Kinderschoenen voor de winter. Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen


De aankoop van kinderschoenen roept bij elke ouder veel vragen op. De zaak wordt nog ingewikkelder als het gaat om winterlaarzen. Gelukkig weten wij hoe we de voeten van uw kind warm en droog kunnen houden. We hebben antwoorden verzameld op de meest gestelde vragen over kinderwinterlaarzen.

Hoe de voeten van een kind beschermen tijdens winterwandelingen?

Niets bederft het winterplezier zo effectief als natte, koude voeten! Zorg ervoor dat uw kind, voordat het begint te vriezen, een paar knusse, warme en duurzame snowboots heeft. Zij zijn het die de voeten van uw kind maximaal beschermen tijdens winterwandelingen en andere buitenactiviteiten. 

Twijfel je of je schoenen een maat groter moet kiezen voor de winter? Of weet je misschien niet waar je precies op moet letten bij het kopen? We hebben antwoorden op veelgestelde vragen verzameld om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Laten we beginnen!

Moeten winterlaarzen voor kinderen waterdicht zijn?

Waterbestendigheid is een uiterst belangrijk aspect dat kenmerkend moet zijn voor elke winter kinderschoenen. Naadafdichting en het gebruik van een speciaal waterdicht membraan zorgen voor voldoende isolatie tegen het binnendringen van sneeuw, water en vocht. 

Hierdoor blijven de voeten van uw kind warm en droog en dragen lange uren actief buitenspelen niet bij aan verkoudheid.

Welk materiaal moet je kinderschoenen kiezen voor de winter?

Bij het kiezen van winterlaarzen voor een kind, moet u geen compromissen sluiten. Het gaat tenslotte om het welbevinden, een goede ontwikkeling en gezondheid van uw kind! Kies modellen gemaakt van duurzame, waterdichte materialen die zelfs extreem waden in de sneeuw zullen overleven en voorkomen dat je sokken nat worden. 

Het materiaal waarvan kinderwinterlaarzen zijn gemaakt, moet flexibel genoeg zijn om een ​​goede lichaamshouding en een goede spierontwikkeling te ondersteunen, zonder de beweging van de tenen te beperken. Natuurlijk leer van goede kwaliteit, dat gemakkelijk te onderhouden en zeer duurzaam is, zal geweldig werken als bovenwerk. Als vulling van de schoen is het op zijn beurt de moeite waard om ademende wol te kiezen, wat een natuurlijke isolator is.

Wat moet de zool van kinderwinterlaarzen zijn?

Veel experts raden aan dat de zolen van kinderschoenen zo flexibel mogelijk zijn. Hoewel dit mogelijk is met dunne schoenen voor de warmere maanden, is er in de winter meer bescherming nodig tegen de koude grond. Als gevolg hiervan gebruiken fabrikanten van kinderschoenen dikkere buitenzolen, die bovendien worden ondersteund door een warme voering. Dit resulteert in minder flexibiliteit. Onthoud echter dat minder onder geen enkele omstandigheid nul betekent. Schoenen moeten nog steeds zo flexibel mogelijk zijn. 

Bovendien moet de zool van kinderwinterlaarzen antislip zijn. Ijzige trottoirs zijn bijna 100% garantie op een val en gebroken knieën. U kunt dit voorkomen door schoenen te kiezen met een rubberen antislipzool, die uw peuter betere grip op de grond en meer stabiliteit geven tijdens het lopen. Bovendien moet de zool bestand zijn tegen slijtage en het binnendringen van water.

Kunnen winterlaarzen iets te groot zijn?

Veel ouders besluiten om te grote schoenen te kopen met de gedachte dat ze langer meegaan voor hun kind. Dit is een van de meest voorkomende fouten die je absoluut moet vermijden! Winterlaarzen voor kinderen mogen in geen geval een maat te groot zijn. Wees anders voorbereid op uitstapjes, pijnlijke valpartijen en zelfs de abnormale ontwikkeling van de voeten van uw baby.

Ga echter niet tot het uiterste en kies schoenen die te klein zijn. De resulterende druk kan de bloedcirculatie verstoren en niet alleen pijn en ongemak veroorzaken, maar ook bevriezing van de voeten.

Het is de moeite waard eraan te denken dat de tenen voldoende ruimte moeten hebben. Hoewel het het hele jaar door belangrijk is, moet er in de winter speciale aandacht aan worden besteed. Dikke panty's die onder sokken worden gedragen, nemen zeker wat meer ruimte in beslag. Zorg er daarom voor dat uw kind bij het passen van schoenen de sokken draagt ​​die het in de winter zal dragen. Zo voorkom je dat je te krappe schoenen koopt en kan je peuter vrij in de frisse lucht spelen.

Hoe kies je de maat van winterlaarzen voor een kind?

Let bij het kiezen van de maat van winterlaarzen voor uw kind op voldoende ruimte zowel bij de teen als bij de hiel. Het enige wat je hoeft te doen is voorzichtig je duim naar binnen te drukken aan de voorkant van het bovenwerk. Schuif vervolgens de kleine teen op de achterkant van de schoen om ervoor te zorgen dat de hiel niet uit de schoen glijdt terwijl je loopt. Zie je hoe gemakkelijk het is?

Hoe lang moeten winterlaarzen voor kinderen zijn?

Vraag je je af hoe hoog het bovendeel van kinder snowboots moet zijn? De meest verstandige keuze zijn modellen die boven de rand van de broek uitsteken, waardoor er geen sneeuw in de schoen komt. 

Let bij het kiezen van schoenen met een hoger bovendeel vooral op de sluiting. Voor kinderen zijn veterschoenen of schoenen met klittenband het beste. Dergelijke sluitingen vergemakkelijken niet alleen het proces van het aantrekken van schoenen, maar helpen ook om ze aan te passen aan de specificiteit van de voet van uw kind, waardoor een maximaal gebruikscomfort wordt gegarandeerd.

Waar koop je winterlaarzen voor kinderen?

Vraag je je af waar je kinderwinterlaarzen kunt kopen die aan alle besproken voorwaarden voldoen? Het antwoord is simpel: in de KeeShoes online winkel vind je een ruime keuze aan snowboots, laarzen en winterlaarzen voor kinderen. Succesvol winkelen!