Kom professioneel over en straal zelfvertrouwen uit tijdens het sollicitatiegesprek


Een sollicitatiegesprek is een belangrijke gebeurtenis in het leven van elke volwassene. Als je de beste indruk wilt maken, moet je je daar goed op voorbereiden. Je leert de missie en visie van het bedrijf kennen, je denkt na over je eigen verwachtingen en kleding. Een grondig gestreken overhemd en een elegante broek of rok zijn niet genoeg om een ​​onvergetelijke indruk te maken op de toekomstige werkgever. Goed geselecteerde schoenen zijn even belangrijk.

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Nadat je op verschillende plaatsen je cv had opgestuurd, ging eindelijk de telefoon en kreeg je een uitnodiging voor een gesprek? Je hebt je potentiële werkgever versteld doen staan ​​met je vaardigheden en ervaring, dus laat de eerste indruk niet verpesten hoe je wordt gezien.

Naast dat je je verdiept in de werkgebieden van het bedrijf en nadenkt over welke toegevoegde waarde je biedt, loont het de moeite om je te focussen op je uitstraling. Het is tenslotte niet voor niets dat ze zeggen dat als ze je zien, ze je schrijven.

Een zorgvuldig gestreken overhemd en een elegante broek of een kokerrok zijn echter niet genoeg om een ​​onvergetelijke indruk achter te laten. Net zo belangrijk zijn schoenen waarmee je er tijdens het sollicitatiegesprek professioneel en zelfverzekerd uitziet.

In dit artikel vind je alle belangrijke informatie over schoeisel voor deze gelegenheid. Laat je inspireren en kijk welke fouten je moet vermijden. Laten we beginnen!

Hoe ze je zien, zo zien ze je

Een sollicitatiegesprek is een belangrijke gebeurtenis in het leven van elke volwassene. Een professionele uitstraling helpt je om een ​​goede eerste indruk te maken bij je toekomstige werkgever. Gelukkig zal het kiezen van schoenen voor styling voor deze gelegenheid dankzij onze tips geen bijzondere uitdaging zijn.

Vraagt ​​u zich af waar u op moet letten bij het kiezen van schoenen voor een sollicitatiegesprek? We hebben een klein spiekbriefje gemaakt.

Allereerst het model

Schoeisel dat tenen of hielen onthult, is doorslaggevend faux pas tijdens een sollicitatiegesprek. Kies ingebouwde schoenen waarin u zich prettig voelt. 

Ten tweede, hoogte

Dames die solliciteren, dienen de hoogte van de schoenen aan de gelegenheid aan te passen. Torenhoge hakken zullen er zeker niet professioneel uitzien, zeker niet als je je onzeker voelt als je erop loopt. Kies liever voor platte schoenen of pumps met lage hakken.

Ten derde, stijl

Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, wil je er zo professioneel mogelijk uitzien. Alle soorten sneakers, sportschoenen en zelfs laarzen zijn niet de beste keuze. Kies beter schoenen die er elegant uitzien. Als je te maken hebt met temperaturen onder nul, kun je met succes stijlvolle laarzen dragen. Kies op andere dagen voor schoenen of pumps.

Vergeet echter niet om je outfit zoveel mogelijk te matchen kledingvoorschrift'u heerst in het bedrijf. Probeer deze informatie vóór het interview van andere mensen te krijgen.   

Ten vierde, kleur en design

Zorg er ook voor dat je schoenen de aandacht niet van je afleiden. Flitsende kleuren en opvallende ontwerpen kunnen contraproductief zijn. Kies in plaats daarvan voor ingetogen kleuren - zwart, marineblauw, grafiet of andere grijstinten.

Ten vijfde, geschiktheid

Zelfs het best gekozen schoeisel maakt geen goede indruk als het vies of beschadigd is. Zorg ervoor dat je je schoenen schoonmaakt en poetst voor het sollicitatiegesprek.

Vermijd deze modellen

Er zijn verschillende soorten schoenen waar je op moet letten bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Een veelgemaakte fout is het dragen van hoge hakken. Vergeet niet dat je naar een sollicitatiegesprek gaat, niet naar een feestje. Probeer het schoeisel zoveel mogelijk af te stemmen op de gelegenheid en zet in op ingetogen modellen die je helpen een professionele uitstraling te krijgen. 

Slippers, sandalen en slippers zijn ook een slechte keuze. Zelfs op warme dagen kun je een uur in ingebouwd schoeisel doorbrengen, vooral als het sollicitatiegesprek plaatsvindt in een kantoor of café. Als het buiten erg warm is, laat dan een extra paar zomerschoenen in de auto liggen en verwissel ze meteen als je terugkomt van je sollicitatiegesprek.

Draag in geen geval nieuwe, ongedragen schoenen. De pijn en het ongemak die ze kunnen veroorzaken, zullen u effectief afleiden en voorkomen dat u een goede indruk maakt op de recruiter in het bedrijf.

Welke schoenen draag je naar een sollicitatiegesprek?

Nu je weet waar je op moet letten en wat je moet vermijden, vraag je je waarschijnlijk af welke schoenmodellen het beste werken. We denken aan u en hebben de meest interessante oplossingen gevonden die u zullen helpen een professionele uitstraling te krijgen.

Sollicitatieschoenen voor haar

Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, hoef je geen hoge hakken te dragen als je je er niet prettig in voelt. Kies voor lage pumps, comfortabele damesschoenen of klassieke loafers. Deze modellen zullen het beste werken:

Sollicitatieschoenen voor hem

Stem de kleur van de schoenen af ​​op het pak. U kunt kiezen voor een complementaire of licht contrasterende kleur. Combineer je leren schoenen met een leren riem in een vergelijkbare tint voor een stijlvolle look. Vermijd het dragen van kleurrijke sokken die uw professionele uitstraling kunnen verpesten. Let op deze modellen: