Je bent zwanger? Check hoe je je voeten verzorgt!


Tijdens deze bijzondere zwangerschapsperiode hebben uw voeten speciale zorg nodig. De zoete last die onder het hart wordt gedragen, kan immers bittere kwalen veroorzaken, zoals zeurende pijn en gezwollen voeten. Gelukkig leer je uit dit artikel niet alleen hoe je ermee om moet gaan, maar ook welke modellen schoenen je dagelijks moet kiezen en naar het ziekenhuis om te genieten van maximaal comfort.

Zoete last, bittere kwalen

Zwangerschap is ongetwijfeld een van de meest bijzondere periodes in het leven van elke vrouw. De zoete last van het dragen van een nieuw familielid onder je hart kan vaak resulteren in licht bittere kwalen. Pijnlijke, gezwollen voeten, ingegroeide nagels en vervelende zwellingen zijn er maar een paar.

Gelukkig weten wij hoe we uw voeten tijdens de zwangerschap moeten verzorgen om deze problemen te voorkomen en deze kennis delen wij graag met u. Daarnaast bespreken we schoenenmodellen die zowel in het dagelijks leven als in het ziekenhuis werken. Dit alles om de toekomstige moeder het comfort te bieden dat ze verdient. Laten we beginnen!

Waarom doen voeten pijn tijdens de zwangerschap?

Ben je zwanger en heb je voet- of enkelpijn? Ontspannen! In de meeste gevallen is dit volkomen normaal en is het te wijten aan uw natuurlijke gewichtstoename. Als gevolg hiervan verschuift je zwaartepunt, waardoor je voeten, knieën en hele benen extra worden belast.

De uitgescheiden hormonen die je lichaam voorbereiden op een van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven - de bevalling zijn ook belangrijk. Zij zijn het die ervoor zorgen dat de ligamenten in de heupen en voeten losser worden, waardoor je verschillende kwalen voelt. 

De meest voorkomende problemen zijn zwelling en pijn in de voeten en ingegroeide teennagels. Controleer hoe u ermee om moet gaan om u op uw gemak te voelen.

Pijnlijke, gezwollen voeten

Pijnlijke en gezwollen voeten en enkels zijn het kenmerk van bijna elke vrouw in een gezegende staat. Oedeem is vooral lastig in het laatste trimester van de zwangerschap en wordt aan het einde van de dag intenser, vooral op warme dagen. Het draait allemaal om het vasthouden van water in het lichaam. Als gevolg hiervan worden uw voeten en enkels zichtbaar opgezwollen.

Om dit probleem te verminderen, moet u veel water drinken en langdurig staan ​​vermijden. Probeer ook regelmatig te lopen en til uw benen op als u rust. Vergeet niet om oefeningen te doen die de bloedcirculatie verbeteren en zwelling verminderen. Je kunt je voeten in elke richting in cirkels bewegen of op je tenen gaan staan ​​tot je opluchting voelt.

Comfortabele schoenen met een grotere breedte zijn perfect voor pijnlijke en gezwollen voeten tijdens de zwangerschap. Vermijd strakke riemen en sluitingen. Kies in plaats daarvan voor comfortabele slip-on espadrilles van zachte stof die zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van je voeten. Schoeisel vastgemaakt met praktisch klittenband zal ook goed werken.

Ingegroeide nagels

Als je last hebt van gezwollen voeten tijdens de zwangerschap, kunnen je schoenen meer druk uitoefenen op je teennagels, wat kan leiden tot ingegroeide nagels. Als je voelt dat je teennagels pijnlijk zijn, moet je waarschijnlijk je schoenen ruilen voor een grotere maat. 

Het aanpassen van de schoenen aan de lengte is echter niet het enige dat de moeite waard is om met ingegroeide teennagels om te gaan. Let op de breedte van de schoenen en de vorm van de tenen. Kies in plaats van smalle spikes voor brede, afgeronde vormen die verlichting brengen.

Houd je voeten in topconditie tijdens de zwangerschap

Benieuwd wat je nog meer kunt doen om je voeten in topvorm te houden tijdens de zwangerschap? Beperk allereerst het lopen op blote voeten en kies schoenen met extra ondersteuning voor de voetboog en schoenen die een goede bloedcirculatie niet blokkeren. 

Uw favoriete paar schoenen van vóór deze periode kunnen oncomfortabel blijken te zijn. Tot je zwangerschap voorbij is, zeg je alle soorten strakke laarzen of sandalen met hoge hakken en spectaculaire bandjes om de enkel vaarwel en investeer je in comfortabel schoeisel van rekbare, ademende materialen met schokabsorberende inzetstukken. Neem ook deel met hoge hakken en slippers die ervoor kunnen zorgen dat u uw evenwicht verliest. 

Hier zijn enkele modellen waar elke zwangere vrouw op moet letten:

- instap espadrilles met rekbaar rubber

- laarzen met een elastische inzet

- New Balance grijze sportschoenen

- roze pantoffels op kurken zool

Zwangerschaps schoenen

Vraag je je af welke schoenen geschikt zijn voor het ziekenhuis als je baby eindelijk besluit ter wereld te komen? Zet in op schoenen met een open hak, die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken zonder te hoeven bukken. 

Het is de moeite waard om twee paar schoenen mee te nemen naar de verloskamer - comfortabele pantoffels, waarin zelfs gezwollen voeten geen probleem zullen zijn, en rubberen pantoffels, waarmee u kunt douchen zonder u zorgen te hoeven maken over een schimmelinfectie .

Bekijk deze stijlen als je op zoek bent naar de perfecte zwangerschapsschoenen:

- grijze instappers met pompons

- grijze pantoffels met een strik

- rubber, witte pantoffels op het platform

- zwart-witte Big Star pantoffels