In een gezond lichaam, gezonde geest! We kiezen schoenen voor fysieke activiteit


Niet voor niets wordt gezegd dat een gezonde geest in een gezond lichaam huist. Lichamelijke activiteit verhoogt immers het niveau van endorfine, waardoor je gezicht glimlacht en je hoofd lichter wordt. Als je niet van klassieke sportschooltrainingen of buiten hardlopen houdt, kies dan voor andere sporten. We stellen voor welke modellen schoenen het beste werken voor rugby, squash, bowlen, paardrijden en boksen.

Leef gezond zonder grenzen

Probeer je gezond te leven, kies je bewust voor de producten die op je bord belanden, maak je geen korte autoritjes maar ga je wandelen en zorg je ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag? Om ervoor te zorgen dat uw lichaam u snel terugbetaalt met een uitstekende conditie, voegt u er fysieke activiteit aan toe.

Houd je niet van klassieke workouts in de sportschool, en de gedachte aan buiten hardlopen doet je verlangen om je onder de dekens te verstoppen? Niets verloren! Er zijn veel andere sporten die ook van invloed zijn op uw welzijn, het niveau van endorfine verhogen en een glimlach op uw gezicht toveren. 

Wat dacht u van een spannend potje rugby of squash? Of kies je voor een andere teamsport en ga je bowlen met je vrienden? Een andere optie die ervoor zorgt dat je lichaam een ​​gezonde geest heeft, is paardrijden en boksen. Kies wat je het leukst vindt en leef een gezond leven zonder beperkingen, en we zullen je vertellen welke schoenen het beste werken voor deze fysieke activiteiten om je de beste ervaring te bieden.

Rugby laarzen

Veel beginnende rugbyspelers trainen in klassieke voetbalschoenen, die licht genoeg zijn en ze sneller en wendbaarder maken. Onthoud echter dat dit misschien niet genoeg is als het gaat om de noodzaak om u extra grip en stabiliteit te bieden.

Besteed allereerst speciale aandacht aan de plastic of metalen haringen, waardoor u niet over de grasmat glijdt. Deze afwerking werkt ongeacht de positie, vooral op natte en modderige velden. Onthoud dat hoe meer haringen je hebt, hoe effectiever het zal zijn om je gewicht over een groter gebied te verdelen, waardoor je sneller van richting kunt veranderen.

Als je naar een rugbywedstrijd gaat, draag dan laarzen van stevig leer van goede kwaliteit die je voeten beschermen tegen vertrappeling en - samen met sterke veters - zorgen voor een perfecte pasvorm tijdens een wedstrijd of training. Een ander aspect waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van rugbyschoenen is de hoogte van het bovendeel. Lagere modellen geven je enkels en voeten meer vrijheid, terwijl hogere modellen betere ondersteuning en veiligheid garanderen.

Squash schoenen

Let bij het zoeken naar squashschoenen op een uitstekende demping, een stroeve zool en voldoende schokdemping. Onthoud dat hoe lichter je schoenen zijn, hoe sneller je je over de baan kunt bewegen. Een te licht gewicht van schoenen kan echter hun slijtage versnellen, waardoor u wordt blootgesteld aan extra kosten. 

Vergeet ook niet het belang van de juiste maat. De constante voorwaartse en zijwaartse bewegingen zorgen er immers voor dat uw vingernagels intense druk ervaren, met ondragelijke pijn tot gevolg. Vermijd losse schoenen om ze meer ruimte te geven. In dergelijk schoeisel verliest u stabiliteit, wat kan leiden tot een pijnlijke trip en zelfs letsel.

Boksen schoenen

Hoewel het belangrijkste kenmerk van elke bokser handschoenen zijn, worden snelheid en behendigheid in de ring verzekerd door geschikte schoenen die helpen om soepeler te bewegen en tegelijkertijd zorgen voor veiligheid tijdens het sparren. Zorg er bij het kiezen van schoeisel voor deze fysieke activiteit voor dat uw schoenen licht genoeg zijn, zodat ze uw bewegingen niet vertragen. Modellen met een dunne, rubberen zool die je uitstekende grip geeft tijdens de training, werken het best. Een even belangrijke factor is de hoogte van het bovenwerk. Streef naar hogere modellen die extra ondersteuning en bescherming bieden voor je enkels.

Bowling schoenen

Als je gaat bowlen, weet je zeker dat het noodzakelijk is om tijdens het spel verwisselbare schoenen te hebben. Wilt u om hygiënische redenen geen beschikbare modellen op de bowlingbaan huren? Investeer in je eigen paar bowlingschoenen en geniet van maximaal comfort. Kies schoenen met lage hakken en gladde rubberen zolen die je helpen te bewegen en je spel naar een hoger niveau tillen.

Paardrijlaarzen

Bij het berijden van een paard, staat uw veiligheid voorop. Je mag in geen geval op je paard rijden in gewone sportschoenen of sportschoenen. Om te voorkomen dat je uitglijdt en vast komt te zitten in de stijgbeugels als je valt, heb je schoenen nodig met gladde zolen en een kleine hak. Geschikt paardrijschoeisel biedt ook voldoende bescherming voor uw voeten als er per ongeluk door een paard wordt getrapt.

Actief in jouw stijl

Zoals je kunt zien, hoeft fysieke activiteit niet beperkt te blijven tot saaie trainingen in de sportschool of hardlopen. Zoek in plaats van excuses te zoeken een discipline die aan je verwachtingen voldoet en een glimlach op je gezicht tovert. We zijn er zeker van dat wanneer u het juiste schoeisel ervoor kiest, een actieve levensstijl puur plezier voor u wordt en u snel zult voelen dat een gezonde geest in een gezond lichaam sluimert!