Posten of pinnen? Welke hak is beter voor dagelijks gebruik en voor grotere evenementen?


Hakken kunnen elke styling fenomenaal aanvullen, waardoor een echt WOW-effect ontstaat! Helaas kan het een uitdaging zijn om erin te bewegen voor ongetrainde vrouwen, vooral als het gaat om naalddunne spelden. Je evenwicht bewaren is veel gemakkelijker met schoenen aan een paal. Bekijk welke andere verschillen tussen de twee soorten hakken zijn en kies degene die bij je past.

Is de dikte van de hiel van belang?

Hoge laarzen worden voornamelijk gedragen om visueel hoogte toe te voegen, de benen te verlengen en de verhoudingen van het figuur gelijk te maken. Bovendien kunnen ze elke stilering verrijken, waardoor het het felbegeerde WOW-effect krijgt! 

Veel vrouwen vragen zich echter af of de dikte van de hiel enig verschil maakt. Zeker ja! Hoe dikker de hiel die je kiest, hoe comfortabeler je erin kunt bewegen. 

Hoge laarzen zijn immers niet alleen gemaakt om er goddelijk uit te zien. Als je een stabiel looppatroon wilt, is de dikte van de hiel van het grootste belang.

De dikte van de hiel en de vorm van het figuur

De dikte van de hiel heeft niet alleen invloed op het gebruikscomfort. Het kan ook een perfecte aanvulling zijn op elk figuur, waardoor een harmonieus eindresultaat ontstaat. 

Vrouwen met een zandloper- en kolomsilhouet zien er voordelig uit in zowel hoge hakken als schoenen op een paal. Als uw lichaam op een omgekeerde driehoek lijkt, kunt u de verhoudingen gemakkelijk egaliseren door comfortabele staven te kiezen. 

Dames met een kleine gestalte kunnen er een beetje karikaturaal uitzien in donkere, hoge laarzen op een pilaar, wat de disproporties zal benadrukken. Dit principe werkt twee kanten op. Vrouwen grote maat ze moeten vrij naalddunne stiletto's vermijden en in plaats daarvan schoenen kiezen met een stabiele paal. 

Zowel de hoge hakken als de palen laten de benen langer lijken en de kuiten zien er geweldig uit.

Hieldikte en styling

Bij het kiezen van de dikte van de hiel is het ook de moeite waard om de kleding te overwegen. Sommige outfits vereisen hoge hakken, terwijl andere geweldig werken met schoenen op een paal.

Als je een luchtige, delicate rok van satijn of zijde draagt, gebruik dan geen zware palen. Kies in plaats daarvan dunne hakken of klassieke hakken. Als je je niet stabiel voelt, kun je kiezen voor lichte wedges.

Als je de indruk wilt maken dat je veel moeite hebt gedaan voor je perfecte look, aarzel dan niet en trek stiletto's aan. Deze schoenen zullen zelfs met jeans en een wit T-shirt een WOW-effect creëren. Hoge hakken zijn immers niet alleen weggelegd voor chique gelegenheden! 

De stalschoenen aan de paal kunnen het hele jaar door gedragen worden. In tegenstelling tot hoge hakken, houden ze je zelfs op ijzige grond in balans. Modieuze overknee laarzen op de post laat je er stijlvol uitzien op koude dagen.

Welke hakken moet je elke dag kiezen?

Kies voor alledaagse styling hakken met een matte afwerking. Perfect voor jou suède en doffe huid, bijv. met een diermotief.

Als je je stabiel voelt lopen op torenhoge hakken, kun je ze elke dag met succes dragen. Maar vergeet niet om het niet te vaak te doen. Het dagelijks dragen van dergelijke hoge schoenen kan bij langdurig gebruik problemen veroorzaken. De meest lastige zijn rugpijn, kromming van de wervelkolom, eeltknobbels en andere voetmisvormingen, bijvoorbeeld verkorting van de achillespees.

Schoenen aan de paal hebben een minder destructief effect op je conditie. Dankzij het grotere hieloppervlak heeft je voet gegarandeerd een groter stavlak en is de druk op de knieën niet zo sterk als bij hoge hakken.

Om deze reden is het beter om dagelijks een voorraad aan te leggen een paar comfortabele berichtendie je met succes zowel naar kantoor als voor koffie met vrienden kunt dragen.

In de zomer zullen ze een schot in de roos zijn opengewerkte sandalen op de post. De lichtbruine kleur is een perfecte aanvulling op vakantiestijlen, en de hiel die kurk imiteert, trekt de aandacht van voorbijgangers. Opvallend is ook de handige ritssluiting aan de zijkant van de schoen.

Welke hakken draag je voor grotere evenementen?

Klassieke hoge hakken zijn perfect voor grotere uitgangen. Als je op een date gaat, besluit dan om gelakt model met spitse neus. Het doorzichtige deel van het bovenwerk stimuleert de fantasie van je wederhelft en de comfortabele hak zorgt ervoor dat je je comfortabel voelt wanneer je partner besluit om met je mee naar huis te lopen.

Als je een reis naar een dansclub plant, gok dan op gouden pumps op een pin. Dankzij de klassieke look kun je deze schoenen ook met succes dragen bij andere gelegenheden, zoals de bruiloft van je vriend. De zorgvuldig ontworpen zoolconstructie in combinatie met een kwalitatief goede binnenzool zorgen ervoor dat je er zonder problemen de hele nacht in kunt dansen.

Comfort versus goede looks

Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen comfort en een goed uiterlijk. Zowel klassieke hoge hakken als comfortabele palen kunnen er fenomenaal uitzien, ongeacht de gelegenheid. 

Kies degene die handiger voor je zijn en die je styling beter zullen aanvullen. We zijn ervan overtuigd dat met onze tips deze taak kinderspel zal blijken te zijn.