Likdoorns, blaren, schaafwonden? We hebben een manier voor ze!


Stijve, slecht passende schoenen kunnen het leven in feite moeilijk maken. Pijnlijke schaafwonden worden bij elke stap erger en je vraagt ​​je af of het kan worden voorkomen? U bent op de juiste plaats! In onze gids vindt u beproefde manieren om schuurschoenen te krijgen.

Waarom schuren mijn schoenen?

Slijtage aan de voeten wordt in veel gevallen veroorzaakt door te stijve en slecht passende schoenen. Zorg er bij het kiezen van schoenen allereerst voor dat ze flexibel genoeg zijn. Ze zouden zonder veel problemen moeten buigen als ze op de tenen staan.

Een andere oorzaak van schurende schoenen is een slechte pasvorm. Zowel te grote als te kleine schoenen kunnen het leven effectief moeilijk maken, uw voeten belasten en pijnlijke blaren veroorzaken. Houd er rekening mee dat de maat van je schoenen kan veranderen met de leeftijd. Dring er daarom niet op aan om je hele leven dezelfde maat te dragen en zorg er regelmatig voor dat deze nog past.

Sommige voetmisvormingen, zoals halluxes, kunnen ook bijdragen aan schurende schoenen. Druk van te smalle schoenen kan pijnlijke schaafwonden veroorzaken.

Gelukkig weten we hoe we dit kunnen oplossen! Lees meer over onze bewezen manieren om dit probleem voor eens en voor altijd aan te pakken.

#1 Pas de maat van je schoenen aan

Kies bij het kopen van schoenen een model dat goed past. Met andere woorden, de hiel mag niet in de schoen glijden en de tenen mogen niet tegen de voorkant van de schoen wrijven.

Te strakke schoenen kunnen ervoor zorgen dat je tenen en hielen te weinig ruimte krijgen. Als gevolg hiervan kunt u pijnlijke schaafwonden en zelfs problemen met uw nagels verwachten. Evenzo voor schoenen die te los zitten, schuift de voet bij elke stap heen en weer, waardoor extra wrijving en blaarvorming ontstaat.

Om dit te voorkomen, vett u uw schoenen goed aan om te voorkomen dat de hiel wegglijdt. Een beproefde oplossing is ook het dragen van een dikkere sok. Als je nog steeds het gevoel hebt dat je voeten te veel ruimte hebben, overweeg dan om je schoenen te vervangen door kleinere.

#2 Draag geen schoenen die niet versleten zijn

De nieuwe schoenen die net uit de doos komen, zien er zo fenomenaal uit dat je ze bijna meteen aan de rest van de wereld wilt laten zien? Jiffy! Het is een goed idee om een ​​nieuw paar schoenen uit te doen voordat u aan een lange wandeling begint.

Draag ze voor korte afstanden of draag ze in huis bij het uitvoeren van uw dagelijkse taken. Zo scheid je ze snel voor een perfecte pasvorm.

# 3 Vervang de voering

Als je schaafplekken aan je voeten hebt, kan dat komen doordat de binnenzool te dik is. In deze situatie is het voldoende om deze te vervangen door een dunner inzetstuk. Hierdoor geef je je voeten meer ruimte en voorkom je blaren.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een ​​speciale orthopedische inlegzool aan te schaffen, die goed werkt in het geval van platte voeten of likdoorns.

#4 Vermijd puntige tenen

De puntige tenen zien er geweldig uit, vooral met schoenen met hoge hakken. Zorg er echter voor dat uw vingers niet bekneld raken. Anders kunt u, naast schuren, last krijgen van hallux en zelfs zenuwbeschadiging.

Om dit te voorkomen, hoef je het dragen van schoenen met puntige tenen niet op te geven. Draag ze op vakantie en kies elke dag schoenen met ronde neus.

#5 Houd je voeten droog

Als je last hebt van schuren, ligt het probleem misschien in overmatig zweten van de voeten. Om vocht te verwijderen, moet u uw sokken regelmatig verwisselen en voordat u ze aantrekt, uw voeten besprenkelen met speciaal talkpoeder of besproeien met een speciale spray.

Vocht door zweet is niet de enige boosdoener bij blaarvorming en blaarvorming. Regenachtige omstandigheden zijn even problematisch. Dan wordt je huid vatbaarder voor wrijving en blaarvorming. Let er bij het wandelen in plassen op dat je schoenen niet nat worden.

#6 Creëer een beschermende laag

Bepaalde delen van de voet zijn gevoelig voor blaren, vooral bij het hanteren van nieuwe schoenen. Voordat u de slijtage na de vorming afdicht, moet u preventief handelen.

Een pleister die op een mogelijke blaarplaats wordt gelijmd, creëert een extra beschermingslaag en helpt blaarvorming te voorkomen. Misschien vindt u het ook handig om dikkere sokken te dragen.

#7 Vervang je schoenen

Schoenen vervangen is een relatief dure maar uiterst belangrijke gewoonte die de moeite waard is om te implementeren. Zelfs als je favoriete paar schoenen nog in goede staat zijn, overweeg dan of de zool versleten is.

Anders kunt u last krijgen van verschillende pijntjes in de voeten, enkels, knie- of heupgewrichten, wat kan leiden tot pijnlijke schaafwonden.

Wat te doen als er een blaar verschijnt?

Wanneer een blaar verschijnt, is het de moeite waard om de wandeling te stoppen. Doorgaan met bewegen ondanks hevige pijn kan leiden tot ongecontroleerde blaasruptuur en zelfs infectie. Als schaafwonden worden veroorzaakt door opgerolde sokken, verwijder dan uw schoen zo snel mogelijk, plaats de pleister over de blaas en trek de sokken goed aan.

Beter voorkomen dan genezen

Lopen is zonder twijfel een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging ... zolang je geen pijnlijke voeten hebt, waardoor je rillingen en blaren krijgt bij elke stap die je zet. 

Vervang het wandelen echter niet door op de bank voor de tv te zitten. Het enige wat u hoeft te doen is ons advies op te volgen en u zult probleemloos kunnen genieten van de charme van alle vier de seizoenen. 

Als geen van de bovengenoemde methoden u heeft geholpen om schuren te bestrijden en de pijn nog steeds aanhoudt en uw normale functioneren verstoort, wat uw kwaliteit van leven beïnvloedt, raadpleeg dan een arts. Misschien is het probleem ingewikkelder en is professionele hulp nodig.