Met in de hoofdrol: degelijke schoenen. Wij weten ze te herkennen!


Schoenen kopen is een behoorlijke kostenpost. Als je wilt dat ze je jarenlang van dienst zijn, zorg er dan voor dat je schoenen van goede kwaliteit kiest. Vraagt ​​u zich af welke aspecten schoenen fatsoenlijk maken? Om ongelukken en slecht uitgegeven geld te voorkomen, moet je ons artikel lezen om je te helpen duurzame schoenen te identificeren.

Waarom is het de moeite waard om in degelijke schoenen te investeren?

Schoenen kopen is een echte kostenpost. Als je wilt dat ze je jarenlang van dienst zijn, kies dan een degelijk model. Hoge kwaliteit is vaak een hogere prijs, maar geloof ons - het is het waard!

Het gebruik van degelijke schoenen heeft niet alleen een positief effect op het comfort van je voeten, maar ook op de gezondheid van je hele lichaam. Naast kwalen zoals eeltknobbels of likdoorns, is het met schoenen van goede kwaliteit moeilijk om wervelkolomaandoeningen en andere houdingsafwijkingen te krijgen. 

Bovendien reguleren schoenen van hoge kwaliteit perfect de vochtigheid van de voeten. Schoeisel is immers een slecht geventileerde omgeving waar je voeten elke dag lange uren doorbrengen. Als u wilt dat ze vrij kunnen ademen en dus - onaangename geuren elimineren en de vermenigvuldiging van bacteriën en schimmels verminderen, moet u fatsoenlijke schoenen dragen.

Het 5 × P-principe

Bij het zoeken naar degelijke schoenen loont het de moeite om het 5×P-principe toe te passen en bijzondere aandacht te besteden aan:

1. degelijk bovenmateriaal

2. fatsoenlijke zolen

3. een goede hak

4. een fatsoenlijke voering

5. fatsoenlijk vakmanschap

Benieuwd waar dit allemaal over gaat? We haasten ons om te helpen!

Fatsoenlijk bovenmateriaal

Synthetische materialen zorgen ervoor dat je voeten moeilijk ademen. Hierdoor wordt het vocht niet goed gereguleerd en gaan de voeten intens zweten. Naast de onaangename geur kun je even onaangename kwalen verwachten, zoals mycose.

Kies schoenen van degelijk materiaal om dit te voorkomen. Door de hoge kwaliteit van het bovenwerk heb je geen last van schaafwonden en ontstekingen.

Zet in op natuurlijke materialen. Houd er echter rekening mee dat als het om lederwaren gaat, de materialen sterk kunnen verschillen. Leer van lage kwaliteit of heel dun suède zijn net zo gevoelig voor beschadiging als goedkope, synthetische stoffen.

Om er zeker van te zijn dat het leer dat je hebt gebruikt goed is, controleer je of het kreukt als je het buigt. Zo ja, dan ben je op de goede weg! Voor extra zelfvertrouwen is het een goed idee om aan het materiaal van het bovenwerk te ruiken. Echt leer van hoge kwaliteit heeft een specifieke geur die volledig vrij is van chemicaliën. 

De leren schoen zorgt ervoor dat je voet zonder problemen kan ademen en jij - dankzij de perfecte pasvorm - voel je je comfortabel, ongeacht de geplande activiteiten. Bovendien zijn leren laarzen in de meeste gevallen probleemloos te repareren. Bij schoenen van goedkope, synthetische materialen is dat niet zo vanzelfsprekend.

Goede zolen

Net als het bovenwerk zijn de zolen een belangrijk onderdeel van het bepalen van de kwaliteit van een paar schoenen. Het is de basis van de schoen die schokken opvangt tijdens het lopen en waar de meeste schade optreedt. 

In principe kan de zool van de schoen van leer of rubber zijn. Leer is perfect voor dagelijks gebruik, terwijl rubber goed werkt voor speciale taken.

Goede hak

De hiel moet stevig zijn om comfort en veiligheid te garanderen. Het kan van hout of kurk zijn en vervolgens met lijm of steken aan de schoen worden bevestigd. Door een slechte fixatie kunt u uw evenwicht verliezen en dramatisch vallen, blauwe plekken krijgen of ernstiger ziek worden. 

Om dit te voorkomen, moet je zeker even de tijd nemen om in de schoenen te lopen die je hart hebben gestolen. Of je het nu op een winkelvloer maakt of thuis op een vloerkleed, je mag in geen geval zwaaien en je hielen mogen niet bewegen. 

Een goed gemaakte hak moet recht en gelijkmatig zijn en er mogen geen openingen zijn tussen de hak en de rest van de schoen.

Een fatsoenlijke voering

De binnenzool in de schoen moet zijn gemaakt van een ademend, zacht materiaal dat je de hele dag comfortabel houdt, zelfs op je voeten. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de afwerking van de binnenzool. Als u ruwe randen en een lelijke afwerking opmerkt, is het logisch om op zoek te gaan naar een ander paar.

Goed vakmanschap

Zorg ervoor dat de schoenen die u kiest goed zijn gemaakt. Kies daarom voor genaaide modellen. Als je op het eerste gezicht ziet dat de naden uit elkaar lopen of scheef en slordig zijn gemaakt, geef dit model dan op. 

Een goed gemaakte schoen onderscheidt zich door rechte, gelijkmatige naden van duurzaam, sterk garen. Als je om wat voor reden dan ook de voorkeur geeft aan gelijmde schoenen, controleer dan voordat je koopt of de schoenen nergens uit elkaar vallen.

Waar koop je fatsoenlijke schoenen?

Door de tijd te nemen om het ontwerp van uw schoen te evalueren, kunt u er zeker van zijn dat u de kwaliteit krijgt die u zoekt. Fatsoenlijke schoenen zijn elke investering waard. Ze zullen je niet alleen jarenlang van dienst zijn, maar ze zullen je ook verrassen met hun perfecte uiterlijk, op voorwaarde dat je ze goed verzorgt. 

Vraag je je af waar je fatsoenlijk schoeisel kunt kopen? In de winkel KeeSchoenen we werken met een groep vertrouwde producenten voor wie goede kwaliteit een prioriteit is.