Ontspan je voeten na een dag in je schoenen. Ontdek de manieren die u verlichting zullen brengen


De hele dag op de been kunnen vermoeiend zijn, of je het nu met plezier doorbrengt of op je werk. De spieren in uw benen en voeten werken constant, waardoor u na een zware dag ongemak en zelfs pijn voelt. Gelukkig kennen we enkele effectieve manieren om u te helpen.

Vermoeidheid na een dag op de been

Vermoeidheid na een dag op de voeten is een veelvoorkomend probleem dat de meeste mensen treft. Het kan worden veroorzaakt door een onjuiste voetstructuur, verwondingen, zwaarlijvigheid en zelfs slecht passende schoenen. 

Naast oorzaken die gemakkelijk te elimineren zijn, kan het constante werk van de spieren in de benen en voeten bijdragen aan de ontwikkeling van voetpijn. Dankzij haar ben je in staat om je lichaam stabiel in balans te houden. 

In tegenstelling tot wat het lijkt, hoef je niet de hele dag te lopen om je ongemakkelijk te voelen. Stilstaan ​​kost nog meer moeite dan bewegen. De bloedcirculatie wordt dan belemmerd, wat zwelling en zelfs pijn kan veroorzaken.

Gelukkig kennen we enkele effectieve manieren om u te helpen. Laten we beginnen!

Aangename massage en stretching

Niets verzacht vermoeide voeten als een aangename massage. Nog leuker is het als iemand het voor je doet. Als dit echter niet mogelijk is, kunt u het zelf met succes doen. Massage verbetert de bloedcirculatie, vermindert spanning, stimuleert de spieren om te werken en verlicht zeurende pijn.

Gebruik massageolie of gewone olijfolie en wrijf het op je voeten. Masseer ze vervolgens over de pijnlijke punten, met de nadruk op het gebied rond de tenen, boog en hiel. U kunt ook een speciale stimulator met inzetstukken gebruiken.

Voor extra verlichting, week je voeten vooraf in speciaal zout. Een dergelijke actie zal niet alleen de ruwe huid verzachten, maar ook ontstekingen en pijn verminderen.

Rekken kan het hoogtepunt van de massage zijn. Voeten ontspannen met een massage zijn het meest vatbaar voor dergelijke behandelingen. Leun achterover en strek uw enkel- en teengewrichten met uw handen. Als je er niet bij kunt, kun je weerstandsbanden gebruiken die zijn ontworpen om te sporten, een oude panty of een riem van je badjas.

Bevroren water of een tennisbal

Een geweldige manier om je te ontlasten na een lange dag in schoenen is ... een fles bevroren water. Het is altijd de moeite waard om in de vriezer te hebben, zelfs als je niet naar een feest in de club gaat en je pas plezier zult hebben tot het ochtendgloren.

Om onaangename voetpijn te verlichten, ga je comfortabel op een stoel of bank zitten, zet je je favoriete serie aan en zet je een fles bevroren water op de grond. Laat je voeten eroverheen lopen en rol het heen en weer totdat het ontlast is. 

Dankzij het gekoelde water wordt de pijn aanzienlijk verminderd. Allemaal vanwege de kou, die ontstekingen in de spieren effectief kan verminderen. Warmtetherapie is ook nuttig. Het enige dat u nodig heeft, is een douche met aangenaam warm water gericht op uw voetzolen. 

In plaats van een flesje bevroren water kun je ook een tennisbal gebruiken. Rol het in cirkels op de grond terwijl je staat of zit. Het duurt slechts 10 minuten voordat uw voeten zich beter voelen! Zie je hoe gemakkelijk het is?

Zintuiglijke wandeling

Zintuiglijke paden zijn geliefd bij de jongsten. Ze worden ook gewaardeerd door hun ouders, die zich bewust zijn van hun gunstige invloed op de houding van het kind. Niets weerhoudt een volwassene er echter van om een ​​zintuiglijke wandeling te maken!

Een tiental minuten blootsvoets lopen op gras, grind, kleine kiezels of zand is voldoende. Hoewel het in het begin misschien ongemakkelijk lijkt, weet je niet eens wanneer je je opgelucht voelt.

Zorg ervoor dat je schoenen goed passen

Als geen van de beschreven methoden u verlichting brengt, ligt het probleem mogelijk bij slecht passende schoenen. Ze wrijven misschien niet over je hielen of blaren. Toch kunnen ze te smal blijken te zijn. Let bij hakken op de ondersteuning van de voetboog. 

Het is beter als u slecht gevormd en versleten schoeisel verwijdert. De effecten van het dragen van deze schoenen kunnen erg pijnlijk zijn. Likdoorns, misvormingen van de voeten en zelfs rugklachten zijn slechts enkele gevolgen van het dragen van slecht passende schoenen. 

Goed schoeisel is er een die zowel in de lengte als in de breedte bij je past en ook wat extra ruimte biedt voor gezwollen voeten. Schoenen die te stijf en te licht zijn, bieden mogelijk onvoldoende steun, daarom raden wij u aan dergelijke modellen niet te gebruiken.

Inzetstukken voor schoenen

Een veelvoorkomende oorzaak van voetpijn is ook een onjuiste houding, waardoor ze extra worden belast. Om de belasting op de voet goed te verdelen, is het de moeite waard om goed geprofileerde inlegzolen voor schoenen te gebruiken.

Gel-inserts zullen u ook verlichting brengen. Je kunt ze in de koelkast bewaren voordat je naar buiten gaat om onbekende voeten te helpen lange hakken te overleven.

Bezoek de dokter

Het laatste redmiddel kan een bezoek aan een professionele arts zijn. Er zijn veel medische aandoeningen die kunnen bijdragen aan ondraaglijke pijn in de voeten. Deze omvatten bijvoorbeeld diabetes, hartfalen en reumatoïde artritis.

Een ervaren specialist zal het probleem zeker identificeren en onmiddellijk een effectieve oplossing vinden, en gezonde voeten zullen u snel terugbetalen en uw welzijn garanderen.