Met in de hoofdrol: Laarzen en een rok. Raak geïnspireerd!


Praktisch, comfortabel, universeel en onvergelijkbaar stijlvol. Dit zijn de laarzen! Deze schoenen passen bijna alles. In tegenstelling tot wat het lijkt, hoef je je bij het kiezen van een outfit niet te beperken tot jeans of leggings. De laarzen passen ook perfect bij de rok. We adviseren over wat de moeite waard is om op te letten om er goddelijk uit te zien, ongeacht de gelegenheid.

Passen de laarzen bij de rok?

Veel vrouwen vragen zich af of enkellaarsjes goed passen bij de rok. Het antwoord is: Zeker ja! De rok is niet alleen weggelegd voor hoge hakken of elegante schoenen met platte zolen. 

Wanneer de temperatuur buiten te hoog is om laarzen aan te trekken, maar al te laag om in ballerina's te lopen, blijken laarzen een goede keuze. We adviseren hoe je ze elke dag en op feestdagen moet dragen en welke fouten je moet vermijden.

Casual enkellaarsjes en rok

Laarzen zien er goddelijk uit in combinatie met een rok, praktisch ongeacht de lengte. In de herfst draag je een leren, geplooide minirok, een oversized trui in aardetinten en nude suède enkellaarsjes. Denk aan een stijlvolle riem om te pronken met je wespentaille. 

Als je graag doorbreekt, ga dan voor een luchtige midi-rok met een bloemen-meisjespatroon. Combineer het met een zwarte kanten top en zware zwarte leren enkellaarsjes. Vergeet de ramones jas niet! 

Casual suède laarzen in neutrale kleuren zijn ook een goede keuze. Kies degene met een lage hak en een ronde neus. Laarzen met bindingen zullen ook geweldig werken. Beige of bruin maken je outfit minder feestelijk.

Laarzen en een rokje voor de feestdagen

Ga je op een romantische date, een belangrijke zakelijke bijeenkomst of een spannend diner met je vrienden? Als je comfort op prijs stelt en niet wilt bevriezen, vervang dan de klassieke hoge hakken door extravagante laarzen met een spitse neus. Een dergelijke styling geeft je stijl en maakt het tegelijkertijd comfortabel voor je.

Wil je een stijlvolle outfit creëren voor een grotere gelegenheid, kies dan voor leren enkellaarsjes. Expressieve kleuren, zoals zwart, zullen vooral goed werken. Draag ze in combinatie met een chique plooirok of rok van leer. Denk er echter aan om het materiaal van je laarzen in deze combinatie te kiezen. Voor een donkere, glanzende leren rok is het dragen van matte of suède enkellaarsjes een goede oplossing. Aan de andere kant zullen lichte rokken er goed uitzien met glanzendere schoenen. 

Laarzen op de paal met zichtbare vingers zijn ook perfect voor grotere gelegenheden. Als je een beetje kleur wilt toevoegen aan je styling, kies dan voor kleurrijke schoenen die opvallen tegen de achtergrond van een ingetogen rok.

De meest voorkomende fouten

Een rok in combinatie met slecht gekozen enkellaarsjes kan het figuur optisch verkorten. Als je niet de eigenaar bent van de benen naar de hemel, is het de moeite waard om je aan een paar regels te houden.

Ten eerste, vermijd te veel contrast tussen kleuren. Een witte midirok gecombineerd met zwarte enkellaarsjes zorgt ervoor dat de benen abrupt worden afgesneden, waardoor je er minder proportioneel uitziet. Om dit te voorkomen, draag je effen, getinte rokken en enkellaarsjes in bijpassende kleuren. Draag schoenen in bijpassende kleuren met een zwarte lange rok en geniet van een consistent eindresultaat. Vind je deze styling te uitgebalanceerd, waardoor het saai wordt? Breek het met accessoires! Kies een stijlvolle riem, sieraden en hoed die bij je persoonlijkheid passen.

Ten tweede, zorg ervoor dat je je niet concentreert op het breedste deel van je kuiten. Als je wilt dat ze slank lijken, ga dan voor enkellaarsjes die eindigen rond je enkels of het dunste deel van je benen. Je zult zelf zien dat de juiste lengte laarzen wat dat betreft wonderen kan doen!

Ten derde, vermijd disproporties. Als een deel van een been zichtbaar is tussen de rok en de enkellaarsjes, zullen vooral beige enkellaarsjes het goed doen. Vermijd ze echter terwijl u een zwarte panty draagt. In deze situatie raden we aan om een ​​donkere tint schoenen te kiezen. Wil je de indruk wekken van een langer persoon, kies dan voor puntige enkellaarsjes. Deze truc is geweldig voor kleine vrouwen.

Zorg er ook voor dat de laarzen niet lichter zijn dan de rok. Een dergelijke kleurencombinatie kan ervoor zorgen dat u er korter uitziet en bovendien uw lichaamsverhoudingen vervormt. Kies daarom laarzen die passen bij de kleur van de rok of juist wat donkerder.

De combinatie van een zwarte, strakke rok tot boven de knie met zwarte laarzen ziet er al even ongunstig uit. Om de styling in evenwicht te brengen, kiest u voor een rok met een andere structuur, bijvoorbeeld geplooid, en vervangt u zwarte schoenen door laarzen in een kleur die lijkt op uw huidskleur.

Houd de proporties en ga op pad

Zoals je ziet verdient de combinatie van enkellaarsjes en een rok zeker aandacht. De sleutel tot succes is om de juiste verhoudingen te behouden en gewrichten te vermijden die de benen optisch verkorten. 

Kies het model dat het beste bij de gelegenheid past en zorg dat de enkellaarsjes goed om de enkel zitten. Te strak kan lelijke huidplooien op het been veroorzaken, en te los kan oncomfortabel zijn om te gebruiken. U kunt de pasvorm controleren door uw teen tussen de enkel en de binnenkant van de schoen te schuiven.