Krassen en schaafplekken op schoenen? Bekijk hoe je ze kunt maskeren!


De vorming van krassen op schoenen is een natuurlijk gevolg van dagelijks gebruik. Het is niet mogelijk om de schoenen te beschermen tegen kleine of grote krassen en schaafwonden. Feit is echter dat krassen de gewenste esthetiek van schoenen wegnemen. Kijk hoe je de schaafwonden op de schoenen maskeert, zodat ze hun perfecte look terugkrijgen.

Het verschijnen van verschillende soorten defecten aan de schoenen betekent niet dat ze op de verkeerde manier zijn gebruikt. Zelfs een zorgvuldige behandeling van uw favoriete paar zal verdere schaafwonden en krassen niet voorkomen. De meest kwetsbare plaatsen zijn de zijkanten van de schoenen aan de binnenkant, die het meest gevoelig zijn voor schaafwonden tijdens het lopen, en het bovenste deel van het bovenwerk, dat wordt blootgesteld aan de vorming van knikken die verband houden met de anatomische structuur van de voet en de natuurlijke buigen van de tenen.

Hoe schaafwonden op schoenen maskeren?

Als uw schoenen ernstig beschadigd zijn en de krassen diep zijn, is een grondige opknapbeurt van uw schoenen noodzakelijk. U kunt deze kleinere en ondiepere krassen gemakkelijk zelf verwijderen, en bovendien is het geen moeilijke taak om uit te voeren.

Welke producten zijn nodig voor kleine reparaties aan beschadigde schoenen?

In principe heb je alleen een zachte doek of borstel, schoenpoets en reparatiepasta nodig. Denk eraan om je schoenen grondig schoon te maken en, in het geval van veterschoenen, de veters van je schoenen te verwijderen.

Het aanbrengen van een reparatiecrème is een van de meest effectieve manieren om schaafwonden en krassen van schoenen te verwijderen. Het is echter belangrijk dat de kleur van de pasta zo dicht mogelijk bij de kleur van de schoenen ligt. Het pigment dringt door de kras, vult een kleine holte en maakt deze volledig onzichtbaar. Bovendien is het een product dat bijenwas bevat, dat de huid de juiste zachtheid en elasticiteit zal geven, wat zich bovendien zal vertalen in verhoogde sterkte en weerstand tegen beschadiging. De laatste stap is om de schoenen zorgvuldig te poetsen en op te poetsen met een zachte doek.

Een van de thuismethoden om schaafwonden op schoenen te maskerenis om een ​​kleine hoeveelheid tandpasta op de krasplaats aan te brengen. Breng een kleine hoeveelheid van het product aan op de kras, wrijf zachtjes met een zachte doek en poets vervolgens de schoenen. Dit is echter een methode die met de grootste zorg moet worden gebruikt en de tandpasta zelf mag geen blekende schurende microkorrels bevatten.

Voordat u preparaten gebruikt, moet u hun werking testen op het onzichtbare deel van het schoeisel. Hierdoor kunt u niet alleen de kleuren van individuele producten bepalen, maar ook voorkomen dat er veel ernstigere schade ontstaat. Als u zich zorgen maakt over het verstoren van de structuur van uw schoenen, is een bezoek aan een schoenmakerij de beste oplossing. Een specialist maskeert de krassen op uw schoenen op een professionele manier, waardoor u hun levensduur verlengt en het aantrekkelijke uiterlijk van uw favoriete paar herstelt.