Ongemakkelijk schoeisel? Hoe kies je de juiste inlegzolen voor schoenen?


Oncomfortabel schoeisel is de vloek van veel mensen. Het gekozen model ziet er prachtig uit, we zetten het graag op in onze styling, maar na een paar uur blijkt dat het toch niet de beste beslissing was. Hoe om te gaan met deze situatie? U kunt nieuwe schoenen kopen of kiezen voor een goedkopere oplossing, die we nu zullen behandelen. Wij adviseren u bij het kiezen van de juiste inlegzolen voor schoenen!

Inlegzolen - waarom is het de moeite waard om ernaar te grijpen?

Inlegzolen voor schoenen zijn geen algemeen geadverteerd product, wat jammer is. Veel mensen vergeten dat ze het comfort van het gebruik van schoeisel aanzienlijk kunnen verbeteren. Je hoeft net gekochte sneakers, high heels, mocassins of andere schoenen niet op te geven, ook al blijken ze oncomfortabel. Dankzij de binnenzool kun je de schoen aanpassen aan je voet en zal het dragen geen ongemak veroorzaken. Goede inlegzolen moeten perfect om de voet passen, dus het afstellen ervan duurt vrij lang.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de inlegzolen, die gezondheidsbevorderend moeten zijn - om houdingsafwijkingen, gewrichtsmisvormingen te corrigeren of pijn te elimineren. Dan is het goed om te kiezen voor orthopedische inlegzolen die een gunstig effect hebben op gezondheidsproblemen.

Nog een andere reden voor het gebruik van inlegzolen kan een slecht passende schoenmaat zijn. Heb je een model besteld dat te groot is en je vond het erg leuk en in een moment van emotie besloot je het te houden? Het gebeurt. Nu kunt u uw voeten echter niet blootstellen aan gebrek aan comfort en schuifelende schoenen dragen. Goed gekozen inlegzolen lossen dit probleem op en maken zelfs oversized schoenen zo comfortabel mogelijk. Hieronder stellen we voor hoe u inserts voor de situatie kunt kiezen!

5 tips voor het kiezen van de juiste inlegzolen voor je schoenen

  • Als u wilt dat de inlegzolen niet alleen het draagcomfort van schoenen verbeteren, maar ook een positief effect hebben op de gezondheid van uw voeten, houding of gewrichten, koop dan geen kant-en-klare orthopedische inlegzolen. In plaats daarvan raden we aan om naar een orthopedist te gaan die ze aan uw behoeften zal aanpassen. Bij orthopedische inlegzolen moet worden nagegaan welke plaatsen op de voet te overbelast zijn en welke onderbelast, en soms is het zelfs nodig om een ​​röntgenfoto van de voet te maken. Alleen dan kun je rustig zijn over de effectiviteit van deze oplossing. Houd er echter rekening mee dat dit type binnenzool vrij dik is, waardoor deze niet geschikt is voor alle soorten schoeisel. Het zal moeilijk zijn om ze te dragen met mocassins, ballerina's, hoge hakken, espadrilles of smalle pumps, maar ze zullen perfect werken met sneakers, sportschoenen, laarzen, laarzen of schoenen.
  • Inlegzolen voor schoenen zijn vooral handig in het herfst- en winterseizoen. Ze zorgen voor extra thermische isolatie tegen kou en vocht - natte of ijzige voeten kunnen verkoudheid en tal van andere ziekten veroorzaken. Goed op elkaar afgestemde inlegzolen moeten gemaakt zijn van materialen van goede kwaliteit, we raden bijvoorbeeld vilt, lamsleer, badstofkurk of aluminiumfolie aan. Dit soort inzetstukken bieden bescherming tegen vocht en uitstekende thermische isolatie bij gematigde temperaturen. Als er echter strenge vorst komt, kies dan veel dikkere inzetstukken - bijvoorbeeld gemaakt van dikke wol, velours of fleece.
  • Ben je actief? Dan zou je geïnteresseerd moeten zijn in hardloopzolen. Soms kan zelfs goed geselecteerd schoeisel - bijvoorbeeld met een passend bovenwerk aan de voet, licht, luchtig en met goede demping onvoldoende zijn. Tijdens het hardlopen rust het hele gewicht van het lichaam op de voeten, dus hun comfort en veiligheid zijn uiterst belangrijk. Inlegzolen voor hardlopen zijn een praktische aanvulling op schoeisel. We raden aan om te kiezen voor leer of gel, speciaal gericht op hardlopers. Deze producten bieden ook een aantal extra eigenschappen - bijvoorbeeld bescherming tegen bacteriën en schimmels die zich snel ontwikkelen in een vochtige omgeving.
  • Geurzolen - in het lente- en zomerseizoen is een onaangename geur in de schoenen een veelvoorkomend probleem. Slechte ventilatie van schoenen, materialen van lage kwaliteit die bij de productie worden gebruikt of gewoon zweetvoeten als gevolg van hoge hitte dragen bij aan de vochtigheid van schoenen en dus de groei van bacteriën en schimmels. Deze kunnen een onaangename geur afgeven, daarom zijn geurinzetstukken handig. Dit product is bedoeld om de voeten een goede hygiënische omgeving te geven en vocht op te nemen, maar ook om de geur te neutraliseren.
  • Gel-inserts zijn een ander voorstel. Hun grootste voordeel is hun transparantie, waardoor je ze zonder beperkingen kunt gebruiken, zelfs in het geval van open schoenen - bijvoorbeeld hoge hakken met een open hiel of sandalen. De beschikbare gel-inserts hebben verschillende vormen, zodat je ze gemakkelijk aan je voet en schoenen kunt aanpassen. Om de inzetstukken schoon te maken, veegt u ze af met een vochtige doek of met zeepsop. Je kunt ze ook op elk moment vervangen door nieuwe of ze overzetten op een ander paar schoenen. In gespecialiseerde winkels vind je ook orthopedische gel-inlegzolen, ideaal voor het corrigeren van verschillende soorten voetafwijkingen.

Zoals je kunt zien, is er altijd een manier om comfortabel schoeisel te krijgen. We hopen dat onze tips je zullen helpen het probleem op te lossen en dat je nu weet hoe je de juiste inlegzolen voor je schoenen moet kiezen. Mochten deze echter niet werken of bent u op zoek naar een nieuw model schoeisel, dan raden wij u aan kennis te maken met het aanbod van de KeeShoes webshop!