schoenen ook gevaarlijk voor sommige allergenen. Het is veel verstandiger om ze op afstand te houden!

Betere vloerconditie

Bovendien kan het dragen van alledaagse schoenen in huis de conditie van parket- en laminaatvloeren drastisch beïnvloeden. Hoewel spitse hakken in dit opzicht het meest problematisch lijken, kunnen er ook krassen op de vloer ontstaan ​​door kleine steentjes die vast komen te zitten in de zool van een andere schoen. Om dit te voorkomen kunt u uw schoenen beter vervangen door pantoffels of uw voeten bloot laten als u het huis binnenkomt. 

Naast de schade die op de vloer kan verschijnen, moet u bereid zijn om de vloeren vaker te stofzuigen en te wassen. Tenzij deze huishoudelijke taken tot uw favorieten behoren, zult u hier zeker niet tevreden mee zijn. Om uzelf de zenuwen te besparen, motiveert u de andere leden van het huishouden om hun schoenen onmiddellijk uit te doen nadat u de drempel van het appartement bent overgestoken.

Krijg de mening van de experts

Er zijn veel meningen over de legitimiteit van het dragen van schoenen in huis, maar het is tijd om ons te concentreren op wat experts ervan vinden. Australische onderzoekers hebben deze kwestie onder de loep genomen en zijn unaniem tot het oordeel gekomen: het dragen van schoenen in huis is beslist een slecht idee!

Er kunnen besmettelijke stoffen op de zolen van schoenen zitten die onaangename en moeilijk te behandelen infecties veroorzaken. Wetenschappers waarschuwen ook voor gifstoffen uit asfalt, chemicaliën en dierlijke uitwerpselen die worden aangetroffen in vervuilde gazons. De aandacht van de onderzoekers werd ook gevestigd op de aanwezigheid van E. coli-bacteriën, zware metalen, pesticiden en benzineresiduen. Smerig, toch?

Comfortabele pantoffels en pantoffels

Als u prioriteit geeft aan uw lichamelijke en geestelijke gezondheid, stop dan gewoon met het dragen van schoenen in huis. Geloof ons, zelfs een goede voetstap op de deurmat helpt je niet om al het vuil kwijt te raken dat je uiteindelijk op de zool het appartement binnenbrengt.

Gelukkig vindt u in onze online winkel een brede selectie pantoffels voor het hele gezin. Kies uit bonte slip-on slip-on damespantoffels en comfortabele herenpantoffels. Zorg ook voor zachte pantoffels voor kinderen met de karakters van hun favoriete tekenfilms.

Hierdoor zult u zich behaaglijk voelen, de schokken absorberen die worden veroorzaakt door het lopen op harde oppervlakken en gewoon ontspannen in de privacy van uw huis. Vraagt ​​u zich af waar u op moet letten bij het kopen van pantoffels? Alle belangrijke informatie over dit onderwerp vindt u in onze gids.

Voetsteun

Het is echter de moeite waard eraan te denken dat de voeten van oudere mensen ongetwijfeld extra ondersteuning nodig hebben om ongelukken en verwondingen te voorkomen. Even belangrijk zijn gezondheidsproblemen die het dragen van speciaal geprofileerde inlegzolen vereisen, waarvan de plaatsing in pantoffels vaak grenst aan een wonder. 

Hoewel sommige mensen denken dat voeten zijn gemaakt om op blote voeten te lopen, is het de moeite waard eraan te denken dat dit van toepassing is op natuurlijke oppervlakken zoals gras, aarde of zand. De vloer in huis is hard en rondlopen zonder schoenen kan verschillende aandoeningen veroorzaken.   

In sommige gevallen zijn pantoffels niet genoeg. Om deze reden is het de moeite waard om aparte schoenen te kopen om door het huis te lopen, afgestemd op de behoeften van de gebruiker.