Hou je van rennen? Bekijk een verscheidenheid aan hardloopschoenen


Hardlopen is een geweldige manier om je figuur te verbeteren, je welzijn te verbeteren of je vrije tijd door te brengen. Om ervoor te zorgen dat de activiteit bevredigend, effectief en vooral veilig voor u is, moet u ervoor zorgen dat u de juiste hardloopschoenen aanschaft. We hebben een paar tips opgesteld voor het kiezen van de juiste en een lijst met comfortabele modellen die je misschien leuk vindt!

Hardloopschoenen - hoe kies je de juiste?

Als je een beginnende hardloper bent en nog geen hardloopschoenen hebt gekocht, zal de volgende gids zeker zeer nuttig voor je zijn. We moedigen ook mensen aan die al ervaring hebben met hardlopen, maar niet veel aandacht hebben besteed aan schoeisel. We verzekeren je dat hardlopen veel leuker en veiliger wordt met een model van goede kwaliteit. Waarom? Goed gekozen schoenen zorgen voor maximaal trainingscomfort, verminderen het risico op blessures en helpen pijn te verminderen die bijvoorbeeld het gevolg kan zijn van een verkeerde hardloopstijl of gezondheidsproblemen (bijvoorbeeld hallucinaties).

Let bij het kiezen van je hardloopschoenen op:

  • Het type grond waarop u gaat hardlopen - als het meestal een loopband in de sportschool is, zouden fitnessschoenen waarop u elke dag traint voldoende moeten zijn. Als u echter buiten rent, overweeg dan de overheersende grond. Voor hardlopen op asfalt, kasseien of beton zijn schoenen met een grotere schokabsorptie en stabilisatie van de voet het beste. Aan de andere kant is het bij het zoeken naar schoenen voor het hardlopen op onverharde bos- en bergpaden en op moerassig terrein beter om sterk gevormde hardloopschoenen met de juiste demping te kiezen.
  • Gewicht - deze parameter is erg belangrijk, vooral in termen van afschrijving. Mensen die meer wegen, moeten op zoek naar schoenen met een zeer goede demping, zodat ze het gewicht van het lichaam gemakkelijk kunnen dragen en de gewrichten en de wervelkolom kunnen ontlasten.
  • Type rebound tijdens het hardlopen - als je op zoek bent naar schoenen die het lopen vanaf de middenvoet verbeteren, kun je het beste een model kiezen met een kleinere offset, d.w.z. met een klein hoogteverschil tussen de hiel en de tenen. Aan de andere kant, als je met je hiel loopt, kies dan voor hardloopschoenen met meer demping op de rug en een hogere offset.
  • Maat - bestel je schoenmaat. Het is een fabeltje dat deze iets groter zouden moeten zijn - de hiel moet altijd op zijn plaats zitten, zodat de voet niet beweegt tijdens het hardlopen. Anders verliest u uw stabilisatie en riskeert u een blessure.
  • Seizoen - in tegenstelling tot wat het lijkt, is het de moeite waard om een ​​model te kiezen dat geschikt is voor een bepaald seizoen van het jaar. Dikke schoenen kunnen oncomfortabel en oncomfortabel zijn bij hogere temperaturen, dus kies ademende schoenen (bijvoorbeeld met mesh). Aan de andere kant, wanneer u schoenen zoekt voor herfst- of winterhardlopen, zullen dikke varianten beter zijn, extra beschermd tegen weersomstandigheden.

Comfortabele hardloopschoenen - populaire modellen

We hopen dat je nu de juiste hardloopschoenen voor je vindt. Volg onze tips en bekijk de KeeShoes propositielijst. Behaal succes en verbeter je gezondheid door te hardlopen op unieke hardloopschoenen!