Schoen probleem? We hebben een (thuis) manier om het te doen!


Slechte geur van schoenen? Strooizoutvlekken? Schoenen die uitglijden? Een piepende zool? Of misschien blaren en likdoorns na elke wandeling? Welk probleem je ook hebt met je schoenen, wij hebben een oplossing! We hebben de meest effectieve huismiddeltjes verzameld waarmee je in een mum van tijd van de meest voorkomende schoenproblemen af ​​kunt komen. Laten we beginnen!

Pak je problemen thuis aan

Schaam je je om je schoenen uit te doen bij gasten? Krijg je hardnekkige strooizoutvlekken op je favoriete laarzen maar niet weg? Krijg je koude rillingen en pijnlijke blaren van het dragen van de hoge hakken waar je al zo lang voor hebt gespaard? Of heb je misschien last van piepende zolen? 

Kom tot rust! We zijn hier om u te helpen. We hebben de meest effectieve huismiddeltjes verzameld waarmee je in een mum van tijd van de meest voorkomende schoenproblemen af ​​kunt komen.

Hoe zit het met de slechte geur van de schoenen?

Als je schoenen stinken, komt baking soda goed van pas. Giet het royaal in de schoen en kantel het totdat het product de hele binnenzool gelijkmatig bedekt. Laat de schoenen een nacht aan en schud of stofzuig ze 's ochtends grondig. Nare geurtjes en bacteriën zijn effectief geëlimineerd!

Hoe strooizoutvlekken te verwijderen met huismiddeltjes?

Zijn er lelijke strooizoutvlekken op uw favoriete laarzen verschenen? Wij weten hoe we het moeten oplossen!

Onthoud vooral dat tijd van essentieel belang is. Als u niet wilt dat de verkleuring permanent bij u blijft, moet u zo snel mogelijk handelen.

Een beetje afwasmiddel is perfect voor suède schoenen. Giet een paar druppels op een schone doek en wrijf krachtig over de vuile plekken. Borstel het suède vervolgens met een zachte borstel.

In het geval van leren schoenen kun je met succes een combinatie van azijn en water gebruiken in een verhouding van 1:1. Verwijder de restanten van dit mengsel met een vochtige doek, daarna schoenconditioner aanbrengen en klaar.

Denk er de volgende keer aan om ze te impregneren met een waterdicht en vlekbestendig preparaat voordat u suède winterlaarzen aantrekt.

Hoe witte schoenen op te frissen en hun vroegere kleur te herstellen?

Je favoriete witte sneakers hebben hun kleur verloren en zien er niet esthetisch uit? In tegenstelling tot wat het lijkt, hoef je helemaal niet te investeren in een nieuw paar, want je kunt ze thuis effectief schoonmaken. Voordat u begint met werken, haalt u de veters eruit, die u kunt weken in een oplossing van water en bleekmiddel of kunt vervangen door nieuwe.

Naast de veters is het de moeite waard om de inlegzolen schoon te maken. U kunt ze vervangen door nieuwe of ze verwijderen en schoonmaken met een borstel en afwasmiddel.

Onthoud dat als je je schoenen niet goed voorbereidt op het schoonmaken, het werk dat je erin steekt om ze sneeuwwit te krijgen, tevergeefs zal zijn als oude, grijze veters op de voorgrond staan.

Om vergeelde schoenen witter te maken, heb je grijze zeep nodig. Maak schuim in een kom en wrijf het in je schoenen totdat je merkt dat ze hun sneeuwwitte kleur terugkrijgen. Een oude tandenborstel en witte tandpasta werken op dezelfde manier.

Een andere effectieve methode is het gebruik van een "magische spons". Maak het licht nat en wrijf het over het bovenwerk en de rubberen zool. Zie je hoe eenvoudig het is?

Hoe vlekken van witte schoenen te verwijderen?

Bij kleine vlekken wrijf je ze in met een tandenborstel met zachte haren die je in warm water met afwasmiddel hebt gedrenkt.

Azijn werkt net zo goed. Giet het in een fles met een verstuiver en spuit de vuile plekken in. Laat je schoenen in de zon liggen om ze nog witter te maken.

Onthoud dat als je te maken hebt met wit schoeisel gemaakt van delicaat gaas, het de moeite waard is om geduldig te zijn. Dit materiaal is erg gevoelig, dus werk langzaam en met mate.

Hoe maak je snel nieuwe schoenen kapot?

Je hebt wat geduld nodig om je nieuwe schoenen af ​​te breken. Doe ze elke dag enkele minuten aan, zodat ze zich aanpassen aan de vorm van uw voeten. Als je echter niet veel tijd hebt, maak dan een oplossing van alcohol en water. Giet het in een flesje met een verstuiver en spray de binnenkant van de schoenen op plekken waar je druk voelt.

Voor leren schoenen kun je een heteluchtdroger en dikke sokken gebruiken. Verwarm de schoen totdat het materiaal opwarmt. Zo krijg je meer flexibiliteit en een betere pasvorm. Pas op dat u de luchtstroom niet richt op de plaatsen waar het materiaal aan de zool is gelijmd, waardoor de schoenen aan elkaar kunnen plakken.

Hoe om te gaan met een piepende zool?

Als de zool van je schoenen piept, kan dit komen door vocht dat erin is binnengedrongen. Het enige wat je hoeft te doen is de binnenzool met maïszetmeel te besprenkelen, dit neemt in een oogwenk vocht op en voorkomt dat dat vervelende geluid naar buiten komt. Bakpoeder, zuiveringszout of babypoeder werken op dezelfde manier.

Huismiddeltjes voor het wrijven van schoenen

Als je na een korte wandeling in nieuwe schoenen het gevoel hebt dat je elkaar niet leuk zult vinden, hoef je er geen afstand van te doen. Volg gewoon onze huismiddeltjes en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over pijnlijke blaren en schuren.

Onthoud dat schuren van schoenen kan worden veroorzaakt door een slecht passende maat. In de meeste gevallen zijn te strakke schoenen de boosdoener. Als je er echter zeker van bent dat je de juiste maat hebt gekozen, probeer dan je leren schoenen een beetje uit te rekken.

Doe dikke wollen sokken aan je voeten, trek je schoenen aan en zet de droger op een warme stand, op veilige afstand van de bovenkant. Wanneer de huid opwarmt, wordt het materiaal flexibeler en past het zich perfect aan de vorm van je voet aan. Laat je schoenen volledig afkoelen voordat je ze uittrekt. Herhaal dit proces totdat u tevreden bent met het resultaat.